به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر منصور شکیبا گفت: از ابتدای سال تاکنون 15 نفر جهت بررسی احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در بیمارستانهای مرکز و جنوب استان بستری شده اند.
وی با اشاره به اینکه 67 درصد مبتلایان به تب کریمه کنگو بر اثر تماس با دام زنده و یا قطعه قطعه کردن گوشت قرمز به این بیماری مبتلا شده اند، ادامه داد: ارزیابی های کارشناسان مرکز بهداشت استان نشان می دهد که تماس مستقیم با دام زنده و نیز قطعه قطعه کردن گوشت، مهمترین علل ابتلای افراد به تب کریمه کنگو بوده است.
شکیبا به اقدامات گسترده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان جهت آگاه سازی خانواده ها برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری اشاره کرد و ادامه داد: گاهی اوقات به رغم اطلاع کافی خانواده ها از نحوه ابتلا به این بیماری، مراقبتهای بهداشتی در جهت جلوگیری از ابتلا صورت نمی پذیرد و متاسفانه منجر به بروز بیماری می شود.
وی از خانواده ها خواست در صورت تماس با دام زنده و یا به هنگام قطعه قطعه کردن گوشت قرمز حتما نکات بهداشتی، مانند استفاده از دستکش پلاستیکی و نگهداری گوشت تازه در یخچال به مدت 24 ساعت، را رعایت کنند.
دکتر محمود نبوی ، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: بیشترین واردات دام از پاکستان وافغانستان به کشور از مرزهای سیستان و بلوچستان صورت می پذیرد به همین دلیل بیشترین مبتلایان به این بیماری نیز در سال گذشته در این استان مشاهده شده است.
وی افزود: یکی از نکاتی که خانواده ها باید به آن توجه داشته داشته باشند این است که ابتلای دام اهلی به این بیماری قابل تشخیص نیست بنابراین ضرورت مراقبتهای بهداشتی توسط خانواده ها باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما