حمید اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در پنج سال گذشته با تحول بزرگی در عرصه اورژانس روبرو بودیم به گونه ای که در زمینه تجهیزات و سخت افزاری شاهد پیشرفت های چشمگیری بودیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر نگاه مسئولان کشور، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مسئولان استانی به این سمت است که اورژانس اصفهان از نظر پاسخگویی و مدیریت حواث در بحث توانمندی سخت افزاری و نرم افزاری یکی از تحصیل کردهترین اورژانسهای کشور است.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان یادآور شد: در حالی اورژانس از نظر کیفی ارتقا یافته که در زمینه تربیت نیروی انسانی کاری صورت نگرفته به گونهای که کمبود نیروی انسانی در اورژانس یک تهدید جدی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: پرسنل اورژانس با توسعه کمی آن همخوانی ندارد و مسئله عرضه و تقاضا باید همراستا با یکدیگر حرکت کند.
اسماعیلی اضافه کرد: از آنجایی که فعالیت در اورژانس از یک نظم پذیری و فرمان پذیری بالایی برخورداراست بنابراین انجام این کار برای هر کس مقدور نیست و شاغلین اورژانس یک روحیه خاصی دارند که هر کسی را نمی توان جذب کار کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کارشناسان پرستاری، کاردان بیهوشی و فوریت های پزشکی بیکار زیاد هستند، اما پذیرش اینها در بخش اورژانس حساسیتهای خاصی دارد، عنوان کرد: نیروهای اورژانس از سه مقطع کارشناس پرستار، کاردان بیهوشی و فوریتهای پزشکی هستند که در هر سه دوره با کمبود نیروی انسانی روبرو هستیم.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان در زمینه مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی ، جانشین تهران است و این مسئله به طبع فرصتها و از طرفی تهدیدهایی به دنبال دارد، گفت: بر اساس قانون نزدیک به پنج درصد از آمبولانس های خودروهای امدادی دارای موبایل ICU هستند در صورتی که استفاده از ICU سیار در اورژانس اصفهان بالای 90 درصد است.
اسماعیلی از افزایش امدادهای موتوری در اورژانس از دو دستگاه به 10 دستگاه خبر و ادامه داد: از سال 84 تاکنون تعداد پایگاه های اورژانس شهری از 34 به 46 و از 37 پایگاه جاده ای به 50 عدد افزایش یافته که علاوه بر آن یک اورژانس هوایی به بخش اورژانس اضافه شد که قصد داریم در سال جاری به جای تکنسین از نیروی پزشک استفاده شود.
اورژانس اصفهان نیازمند نیروی انسانی است
وی از کلید خوردن 9 پایگاه اورژانس پیش یبمارستانی در زمان ریاست خود از بین 13 پایگاه افتتاح شده در سال 89 خبر داد و اظهار داشت: مشکل اورژانس اصفهان ریالی نیست و تنها به نیروهای متخصص انسانی نیاز شدید داریم به گونه ای که برای هر پایگاه به شش نیرو احتیاج است که کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است.
مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان از فعالیت 630 نیروی عاشق اورژانس به عنوان پرسنل این مرکز خبر داد و بیان داشت: از آنجایی که دریافتی یک پرسنل اورژانس از پرسنل بیمارستانها کمتر است بنابراین باید کسی که عاشق فعالیت در اورژانس است و قادر است در عرصه حوادث تصمیم گیرنده باشد به استخدام در آید که در جذب افراد به اورژانس محدودیت بالایی داریم.
وی افزود: نصب مانیتورینگ های "جی پی ار اس" در آمبولانسهای اورژانس، خرید اتوبوس آمبولانس، اجرای عملیاتی طرح اتوماسیون اتاق های فرمان با توسعه کمی افزایش پوشش امداد جاده ای و شهری، کاهش زمان رسیدن بر بالین بیمار از برنامه های سال جاری است.
اسماعیلی ادامه داد: بر اساس قانون و برنامه چهارم توسعه کشور باید در 80 درصد از حوادث جاده ای ماموران اورژانس زیر 15 دقیقه و در حوادث شهری کمتر ازهشت دقیقه بر سر بالین بیمار حاضر شوند که زمان رسیدن ماموران اورژانس اصفهان بر بالین بیمار خیلی کمتر از این زمان بوده است.
نظر شما