محمدعلی طرفه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کاهش شدید ذخیره آب سد زایندهرود در سال آبی جاری، افزود: بر اساس آمار متوسط بلند مدت، ذخیره آب مخزن سد زایندهرود باید در این فصل از سال به یک میلیارد متر مکعب برسد که این میزان هماکنون 390 میلیون متر مکعب را شامل میشود.
وی اظهار داشت: سد زایندهرود، بزرگترین منبع تامین کننده آب مصارف صنعتی، کشاورزی و شرب در منطقه مرکزی کشور محسوب میشود اما هماکنون با حجم بسیار پایین، جوابگویی به ابتداییترین این نیازها نیز با مشکل مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان با اشاره به کاهش محسوس حجم آب در سد زایندهرود، تصریح کرد: میزان کاهش آب در مخزن سد زایندهرود تا پایان فروردینماه سال جاری 41 درصد برآورد شده بود که میزان قابل توجهی محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر سد زایندهرود، دیگر سدهای استان اصفهان نیز با کاهش ذخایر آبی روبهرو شدهاند، اضافه کرد: سد حنا و سد گلپایگان نیز در سال آبی جاری با کاهش محسوس ذخایر آبی روبهرو شدهاند و مشکل کمآبی فقط منوط به سد زایندهرود نمیشود.
طرفه با اشاره به میزان کاهش ذخایر سدهای حنا و گلپایگان نیز بیان داشت: در سال آبی جاری، سد حنا با کاهش 72 درصدی ذخیره آب و سد گلپایگان نیز با کاهش 34 درصدی حجم مخزن روبهرو بودهاند.
وی ادامه داد: حجم کنونی سد حنا در شرایط کنونی 11.7 میلیون متر مکعب و حجم اکنونی سد گلپایگان نیز حدود 21 میلیون متر مکعب تخمین زده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان همچنین به کاهش شدید بارندگی در حوضه زایندهرود اشاره کرد و گفت: براساس برآوردهای انجام گرفته، میزان بارندگی در سال آبی جاری استان اصفهان در مقایسه با 40 سال گذشته بین 18 تا 54 درصد کاهش را نشان میدهد.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری میزان بارندگی به شدت کاهش یافته است، افزود: کاهش میزان بارندگی در سال جاری به اندازهای بوده است که حتی به نسبت سال گذشته که یکی از خشکترین سالهای استان اصفهان محسوب میشود، کاهش محسوسی را نشان میدهد.
طرفه اظهار داشت: کاهش میزان بارندگی در سطح حوضه آبریز زایندهرود در سال جاری به نسبت سال گذشته از 16 تا 50 درصد را شامل میشود.
نظر شما