به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح به زودی به یکی از بزرگترین شبکه ابرهای محاسباتی علمی در جهان تبدیل خواهد شد که در آن از قدرت محاسباتی و گنجایش ذخیره اطلاعات رایانه های خانگی در سرتاسر جهان استفاده می شود.
تلسکوپ SKA از سه هزار بشقاب رادیویی برخوردار است که از نقطه ای مرکزی تا فاصله 3 هزار کیلومتری در جهت های مختلف پراکنده می شوند و روی هم رفته در حدود یک کیلومتر مربع سطح گیرنده سیگنالهای رادیویی را تشکیل خواهند داد. قرار است از چنین ابزار حساسی برای کاوش در میان ابتدایی ترین لحظات جهان هستی، آزمودن نسبیت عمومی و نقشه برداری از جهان هستی با دقتی بسیار بالا استفاده شود.
حجم اطلاعات تولید شده توسط این تلسکوپ باورنکردنی خواهد بود، از این رو تخمین زده شده است که گنجایشی که می تواند تمامی این اطلاعات را در خود جا بدهد بیش از کل حجم اینترنت کنونی است. استرالیا در حال حاضر برای رفع این مشکل به مرکز Pawsey رو آورده است، مرکزی ابررایانه ای که گنجایش پتافلابی داشته و پس از راه اندازی کامل در سال 2013 سومین ابررایانه سریع جهان به شمار خواهد رفت.
اما شاید این مرکز نیز نتواند نیازهای این رادیو تلسکوپ عظیم را مرتفع سازد. زمانی که SKA فعالیت خود را در کامل ترین شکل آغاز کند، حجم اطلاعات آن به اندازه ای گسترده خواهد بود که محققان دانشگاه آکسفورد را بر آن داشته تا از ابرهای محاسباتی به عنوان جایگزینی مناسب تر بهره ببرند. شاید استفاده از خدمات ذخیره سازی اطلاعات موسسه هایی مانند آمازون بسیار پر هزینه باشد، اما توزیع کردن این اطلاعات در سرتاسر رایانه های تمامی دانشگاه ها و موسسه های جهان، پروژه ای که کلید آغاز آن زده شده است، هزینه چندانی در بر نخواهد داشت.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، محققان همچنین قصد دارند از رایانه افرادی که هیچ ارتباط علمی با این پروژه ندارند نیز استفاده کرده و از کاربران عادی اجازه بخواهند امکان دسترسی SKA به رایانه های خانگی آنها فراهم شود. به این شکل این تلسکوپ بدون استفاده از انرژی مازاد بر آنچه اکنون رایانه ها از آن استفاده می کنند، می تواند از گنجایش رایانه هایی که به هر حال در هر لحظه در گوشه و کنار دنیا روشن می شوند، برای ذخیره یا پردازش اطلاعات خود استفاده کند.
نظر شما