۱ آذر ۱۳۸۳، ۱۳:۵۹

معاون امور مجلس و استانهاي صدا و سيما:

سالي دو اثر مراكز استانها از تلويزيون ساير كشورهاي جهان پخش مي شود

سالانه به مناسبت ايام دهه فجر انقلاب اسلامي دو اثر تلويزيوني كه به وسيله مراكز استانها توليد شده است، از شبكه هاي دولتي برخي از كشورهاي جهان پخش خواهد شد.

علي كردان، معاون امور مجلس و شهرستان هاي سازمان صدا و سيما در نشست خبري كه صبح امروز در ساختمان اداري اين سازمان برگزار شد، ضمن اعلام اين خبر گفت:  از زماني كه من در اين سمت قرار گرفتم و مدتي حدود 3 ماه را در بر مي گيرد، بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته ارتباط با رسانه هاي غير از رسانه تلويزيون از ضرورت هاي اجتناب ناپذير فعاليت هاي ما به حساب مي آيد. در اين زمينه سميناري در مشهد تشكيل شد و رئوس كلي كار را اعلام كرديم  كه تبديل به يك برنامه يك ساله  براي مراكز استانها شد. اصلي ترين بحثي كه در اين زمينه مطرح گرديد، اين بود كه تمامي رسانه هاي كشور بايد در كار فرهنگي به سه سطح توجه كنند. رهبري فرهنگي، مديريت فرهنگي و كارگزاري فرهنگي سطوح اصلي اين برنامه را تشكيل مي دهد كه بر اساس آن رسانه كارفرماي فرهنگي تلقي مي شود.
وي در ادامه خاطر نشان كرد:  ما براي هر يك از اين 3 بخش راهكارهايي را در نظر گرفتيم و براي تحقق رهبري فرهنگي، اتاق فكر را طراحي كرديم. اين اتاق تاسيس شد و با استفاده از كارشناسان، فعالان فرهنگي و مديران و دست اندركاران استراتژيك استانها مطالبي ارايه شد. اين اتاق فكر به منظور بحث و گفت و گو در مورد تعيين سوژه ها و موضوع هاي فرهنگي تشكيل شده است تا براثر گفت و گو هاي مختلفي كه دراين محل مطرح مي شود و چالش هاي حاصل از مباحث آن مضاميني ارايه شوند. پس از آن سوژه ها به شوراي طرح و برنامه مراكز استانها فرستاده مي شود تا اين سوژه ها از نظر رسانه مهنسي شود و به محورهاي اصلي آثار تلويزيوني تبديل گردد. پس از آن موضوع ها به عوامل توليد انتقال مي يابد كه به اين وسيله مطلب به كارگزار فرهنگي عرضه خواهد شد.
كردان در ادامه با اشاره به اينكه رسانه هم كارفرهنگي مي تواند انجام بدهد، توضيح داد:  در اين زمينه سه اصل پژوهش، مشاوره و نظارت بايد اعمال شود و سه اصل ديگر ميزان مخاطب، ميزان رضايت مخاطبين به مردم و ميزان اعتمادي كه مردم به برنامه ها دارند، بايد مورد توجه قرار بگيرد تا ارتباط دوسويه ميان كارگزار فرهنگي  و مخاطب برقرار شود. درهمين راستا اقدام به راه اندازي روزنامه جام جم استاني كرده ايم كه اين امر از اول مهر ماه امسال محقق شده است. يعني به جز استان كهكيلويه و بوير احمد كه با مشكلاتي در اين زمينه مواجه است، بقيه استانها همزمان كه روزنامه جام جم ملي منتشر مي شود يك روزنامه جام جم استاني را هم ارايه مي كنند كه محور اصلي آن مسايل و موضوع هاي مختلف هر استان است.
معاون امور مجلس و استانهاي سازمان صدا و سيما در ادامه راجع به فعاليت براي توليد برنامه هاي استاني اظهار داشت:  براي ايام پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ما دست به سفارش توليد برنامه هاي فاخر زده ايم تا در دهه فجر از شبكه هاي استاني پخش شود. همچنين ما به تهيه فهرستي از تمامي كشورهايي دست زديم كه جمهوري اسلامي با آنها قرارداد فرهنگي  دارد يا استان هاي ما با شهرها و استان هاي ساير كشورهاي جهان خواهر يا برادر خوانده است يا حتي سازمان صدا و سيما با تلويزيون آنها قرارداد فرهنگي دارد. سپس با كمك امور بين الملل سازمان هر استاني را با يك كشور برابر كرديم. براي نمونه آذربايجان شرقي را با كشوركوبا، اردبيل را با كشور آذربايجان، مازندران را با كشور يونان و ... برابر كرديم تا از اين پس سالانه 2 اثر توليد كنند كه در تلويزيون كشورهاي هدف پخش شود. همچنين مراكز استانها موظف شدند سالانه 10 درصد از برنامه هاي خود را به شكلي توليد كنند كه قابليت پخش از شبكه هاي استاني را داشته باشد.
وي ادامه داد:  بر اساس برنامه ريزي جديد دست به تدوين ضوابط كنداكتور پخش صدا و سيما در استانها زديم تا برنامه هايي كه پخش مي شود با شرايط بومي و استاني هماهنگي داشته باشد و براساس اقتضا هراستان باشد. نكته ديگر ايجاد تغيير در انتخاب برنامه براي جشنواره مراكز استانها بود. به اين مفهوم كه پيش از اين برنامه هاي جشنواره به وسيله مدير كل مراكز استانها انتخاب و معرفي مي شد و از همين رو، سطح كيفي آثاري كه از شبكه ها پخش مي شد با آثار جشنواره بسيار متفاوت بود. بر اساس برنامه ريزي جديد از اين پس 80 درصد آثار شركت كننده در جشنواره به وسيله گروه هايي انتخاب مي شود كه درابتداي نخستين ماه هر فصل و انتهاي آخرين ماه همان فصل به بررسي و انتخاب برنامه هاي شركت كننده در جشنواره دست مي زنند و تنها 20 درصد از برنامه هاي شركت كننده از سوي مدير كل مراكز استانها معرفي خواهند شد.
كردان به ايجاد طرح اطلس رسانه ها اشاره كرد و خاطر نشان ساخت:  بر اساس برنامه ريزي انجام شده  همه هويت ها و ميراث فرهنگي استانهاي مختلف كشور در قالب اين اطلس گردآوري مي شوند و مبناي توليد برنامه در شبكه هاي استاني را تشكيل مي دهند. اقدام ديگري كه به طور هفتگي انجام خواهد شد، ايجاد و برپايي نمايشگاه هاي استاني است تا از اين طريق ارتباط دو سويه اي ميان مخاطب و دست اندركاران شبكه ها و برنامه سازان ايجاد شود كه در نهايت به رشد ارتقا كيفي آثار منجر گردد. مطلب ديگري كه براي توجه به كيفيت برنامه شبكه هاي استاني در نظر گرفته شده  بررسي 10 درصد از آثار راديويي و 10 درصد از آثار تلويزيوني است. پيش از اين 3 درصد از آثار راديويي و 1 درصد از آثار تلويزيوني استاني مورد بررسي و نقد درون سازماني قرار مي گرفت.
معاون امور مجلس و استانهاي صدا و سيما در ادامه به مساله نقد و بررسي آثار تلويزيوني و راديويي استاني در قالب برنامه هايي عمومي اشاره كرد و گفت:  دو برنامه "كنكاش" و "بازتاب" به نقد فعاليت ها و عملكرد شبكه هاي استاني مي پردازند. دراين برنامه ها از نقد مخاطبان، نقد حرفه اي ها و نقد مديران اجرايي شبكه ها استفاده مي شود و شرايط كيفي آثار راديو و تلويزيوني هر استان بررسي مي شود. همچنين با اعتبار ويژه اي كه در نظر گرفته شده است، فيلم هاي سينمايي كه در مراكز استانها پخش مي شود با آثار سينمايي كه در ساير شبكه هاي تلويزيوني پخش مي گردد، تفاوت اساسي خواهد داشت. يعني بر اساس اعتبار مورد نظر 52 فيلم سينمايي در نظر گرفته شده است كه به صورت هفتگي به نمايش در مي آيد. 

کد خبر 132026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha