به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق آل حبیب سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در این جلسه طی سخنانی از اینکه مدعیان تحمل ،مدارا و پیروی از رویه های دموکراتیک اقدام به زیر سئوال بردن رای و نظر کشورهای آسیائی در سازمان ملل متحد کرده اند، اظهار تعجب کرد و از همه اعضا خواست به نظر گروه آسیایی احترام گذاشته و تسلیم رویه ای که اخیرا آمریکا در پیش گرفته نشوند.
وی تصریح کرد:آمریکا ومتحدانش با فشار آوردن به کشورهای کوچکتر و ضعیف تر تلاش می کنند تا آنها را در مقابل سایر کشورهای منطقه خود قراردهند .
اسحاق آل حبیب ضمن اشاره به حضور موثر و گسترده کشورمان در نهادها و ارکان متعدد سازمان ملل افزود :جمهوری اسلامی ایران با عضویت یا بدون عضویت در این کمیسیون همچنان یک عضو فعال در مذاکرات و مباحث بین المللی باقی خواهد ماند.
سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: نظرات کانادا را آنقدر ارزشمند نمی بیند که به آنها پاسخ دهد، چرا که آن کشور صرفا دنباله رو دیدگاه ها و سیاست های آمریکا است.
نمایندگان آمریکا و کانادا در توجیه اقدام غیرمنطقی خود در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران ، به اهمیت کمیسیون جمعیت و توسعه پرداخته و بدون توجه به اصول و قوانین بین المللی اظهار داشتند: بجای جمهوری اسلامی ایران باید کشورهایی در این کمیسیون عضویت یابند که سیاست ها و دیدگاه هایشان در راستای نظرات این دو کشور باشد.
نهایتا آمریکا که طی هفته های اخیر تلاش گسترده ای را برای راه نیافتن کشورمان به کمیسیون مذکور بعمل آورده بود موضوع را به رای گذاشت. نتیجه رای گیری شکست قابل ملاحظه آمریکا و کانادا بود به نحوی که از 54 کشور عضو اکوسوک ،تنها تعداد کمی از کشورها به درخواست آمریکا پاسخ مثبت دادند و بدین ترتیب کشورمان مجددا به عضویت این کمیسیون مهم سازمان ملل انتخاب شد.
کمیسیون جمعیت و توسعه که از کمیسیون های کاربردی اکوسوک محسوب می شود به موضوعات و سیاستگذاری های بین المللی جمعیتی می پردازد و تشکیل آن به کنفرانس جمعیت و توسعه 1995 در قاهره بازمی گردد. کشورمان همواره یکی از اعضا فعال کمیسیون بوده و در مقابل تلاش کشورهای غربی و همفکران آنها برای ورود موضوعاتی چون سقط جنین یا حقوق جنسی و دیگر موضوعات غیراخلاقی به حوزه فعالیت های جمعیتی سازمان ملل مقاومت کرده است.
کشورهای غربی از این فعالیت ها بسیار ناخرسند بوده و همواره تلاش داشته اند جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همفکر با کشورمان را از ورود به این کمیسیون بازدارند ،تا بتوانند سیاستهای خودرا پیش ببرند .
نظر شما