به گزارش خبرگزاری مهر، آسوشیتدپرس در تحلیلی نوشت : جنگ و دخالت نظامی در لیبی اینگونه شروع شد که به نظر می رسید؛ یک ماموریت تعریف شده و محدود با هدف برقراری منطقه پرواز ممنوع به منظور حمایت از حملات علیه غیر نظامیان است، اما دو ماه بعد، جنگ وارد مرحله ای شد که در آن حملات برق آسا به پایتخت انجام می شود و به نظر می رسد جنگی تمام عیار برای سرنگونی معمر قذافی رهبر لیبی است، اما هنوز هدف دست نیافتنی باقی مانده و این چشم انداز یک باتلاق را در بیابان تداعی می کند و اراده سیاسی کشورهای درگیر به شدت در حال آزموده شدن است.
در ادامه این مطلب آمده است : اپوزیسیون در لیبی همچنان ضعیف است و ناتو که در 31 مارس فرماندهی عملیات را از آمریکا، انگلیس، و فرانسه تحویل گرفت، ظاهراً راهبرد روشنی برای خروج ندارد و افکار عمومی دو متحد آمریکا (فرانسه و بریتانیا) درباره حملات بالگردها به اقامتگاه قذافی متشنج شده است.
آسوشیتدپرس می نویسد: بخشی از چالشها در اصل و ماهیت قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نهفته است. این قطعنامه اجازه می دهد تا از نیروی هوایی برای حمایت از شهروندان وغیر نظامیان استفاده شود و در عین حال استفاده از نیروی زمینی در قطعنامه ممنوع و اجازه استفاده از تمام ابزارهای لازم برای حمایت از غیر نظامیان داده شده است.
در ادامه این مطلب آمده است : تاریخ معاصر از یوگسلاوی تا عراق نشان می دهد که سرنگونی رژیمها با استفاده از نیروی هوایی بهترین، اما سخت ترین شیوه است. نشانه هایی از ناامیدی و شاید یاس در بین متحدین و ائتلاف وجود دارد، اما "آلن ژوپه" وزیر امور خارجه فرانسه در یک جلسه پرسش و پاسخ در پارلمان فرانسه سعی کرد تا این ناامیدی را کم رنگ تر کند.
وی گفت : من می توانم به شما اطمینان دهم که اراده ما این است که جنگ در لیبی بیش از چند ماه طول نکشد.
نظر شما