۱۰ خرداد ۱۳۹۰، ۲۰:۴۵

مدیریت زاینده رود باید عقلانی باشد

مدیریت زاینده رود باید عقلانی باشد

اصفهان - خبرگزاری مهر: قائم مقام رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاون محیط انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: مدیریت منابع زاینده رود با توجه به کمبود منابع آبی در استان اصفهان باید عقلانی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، علی‌محمد شاعری ظهر سه شنبه در نخستین همایش علمی ـ کاربردی شهرنشینی، محیط زیست و سلامت که با حضور مسئولان و مدیران شهرداری اصفهان در محل اتاق بازرگانی استان اصفهان برگزار شد، بیان داشت: استفاده ناصحیح از منابع آب دنیا پدیده‌ای به نام خشکسالی و بیابان‌زایی را در دهه‌های اخیر در جهان به وجود آورده است.

وی افزود: آلودگی ناشی از دفع ناصحیح فاضلاب شهری و ورود پسماندها به رودخانه‌ها و دریاها حیات و زیست آبزیان را با خطر جدی در سال‌های اخیر روبه‌رو کرده است.

قائم مقام رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاون محیط انسانی سازمان با بیان اینکه در بروز پدیده بیابان‌زایی اتفاق دیگری با عنوان ورود ریزگردها به هوا نیز به معضلات شهری افزوده شده است، گفت: فرسایش خاک از دیگر نتایج خشکسالی است به گونه‌ای که در ایران سالانه 4 میلیارد تن حجم فرسایش خاک برآورد شده است.

وی بیان داشت: عصر جدید به عنوان عصر پیشرفت صنعتی، توسعه کشاورزی و خدمات نامگذاری شده است، اما به دلیل استفاده از منابع محدود برای توسعه صنعت به بحران‌های زیست‌محیطی دچار شده‌ایم.

شاعری با بیان اینکه در بروز پدیده بیابان‌زایی اتفاق دیگری با عنوان ورود ریزگردها به هوا نیز به معضلات شهری افزوده است، گفت: فرسایش خاک از دیگر نتایج خشکسالی است به گونه‌ای که در ایران سالانه 4 میلیارد تن حجم فرسایش خاک برآورد شده است.
 
وی اضافه کرد: با توجه به حساسیت کشورهای مختلف برای حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی، در سال‌های گذشته مطالبه جهانی در این مورد از طریق کنوانسیون‌ها و بیانیه‌های بین‌المللی عنوان شده است.
 
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در ادامه عدم وضع قوانین صحیح و نظارت نادرست در این زمینه را علت بروز چنین شرایطی عنوان کرد و گفت: محیط زیست باید محیط عبور بدون مانع باشد نه اینکه به محیط ایستی برای انسان‌ها تبدیل شود.
 
وی ادامه داد: در کشوری مانند ایران که اصل پنجاهم قانون اساسی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به صراحت در راستای حفاظت از محیط زیست مطالبی را بیان کرده‌اند چرا باید این آرامش زیست‌محیطی بر هم زده شود.
 
شاعری تصریح کرد: مدیریت شهری اصفهان در بخش دفع بهداشتی و مدیریت پسماند عملکرد مناسبی را داشته است اما سرانه فضای سبز آن در مقایسه با مطالبات مردمی در این زمینه کافی نیست.

وی با بیان اینکه برای رفع این وضعیت باید قوانین حامی محیط زیست و مبانی صحیح برای پیاده‌سازی این قوانین را داشته باشیم، اظهار داشت: در بین کلان‌شهرهای کشور، شهر اصفهان نیز جزو شهرهای آلوده کشور به شمار می‌رود که با وجود این واقعیت مدیریت شهری اقدامات مطلوبی طی این سال‌ها انجام داده است.
 
قائم مقام سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به اینکه نباید اجازه استقرار بیش از وضعیت فعلی در مورد صنایع به اصفهان داده شود، تصریح کرد: ظرفیت اصفهان در مورد استقرار صنعت و جمعیت به حد اشباع رسیده است.
 
وی افزود: با وجود اینکه تمام این شاخص‌ها در شهر اصفهان روند رو به بهبود دارد، مشکل اساسی این شهر عدم تعادل و توازن بین ظرفیت محیطی شهر و میزان بارگذاری صنعتی در آن است.
 
مدیران اصفهانی طرح جامع مدیریت محیط زیست را اجرا کنند

شاعری اظهار داشت: مسئولان شهر و استان اصفهان باید طرح جامع مدیریت محیط زیست اصفهان که شامل حدود 10 پروژه است را تدوین و اجرایی کنند.

وی بیان داشت: افزایش کیفیت سوخت پالایشگاه‌های کشور از جمله هفت پالایشگاه در دستور کار قرار گرفته است که پس از پالایشگاه آبادان، پالایشگاه تهران دومین پالایشگاهی خواهد بود که ارتقای کیفی بنزین آن طی ماه‌های آتی اجرایی خواهد شد.
 
قائم مقام سازمان حفاظت از محیط زیست کشور تصریح کرد: انتظار داریم پالایشگاه اصفهان، چهارمین یا پنجمین پالایشگاهی باشد که اجراکننده این طرح باشد.

وی با بیان اینکه ارتقای کیفیت محصولات پالایشگاه اصفهان و استانداردسازی آنها باید در دستور کار مدیران قرار گیرد، گفت: سوخت با استاندارد یورو 2 در حال حاضر در جهان منسوخ شده و این درحالی است که این نوع سوخت همچنان در تولیدات پالایشگاه اصفهان مشاهده می‌شود.

شاعری با بیان اینکه اصفهان در تمام زمینه‌های پیشرفت همیشه حرف اول را زده است و باید در این زمینه نیز مقام نخست را در بین تمام شهرها از آن خود کند، گفت: در کنار تمام این اقدامات استاندارد تولید خودرو در کشور نیز که از تکالیف وزارت صنایع و معادن است باید بر اساس استانداردهای بین‌المللی تولید خودرو ارتقا یابد.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر 900 هزار خودرو در شهر اصفهان تردد می‌کنند که 200 هزار مورد آن فرسوده است، اظهار داشت: تمام مسئولان شهر اصفهان باید در صدد باشند تا این منبع آلاینده در شهر اصفهان را هرچه سریع‌تر حذف کنند چراکه ویترین اصفهان در ایران تعریف شده است.
 
تولید خودور یورو2 از سال 91 متوقف می‌شود
 
قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: تولید این خودرو نیز مانند سوخت یورو2 در دنیا منسوخ شده است، به همین دلیل از سال 1391 از تولید خودروهای با کیفیت پایین‌تر از یورو2 جلوگیری خواهد شد.
 
وی افزود: اصفهانی که در حال حاضر به شدت آلوده است باید جایگزینی حمل و نقل عمومی را در دستور کار مدیریت شهری قرار دهد.
 
شاعری با اشاره به اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست استان اصفهان وظیفه دارد بی‌طرفانه و عالمانه مسئله خشکیدگی 12 هزار اصله درخت در منطقه بختیار دشت را پیگیری کند، تصریح کرد: چه این مسئله ناشی از نشت مواد نفتی پالایشگاه اصفهان بوده باشد و چه متاثر از قصور پیمانکار فضای سبز این موضوع باید هرچه سریع‌تر از سوی مسئولان پیگیری شود.
 
وی زنده‌رود را نماد زندگی نه تنها مردم اصفهان بلکه چند استان دیگر دانست و افزود: برداشت آب از حوزه آبی زاینده‌رود باید از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان در قالب طرح آمایش به گونه‌ای سامان‌دهی شود که از برداشت‌های بی‌رویه از کانال‌های مختلف جلوگیری شود.
 
ایران برنامه کنترل غبار در عراق را تدوین می‌کند
 
قائم مقام سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: از دهه 60 تاکنون برداشت آب در اصفهان 10 برابر شده است، اظهار داشت: منابع و مصارف آب در استان اصفهان باید تنظیم شود و مدیریت‌ها در این راستا عقلانی باشد.
 
وی به بروز پدیده گرد و غبار در برخی از شهرهای کشور اشاره و تصریح کرد: منبع این آلودگی جدید زیست محیطی هفت استان در عراق است که برنامه‌ای به منظور کنترل این آلایندگی از سوی ایران در دست تدوین است.
 
سالانه 500 هکتار بیابان‌زدایی در کشور باید اجرایی شود
 
شاعری با اشاره به اینکه سالانه حدود 500 هکتار بیابان‌زدایی در اطراف شهرهای کشور باید اجرایی شود، گفت: برای شکست حریم 50 کیلومتری شهرها فشارهای فراوانی به سازمان محیط زیست وارد شده است که با وجود تمام این اعمال فشارها شهرداری‌ها نباید اجازه دهند به بهانه توسعه صنعتی این حریم‌ها شکسته شود.
 
وی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست مقتدرانه این حریم را حفظ خواهد کرد و بهانه‌تراشی‌های عده‌ای به منظور تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت از محیط زیست به دلیل عدم پذیرش درخواست آنها برای ساخت پالایشگاه در مجاورت تالاب است.
کد خبر 1325831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha