به گزارش خبرگزاري "مهر" از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي استان يزد ، سيد محمد بهشتي مدير كل ميراث فرهنگي اين استان در اين مورد اظهار داشت : اين رباط در بين يزد و اصفهان واقع شده ودر گذشته برخي اين رباط را ابتداي خاك يزد معرفي كرده اند .
وي گفت : اين رباط كه وضع ظاهري و عظمت آن حكايت از اعتبار و مركزيت آن در دوران گذشته دارد ، به اضلاع 35 در 45 متر ، با معماري بسيار مستحكم در دوران صفويه بنا شده است .
وي نام اصلي اين رباط را داغميش اعلام كرد و اظهار داشت : وجه تسميه آن به دليل كوهستاني بودن منطقه اي است كه اين رباط در آن قرار دارد . در زمان صفويه ترك ها در دربار رفت و آمد زيادي داشتند و به همين دليل ، اصطلاح هاي تركي نيز وارد زبان فارسي شد ه و" داغ " در تركي به معني" كوه" است .
بهشتي در مورد مشخصات و ويژگي هاي اين بناي ارزشمند گفت : ديوارهاي قديمي بنا از سنگ سرخ و بسيار محكم است كه البته بعدها تعميرات و مرمت هايي با آجر در آن انجام شده كه از آن جمله مي توان دو برج متصل به سردر را نام برد .
وي در اين مورد اضافه كرد : در رباط ياغميش بالاي سر شاه نشين برجي از آجر به بلندي 3 متر ساخته شده و سه سوراخ تعبيه شده كه محل ريختن روغن داغ و آب جوش بوده است . داخل رباط صفه ها و عقب سر آنها طويله و اصطبل ها ، همه از آجر ساخته شده است .
وي استحكام و استواري بناي رباط را بسيار مطلوب عنوان كرد و افزود :از لحاظ نقش و طرح اين رباط بسيار استادانه و با سليقه كار شده است .
"رباط ياغميش " به شماره 8558 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است .
نظر شما