به گزارش خبرنگار مهر، بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تمام شد و در کنار تمام تعریفها و تمجیدهایی که از این رویداد بزرگ فرهنگی کشور صورت گرفت سخنان ناشرانی که در پدید آوردن این رویداد تأثیربسزایی دارند خود کلکسیونی است که باید مورد ارزیابی و بازدید قرار گیرد البته نه فقط با چشمانی که دیده شود بلکه با گوشهایی که شنیده شود.
شرکت 204 ناشر از قم در نمایشگاه کتاب تهران
مدیر عامل شرکت تعاونی ناشران استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر از شرکت ۲۰۴ ناشر و ۴۰ نمایندگی از استان قم در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد و گفت: ۱۸ هزار و ۲۵۰ عنوان کتاب از استان قم در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.
سیدمحمود حسینی ادامه داد: بیشتر کتابهای عرضه شده توسط قم در نمایشگاه کتاب تهران مربوط به کتابهای عمومی و مذهبی است.
در این میان ناشرانی که قم را در زمینه تولید کتاب در رتبههای برتر کشور قرار دادهاند نیز حرفهایی شنیدنی درباره شرکت در این نمایشگاه دارند.
فروش پایین کتاب به علت گرانی
مدیر انتشارات کتاب قدسیان در گفتگو با مهر با بیان اینکه این انتشارات با ۷۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران شرکت داشته است، گفت: ۱۴ عنوان از کتابهای ارائه شده در نمایشگاه چاپ اول بودهاند.
محمد مظاهری با اشاره به موضوع کتابهای ارائه شده در نمایشگاه اظهار داشت: بیشتر کتابهای این انتشارات در زمینه روانشناسی، خانواده، ادبیات و کمک درسی بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه فروش کتاب در نمایشگاه امسال بسیار پایین بود گفت: متأسفانه به دلیل مکان بدی که در اختیار این انتشارات قرار داده شده بود و همچنین گرانی کتاب فروش این انتشارات بسیار پائین بود.
آمارها در مورد افزایش استقبال از کتاب واقعی نیست
مدیر انتشارات قدسیان با بیان اینکه مسئولان نباید به آمارهای ارائه شده درباره فروش و استقبال از کتابها دلخوش باشند بیان کرد: برخی از آمارهایی که بعد از نمایشگاه اعلام میشود که به عنوان مثال استقبال از کتابها ۳۰ درصد رشد داشته است و این در حالی است که برای ما به عنوان کسی که در متن قرار داریم چنین آماری قانع کننده نیست.
وی با تأکید بر انجام کارهای زیربنایی برای افزایش اقبال عمومی به کتاب ابراز داشت: مسئولان باید در ابتدا به بررسی مشکلات بپردازند و با پذیرفتن کمبودها در این زمینه به شکل ریشهای برای حل این مشکل اقدام کنند.
نارضایتی از مکان غرفه
مدیر انتشارات مصطفی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شرکت این انتشارات با ۱۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران گفت: از این تعداد ۷ عنوان کتاب چاپ اول بودند.
سید محمد رضا جلالی نیز گرانی کتاب را در کاهش استقبال مردم از این کالای فرهنگی مهم را بسیار تاثیرگذار دانست و عنوان کرد: به علت افزایش قیمت کتاب فروش این انتشارات مانند سال گذشته بود اما میتوان گفت که تعداد خریداران نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه کتاب محل قرار گرفتن غرفه بسیار مهم است گفت: با توجه به اینکه مکان غرفه انتشارات مصطفی نیز در محل مناسب نبود این امر نیز بر فروش این انتشارات تاثیرگذار گذاشت.
اختصاص غرفه به ترتیب حروف الفبا دورهای باشد
مدیر انتشارات مصطفی با ارائه راهکاری برای رفع این مشکل بیان کرد: پیشنهاد ما این است که ترتیب حروف الفبا در اختصاص غرفهها به انتشارات را به شکل دورهای کنند تا غرفه هریک از انتشارات در هر سال بتواند در ابتدا، میانه و یا انتهای محل نمایشگاه قرار گیرند.
افزایش قمیت کتاب و کاهش خریداران
مدیر انتشارات دارالعلم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این انتشارات با ۲۰۰ عنوان کتاب که بیشتر آنها در زمینه عمومی و حوزوی بود در نمایشگاه کتاب تهران شرکت داشت.
حسن بیگدلی آذری که از فروش این انتشارات در نمایشگاه نسبتا ابراز رضایت داشت در عین حال اذعان کرد: در هر حال افزایش قیمت کتاب در رویکرد عموم مردم نسبت به این کالا تأثیرگذار بوده است و خرید کتاب توسط قشر کتابخوان مشکلتر شده است.
میتوانستیم جزء ناشران برتر باشیم
مدیر انتشارات نسیم حیات در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این انتشارات با ۳۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه شرکت داشته است گفت: ۱۲۰ عنوان از این کتابها چاپ اول بودهاند.
وی با ابراز نارضایتی از نحوه انتخاب ناشران برتر بیان داشت: با توجه به اینکه این انتشارات ۱۲۰ عنوان کتاب چاپ اول را در نمایشگاه ارائه داده بود این انتشارات میتوانست جزء ناشران برتر باشد که این امر صورت نگرفت.
رضا کریمی همچنین از ابعاد غرفه اختصاص داده شده به این انتشارات گفت: با توجه به حجم کتابها درخواست ما غرفهای به ابعاد ۳۰ متر بود که تنها با ۱۸ متر آن موافقت شد که این امر باعث شد تا این انتشارات به علت کمبود جا نتواند برخی از کتابهای خود را عرضه کند.
وی همچنین با اشاره به طرح هدفمند کردن یارانهها عنوان کرد: با اجرای این طرح در حال حاضر ناشران به سختی میتوانند ادامه کار دهند.
رضایت کامل از تمامی بخشهای نمایشگاه
مدیر انتشارات انصاریان در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز رضایت از حضور در نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: در سالجاری فروش، استقبال از کتاب و همچنین هماهنگیها در برپایی نمایشگاه نسبت به سال گذشته بهتر بود.
محمد تقی انصاریان ادامه داد: این انتشارات کتابهایی که با موضوعات دینی است را به زبانهای انگلیسی فرانسه، اسپانیولی، روسی، ترکی و اردو ارائه میدهد.
مدیر انتشارات انصاریان که انتشارات وی در بیست وچهارمین نمایشگاه کتاب تهران مورد تقدیر قرار گرفته است با بیان اینکه فروش این کتابها برای اقشار خاصی است بیان داشت: با توجه به ویژی خاص، کتابهای این انتشارات بیشتر جنبه نمایشگاهی و معرفی کتاب را دارند نه جنبه فروش.
در هر حال بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به کار خود پا یان داده است و باید منتظر سال آینده و دوره بیست و پنجم آن باشم و ببینیم که دغدغه تکراری سالهای گذشته ناشران در دوره های بعد حل خواهد شد و یا این همچنان این قصه سر دراز خواهد داشت.
...............................
گزارش : سیده مرضیه میرقادری
نظر شما