ذات الله نیکزاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ادامه فاز مرمتی و بازسازی این بنا از فروردین ماه سال جاری آغاز شده است اظهار داشت: مرمت کف سازی فضای شاه نشین و دوبند پیش از آن، مرمت بدنه ها و سکوها به انجام رسیده و مراحل کف سازی مسیر بازدید، ساماندهی بلیط فروشی و نگهبانی نیز به انجام خواهد رسید.
وی از جمله موارد مرمتی سال گذشته را تجدید کاهگل پشت بام شاه نشین، حفاظت دیوارهای بدست آمده از کاوش باستانشناسی، ساماندهی نورپردازی، تمیزکاری محوطه و ... برشمرد.
نیکزاد گفت: نارین قلعه به اقتضای نامش به صورت مجتمعی متراکم و محصور در دیوارهای بلند تودرتو است.
وی ادامه داد: این بنا در پنج طبقه شکل گرفته است که البته طبقات مشخصا از هم جدا نیست و در واقع نوعی شکل گیری مطبق و درهم آمیخته که با چند فصیل و دربند، بخشهای مختلف بالا و پایین قلعه از هم جدا شده اند.
نیکزاد افزود: تمام نارین قلعه روی یک تپه برجسته رسی و یا به قول مورخان قدیم یزد روی کوه گل نهاده شده است و به گمانی این تپه پیش از بنای قلعه نیز به عنوان مسکن مورد استفاده ساکنان منطقه قرار می گرفته است.
وی با بیان اینکه بر اساس کاوشهای باستان شناسی به عمل آمده، قدمت این قلعه قبل از هزاره سوم پیش از میلاد ارزیابی شده است افزود: این مسئله نشان می دهد نطفه اصلی و هسته اولیه پیدایش و سکونت در میبد را باید در ساختار کهن نارین قلعه میبد جستجو کرد.
وی افزود: برای جهت ارتقای وضعیت حفاظت فیزیکی، یگان حفاظت نیز به طور متمرکز در قلعه مسقر شده است.
نیکزاد یادآور شد: بر اساس اطلاعات درج شده در پرونده ثبتی، این بنا به شماره 1086 مورخ در سال 1354 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما