خبرگزاری مهر: پدیده جهانی شدن در سال 1990 به یکی از مباحث چالشبرانگیز در عرصه بینالملل تبدیل شد و به نظر میرسد در هزاره سوم نیز یکی از مهمترین مباحث علوم اجتماعی باشد و بنابراین بدیهی است جهانی شدن باید از ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار گیرد.
یکی از این ابعاد مهم در رابطه با جهانی شدن، مسئله هویت است. فرایند جهانی شدن، چالشهایی جدی را فراروی موضوع هویت پدید آورده است و میتوان گفت بحران هویت در دوران معاصر بیشتر از هر چیز معطوف به این پدیده است چرا که فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی و پیدایش جامعه شبکهای، مفهوم هویت را دچار تحولات بسیاری کردهاند.
کتاب "هویت و جهانی شدن" با توجه به اهمیت این موضوع مشتمل بر مقالاتی است که به مباحث گوناگون پیرامون عنوان کتاب مانند رابطه جهانی شدن با هویت قومی، هویت ملی و هویت فرهنگی میپردازند.
"بعد فرهنگی جهانی شدن و رابطه آن با هویت قومی" (جلیل سحابی و هاشم آقابیگپور)، "دانشگاه، هویت و جهانی شدن" (سعید غریب خواجه)، "برنامه پنجم توسعه و ضرورت توجه به جهانی شدن فرهنگ و تأثیر آن بر بحران هویت فرهنگی شهرها و تبعات آن بر امنیت اجتماع" (سینا کلهر)، "جهانی شدن و تأثیر آن بر گفمانهای هویت ملی در ایران" (علی قنبری)، "جهانی شدن مهمترین تحول اجتماعی در آغاز هزاره سوم" (محمد ریحانی) و "هویت ملی در مواجهه با فرایند جهانی شدن" (عاطفه سادات قریشی محمدی) از جمله مقالات این کتاب هستند.
نظر شما