۱ آذر ۱۳۸۳، ۱۳:۳۱

عضو هيئت موسس كانون دانشگاهيان ايران اسلامي: بازيابي منزلت اجتماعي دانشگاهيان بايد از اهداف رئيس جمهور آينده باشد

عضو هيئت مديره كانون اسلامي فارغ التحصيلان اتحاديه انجمن هاي اسلامي ايران در اروپا معتقد است رئيس جمهور آينده اگر حضور دانشگاهيان و نخبگان را درصحنه هاي اجتماعي خواستار باشد و اصالت را به عقل گرايي و نخبه گرايي بدهد آراي قشر نخبه و دانشگاهي را جلب خواهد كرد و سبب حضور بيشتر اين قشر خواهد شد.

دكتر محسن شاطرزاده كه عضوهيئت موسس كانون دانشگاهيان ايران اسلامي نيز مي باشد، در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، گفت: در انتخابات آنچه ملاك اصلي است حضور اكثريت مردم است و در همه جاي دنيا روي اين موضوع تبليغ مي كنند. البته قشرهاي اجتماعي كه در انتخابات شركت مي كنند در مجموع محاسبه مي شود و ملاك است اما اينكه چند درصد از اكثريت شركت كننده در چه درجه اي از تحصيل هستند بعد از انتخابات مشخص مي شود.

حضور اكثريت قشر نخبه و تحصيل كرده در يك انتخابات نشان مي دهد آن انتخابات يك انتخابات متكي بر درك، شعور، تجزيه، تحليل اطلاعات و تكليف اجتماعي بوده نه يك تقليد كوركورانه يا يك تبعيت صرف و احساس زودگذر

وي تصريح كرد: هر چقدر درصد قشر نخبه و تحصيل كرده بالاتر باشد بر اعتبار انتخابات افزوده مي شود. بنابراين با اين استدلال مي توان نقش اكثريت قشر نخبه يا تحصيل كرده دانشگاهي را در انتخاباتي كه اكثريت مردم شركت كرده اند روشن كنيم. حضور اكثريت قشر نخبه و تحصيل كرده در يك انتخابات نشان مي دهد آن انتخابات يك انتخابات متكي بر درك، شعور، تجزيه، تحليل اطلاعات و تكليف اجتماعي بوده نه يك تقليد كوركورانه يا يك تبعيت صرف و احساس زودگذر.

عضو هيئت علمي پژوهشكده مهندسي جهاد در ادامه خاطر نشان ساخت: به طور طبيعي اگر قشر تحصيل كرده و دانشگاهي كه در مقابل رشد و توسعه اجتماعي كشور احساس وظيفه يا تكليف مي كند، احساس كند در تصميم گيري هاي كشور دخيل است نه تنها به طور طبيعي در انتخابات حضور فعالي خواهند داشت بلكه در تشويق ساير اقشار به شركت در انتخابات موثر خواهند بود. به هر حال وقتي يك قشر آگاه احساس كرد كه موثر است و جايگاهش را در جامعه خواهد يافت عملا به طور موثر در انتخابات دخالت مي كند و در بسياري از مواقع نيز تاثيرات عميق اجتماعي از خود به جاي مي گذارد.

دانشگاهيان براي شركت هر چه بيشتر در انتخابات بايد مطمئن باشند كه حاضر در صحنه انتخابات رياست جمهوري عمدتا گرايش به سوي نخبه گرايي، عقل گرايي و قانون مداري دارد و به تعبيري براي نظريات قشر نخبه و كارشناس جامعه اهميت قائل است و به اداره علمي جامعه اعتقاد راسخ دارد

عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران در ادامه افزود: حال در پاسخ به اين سوال كه چه كنيم تا قشر دانشگاهي حضور شاخصي در انتخابات رياست جمهوري داشته باشند بايد به فضاي اجتماعي حاكم بر جامعه و فعاليت هاي مجريان كشور اشاره كنيم. دانشگاهيان براي شركت هر چه گسترده تر در انتخابات بايد بايد احساس كنند كه انتخابات كاملا آزاد و در فضاي باز سياسي برگزار مي شود. دانشگاهيان بايد احساس كنند آنچه از صندوق آرا درمي آيد دقيقا برابر نيروهاي اجتماعي است كه در صحنه سياسي جامعه حضور دارند. همچنين اين قشر بايد مطمئن باشند شخصي كه مردم به آن راي مي دهند يا در صحنه انتخابات رياست جمهوري حاضر شده است عمدتا گرايش به سوي نخبه گرايي، عقل گرايي و قانون مداري دارد و به تعبيري براي نظريات قشر نخبه و كارشناس جامعه اهميت قائل است و به اداره علمي جامعه اعتقاد راسخ دارد.

عضو هيئت موسس كانون دانشگاهيان ايران اسلامي در ادامه تصريح كرد: به طور طبيعي كسي كه مي خواهد رئيس جمهور شود اگر علي رغم مردمي بودن و توجه به احساسات مردم، اعتقادش به استفاده از نظريات نخبگان و كارشناسان باشد و اصالت را به عقل گرايي، قانون گرايي و نخبه گرايي بدهد آراي قشر نخبه و دانشگاهي را جلب خواهد كرد. كه اين امر سبب مشاركت بيشتر اين قشر در صحنه هاي اجتماعي و انتخابات مي شود ضمن اينكه اين قشر مردم را نيز به حضور در صحنه هاي اجتماعي و انتخابات ترغيب مي كنند.

وي افزود: شعارهاي كانديداهاي رياست جمهوري به قشر دانشگاهي و بهايي كه به قشر دانشگاهي مي دهد، در ميزان مشاركت قشر دانشگاهي بسيار مهم است. البته اينكه وي تا چه حد در گذشته اش عملش با شعار و حرفش منطبق بوده نيز بسيار مهم و قابل توجه است. برنامه ها و طرح هاي كانديداي رياست جمهوري نبايد صرفا يك شعار زودگذر نباشد. بايد در عمل به آن شعار توجه داشته و حضور دانشگاهيان را در صحنه اجتماعي خواهان باشد.

قشر دانشگاهي نوعا از ميان مجرياني كه در ساليان گذشته در مملكت حاكم بوده اند و روساي جمهوري كه بوده اند شعارهايي شنيده اند اما در عمل منزلت خود را در جامعه نيافته اند

عضو هيئت مديره كانون اسلامي فارغ التحصيلان اتحاديه انجمن هاي اسلامي ايران در اروپا  در ادامه يادآور شد: منزلت و شان جامعه دانشگاهي و نخبه در جامعه كاهش يافته است و به اين قشر كم بها داده شده است. قشر دانشگاهي نوعا از ميان مجرياني كه در ساليان گذشته در مملكت حاكم بوده اند و روساي جمهوري كه بوده اند شعارهايي شنيده اند اما در عمل منزلت خود را در جامعه نيافته اند.

وي تصريح كرد: اما آنچه مي تواند موجب بازيافت اين اعتماد اجتماعي از طرف قشر دانشگاهي و قشر نخبه شود اين است كه كسي به ميدان بيايد كه در طرح هاي خود بازيابي منزلت اجتماعي قشر نخبه را به عنوان برنامه به همراه داشته باشد. اين از نكات بسيار ظريف و حساسي است كه ممكن است در ظاهر كسي بيايد مطرح كند ولي واقعا اينكه قشر دانشگاهي به چه طرح و شعاري مي توانند اعتماد كنند، اين مهم است.

دكتر محسن شاطرزاده در پايان تصريح كرد: بازيابي اين منزلت اجتماعي صرفا از طريق افزايش حقوق و درآمدهاي روزمره اساتيد و قشر نخبه و دانشگاهي نيست بلكه بازيابي شان و منزلت احتماعي قشر تحصيل كرده و دانشگاهي مطرح است كه اين امري ظريف است و اعتقاد قلبي نياز دارد. اگر ريئيس جمهور آينده با اعتقاد قلبي به ميدان بيايد و اين ايده را دنبال كند مي تواند اعتماد عمومي دانشگاهيان را به خود جلب كند.

کد خبر 132056

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha