به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" در تحلیلی نوشت : لیبی به یک آزمون بزرگ روانی برای ناتو تبدیل شده است. مدت دو ماه است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی مسئولیت کامل عملیات نظامی در لیبی را بر عهده گرفته است. از آن موقع تقریبا جنگنده های ناتو روزانه صد گشت هوایی را در آسمان لیبی انجام داده و حدود پنجاه منطقه نظامی را مورد حمله قرار می دهند.
کشتی های جنگی ناتو نیز عبور و مرورها در سواحل لیبی را کنترل می کنند. عملیات لیبی برای اولین بار در تاریخچه ناتو پروژه ای نظامی است که رهبری آن را آمریکا بر عهده ندارد بنابراین، این عملیات به یک آزمون سخت و فشار روانی برای این ائتلاف نظامی تبدیل شده که خروجی آن نامعلوم است. آیا اعضای اروپایی این ائتلاف این شایستگی را دارند که از منطقه مورد علاقه خودشان دفاع کنند؟
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: این کشورهای فرانسه و انگلیس بودند که در مارس گذشته به آمریکا برای مداخله نظامی در لیبی فشار وارد کردند. تازه زمانی که نیروهای قذافی و جاسوسان آن یکی بعد از دیگری شهرهای لیبی را تحت کنترل خود در می آورند آمریکا شرکت در این عملیات را در دستورکار خود قرار داد البته با یک محدودیت مهم و آن اینکه تنها نقش حمایتی را در این عملیات ایفا کند.
این تصمیم اوباما به سبب بحران مالی مخفی حاصل از جنگ افغانستان که با هر افزایش نیرویی بیشتر رنگ آمریکایی به خود می گرفت، گرفته شد.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد اینکه ناتو تا چه زمانی می تواند فشارها و استرس ها در لیبی را تحمل کند قابل پیش بینی نیست.
نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه این عملیات بر خلاف نامش یک عملیات حمایتی متحد نیست، نوشت: از 28 عضو ناتو تنها 15 کشور عضو در آن شرکت کرده اند. برای شرکت درعملیات نظامی در لیبی تنها هفت عضو ناتو اعلام آمادگی کرده اند که عبارتند از آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا، دانمارک، نروژ و ایتالیا.
در بخش دیگری این مطلب آمده است: البته با وجود اینکه آمریکا اعلام کرده در حاشیه قرار گرفته و نقش رهبری این عملیات را بر عهده نخواهد گرفت، اما به علت تجهیزات نظامی مدرنی که در اختیار دارد بار اصلی این جنگ بر دوش ایالات متحده است.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: امروزه سه چهارم هزینه های دفاعی ناتو را آمریکا تامین می کند که این حدود ده سال پیش نصف بود و افزایش پیدا کرده است.
نظر شما