۱۰ خرداد ۱۳۹۰، ۱۳:۰۸

با آغاز فصل گرما/

آتش سوزی در جنگلهای خوزستان/ امکانات اطفا در حد صفر است

آتش سوزی در جنگلهای خوزستان/ امکانات اطفا  در حد صفر است

اهواز - خبرگزاری مهر:گرم تر شدن هوا در استان خوزستان آتش گرفتن جنگلها و مراتع را در استان به خصوص در مناطق بکر همانند جنگلهای بلوط رقم زد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، سال قبل یکی از معضلات جدی سازمان منابع طبیعی استان آتش گرفتن جنگل های استان بود که کاهش بارش باران و خشک شدن مراتع و در کنار آن گرمای شدید که حتی در مقاطعی به بالای 50 درجه هم رسید باعث شد استان خوزستان بیشترین آمار آتش سوزی ها در تاریخ خود را تجربه کند.

برای نمونه تنها در شهرستان ایذه در فصل تابستان گذشته 900 هکتار از مراتع بکر به علت آتش سوزی از بین رفت که اکثر آتش سوزی های صورت گرفته در مناطق صعب العبور اتفاق افتاده و برای رسیدن به محل وقوع حادثه در برخی موارد 10 ساعت زمان لازم است چرا که تردد خودرو و سایر وسایل نقلیه در این مناطق غیر ممکن است.
 
مشکلی که در این بین باعث می شود آتش سوزی گسترش یابد و مدت زمان آن طولانی تر شود این است که اکثر این مناطق که در معرض آتش سوزی قرار می گیرند از مناطق صعب العبور و کوهستانی استان هستندکه رسیدن به آنها و انتقال برخی تجهیزات اطفای حریق مشکل و تا حدودی غیر ممکن است.
 

در همین خصوص شب گذشته چندین آتش سوزی که در 162 هکتار از جنگل ها و عرصه های طبیعی استان خوزستان آغاز شده بودند، مهار شد ولی این احتمال وجود دارد با گرم شدن هوای استان خوزستان بازهم شاهد این قبیل آتش سوزیها در جنگلهای بکر استان باشیم به همین دلیل این نیاز احساس می شود که دولت تجهیزات و اعتبارات بیشتری در اختیار منابع طبیعی استان برای مهار آتش سوزی قرار دهد.

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی استان خوزستان در خصوص این حادثه اظهار داشت: این حادثه که در چندین منطقه از منابع طبیعی استان خوزستان از یک ماه پیش به صورت جزئی آغاز شده بود، از سه روز پیش تا دیشب با گستره بیشتری ادامه داشت.

محمد عزیزی افزود: این آتش سوزیها به منابع جنگلی، بیشه زارها و مراتع دارای درخت استان خوزستان در شهرهای رامهرمز، لالی، اندیکا، شوش، بهبهان، گتوند، مسجد سلیمان خسارت وارد کرد.

عزیزی، وجود گیاهان خشک در منطقه، گرمای هوا، آتش زدن پس مانده محصولات مزارع برای کشت محصولات جدید، آتش روشن کردن گردشگران و بازدید کنندگان از این مناطق را از عمده ترین علت بروز آتش سوزی گسترده در این مناطق اعلام کرد .

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی استان خوزستان همچنین از نبود امکانات اطفای حریق در استان خوزستان برای مهار اینگونه آتش سوزی ها که در جنگل ها صورت می گیرد و عمدتا در مناطق صعب العبور که دسترسی به آن مشکل است رخ می دهد، گله و اضافه کرد: امکانات اطفای آتش در جنگلها در خوزستان زیر صفر است.
 

عزیزی با اشاره به اینکه متاسفانه در تابستان گذشته به درختان بلوط آسیبهای فراوانی وارد شده است، علت این امر را گرمای بی سابقه در تابستان سال قبل و مستعد شدن منطقه برای آتش سوزی دانست و افزود: از مردم بومی و افراد گردشگر انتظار داریم احتیاط بیشتری نسبت به سالهای قبل در هنگام رفتن به جنگلها از خود نشان دهند چراکه با کوچکترین بی احتیاطی خواسته یا ناخواسته آنها درختان بی نظیری چون بلوط از بین می روند.

فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان تصریح کرد: سال یگان حفاظت روزهای سختی را پشت سر گذاشت چراکه به صورت روزانه با آتش سوزی در مناطق جنگلی استان روبرو بود که در بسیاری از این موارد نمی توان اقدامی برای آتش نگرفتن کرد.
 
عزیزی با اشاره به اینکه درختان موجود در جنگلهای خوزستان از گونه های فوق العاده با ارزش محسوب می شوند، گفت: بیشتر این قبیل آتش سوزیها مربوط به درختان بلوط است که شاید 200 سال طول بکشد تا یک درخت بلوط به شکل درختی تنومند در بیاید به همین دلیل نابودی این درختان بسیار جبران ناپذیر است.

وی تصریح کرد: امسال هم با توجه به پیش بینی های صورت گرفته گرمای در استان خوزستان بالا خواهد بود به همین دلیل از هم اینک نیروهای یگان حفاظت در حالت آماده باش قرار دارند.
کد خبر 1325416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha