ارزشهای مشترک اسلام و مسیحیت مورد تأکید قرار گرفتند
شورای پاپی گفتگوی بین ادیان و مؤسسه سلطنتی مطالعات بینادیان امان در اردن دومین دور گفتگوهای خود را طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ( 28 و 29 اردیبهشت ماه ) در رم برگزار کرده و در بیانیه نهایی آن ارزشهای دینی و انسانی مشترک مورد تأکید قرار گرفتهاند.
نشست گفتگوی اسلام و مسیحیت کاتولیک در رم با محور " ارزشهای دینی و انسانی مشترک میان مسلمانان و مسیحیان برای آموزش مشترک" برگزار شد.
براساس بیانیه نهایی این همایش که روز جمعه 30 اردیبهشت ماه از سوی واتیکان منتشر شد شرکتکنندگان در این همایش تأکید کردهاند که مسلمانان و مسیحیان دارای ارزشهای انسانی مشترکی هستند که در آن میان میتوان به زندگی انسانی، کرامت انسانی و حقوق بنیادین که از آن نشأت میگیرند اشاره کرد.
در همایش برگزار شده میان اعضای شورای پاپی گفتگوی بین ادیان و مؤسسه سلطنتی مطالعات بین ادیان امان تصریح شد که برخی از ارزشهای دینی میان مسلمانان و مسیحیان مشترک هستند و برخی دیگر منحصر به یک جامعه است. بنابراین اشاره به شباهتها و تصدیق تفاوتها حائز اهمیت است. احترام به تفاوتها شرط مهم یک گفتگوی صادقانه است.
در این دوره از گفتگوها که مسئله آموزش مورد توجه قرار گرفته در بیانیه نهایی خود آورده است: آموزش به ویژه آموزش دینی باید به جوانان کمک کند که ریشههای هویت دینی خود را تقویت کنند و به سایر هویتهای دینی نیز احترام بگذارند.
این بیانیه میافزاید: یکی از فضاهای آموزش مشترک مدارس، نهادها، دانشگاهای خصوصی و غیر خصوصی هستند که جوانان مسلمان و مسیحی درکنار یکدیگر تحصیل می کنند. این تجربه باید مورد توجه قرار گیرد چرا که فرصتی برای برقراری دوستیهای دائمی و محکم است.
مجسمه مدرن ژان پل دوم مناقشه برانگیز شد
نصب یک مجسمه برنزی و مدرن از ژان پل دوم، پاپ فقید کاتولیکها در ایستگاه قطار " ترمینی" شهر رم با انتقاد واتیکان و واکنشهای مردم رم و گردشگران رو به رو شده است.
درحالی که واتیکان روز جمعه 30 اردیبهشت ماه از این مجسمه مدرن انتقاد و اعلام کرد: این مجسمه حتی شبیه ژان پل دوم هم نیست . برخی گردشگران و ساکنان شهر رم اظهار داشتند که این مجسمه برنزی بیشتر شبیه بنیتو موسولینی دیکتاتور زمان جنگ ایتالیا است تا پاپ محبوب کاتولیکها!
اولیویئرو ریندالی هنرمند این اثر مجسمه را درحالی ساخته که گویی پاپ ردای خود را برای دربرگرفتن مؤمنان بازکرده اما روزنامه لوسترواتوره روان به عنوان روزنامه نیمه رسمی واتیکان اظهار داشت که این مجسمه 5 متری شبهاتی بسیار اندک و جزئی با پاپ را به ذهن متبادر می کند.
ساندرو بارباگالو از منتقدان این اثر در مقاله ای که روز جمعه در روزنامه لوسترواتوره منتشر شده آورده است: جدا از جنبه هنری ما خود را در میدان و در مقابل یک مجسمه ای می یابیم که ردای آن شبیه اتاقک نگهبان است و روی این اتاقک سری نصب شده که بیش از حد گرد است.
شهردار رم نیز طی یک مصاحبه ای اظهار داشت اگر قرار باشد این مجسمه برداشته شود افکار عمومی درنظر گرفته می شود.
عده ای از منتقدان نیز با تصدیق اینکه این مجسمه مدرن است اظهار داشتند که گناه این مجسمه این است که به سختی قابل تشخیص است.
ریندالی هنرمند این اثر با ابراز تأسف از اینکه اثر وی مورد سوء تفاهم واقع شده گفت: هنگام ساخت این مجسمه به شباهت فکر نمی کردم بلکه به اثری فکر می کردم که بتواند درحالت سر و بدن و پوشیدن ردا روشی را که پاپ در ارتباط برقرار کردن با جهان استفاده کرد را در ذهن تداعی کند.
واتیکان خواستار ازسرگیری گفتگوهای الهیاتی با الازهر است
مقامات واتیکان با وزیر امور خارجه مصر دیدار کرده و نسبت به از سرگیری گفتگوهای واتیکان با الازهر ابراز امیدواری کردند.
کاردینال ژان لوئی توران رئیس شورای پاپی گفتگوی بین ادیان در دیدار با نبیل العربی وزیر امور خارجه مصر و دبیرکل اتحادیه عرب نسبت به غلبه بر تنشهایی که موجب وقفه در گفتگوی میان واتیکان و الازهر شده ابزار امیدواری کرد.
این مقام مصری هم نسبت به ادامه این گفتگوهای الهیاتی ابراز تمایل کرد.
دانشگاه الازهر پیش از ایجاد وقفه در این گفتگوها در اعتراض به موضعگیری پاپ در رابطه با خشونت علیه مسیحیان مصر با واتیکان گفتگوهای دینی منظمی را برگزار می کرد.
اما چندی پیش در اعتراض به آنچه که از آن با عنوان مداخله پاپ در امور داخلی مصر یادکرد این گفتگوها را متوقف و از واتیکان خواست در رویکرد خود برای از سرگیری گفتگوها تغییر ایجاد کند.
دنیای عاری از خشونت نیازمند رفع بیعدالتی اقتصادی است
همایش چهار روزه بین کلیسایی که با عنوان همایش صلح در کینگسوتن جامائیکا برگزار شد و شرکت کنندگان درک ریشههای خشونت جهانی را به موضوعات اقتصادی به ویژه بی عدالتی در این حوزه نسبت دادند.
در مجموعه مقالاتی که در همایش بین المللی و بین کلیسایی صلح در جامائیکا برگزار شد نقش اقتصاد جهانی مدرن و نقش نهادهای دینی مورد بررسی قرار گرفت.
شرکت کنندگان در این همایش که از 17 می آغاز و روز 25 می ( 4 خردادماه) خاتمه یافت اظهار داشتند که نهادهای دینی باید در حمایت مردم نسبت به محرومیتهای اقتصادی کوشا باشند. بی عدالتیهای اجتماعی- اقتصادی که بسیاری از کشورها را در خود فروبرده از دیدگاه شرکت کنندگان در این همایش که نمایندگان کلیساهای مختلف مسیحی هستند ریشه خشونتها را تشکیل داده است.
دکتر راریک هاویت کشیش کلیسای یونایتد در جامائیکا و جزایر کیمن اظهار داشت: در کلیسا دست تمام افراد پاک و بدون آلودگی باقی نمانده است. افراد باید به جستجوی معنوی خود بیشتر توجه کنند . سران کلیسایی در انتقاد از وضع اقتصاد تنها اظهارات متناقضی مطرح می کنند. نهادهای دینی نمی توانند عدالت را در تمام ابعاد بازارهای غیر انسانی بگنجانند.
این همایش بعنوان بخشی از برنامه های شورای جهانی کلیساها است که با عنوان " یک دهه غلبه برخشونت" برگزار شده است . در این همایش یک هزار نفر از سراسر دنیا، اعضای کلیساهای عضو شورای جهانی کلیساها و شبکه های اجتماعی و مدنی فعال در عرصه صلح و عدالت شرکت کردند.
شورای کلیساهای جامائیکا و شورای کلیساهای کارائیب مسئولیت برگزاری این همایش را به عهده گرفته اند که در آستانه برگزاری دهمین مجمع عمومی شورای جهانی کلیساها در کره جنوبی یک رویداد مهم تلقی می شود.
نظر شما