۱۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۷:۴۹

حریری:

105 هزار واحد خون در استان اصفهان اهدا شد

105 هزار واحد خون در استان اصفهان اهدا شد

اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیر کل سازمان انتقال خون استان اصفهان گفت: در هر سال یک میلیون و 800 هزار  واحد خون در کل کشور اهدا می شود که از این میزان 105 هزار واحد خون مربوط به استان اصفهان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی حریری ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اهداکنندگان خون در کشور اظهار داشت: این میزان تنها برای بیماران داخلی و مصارف کشوری استفاده می شود.

وی در خصوص توزیع خون و فرآورده های خونی بیان داشت: سازمان انتقال خون اصفهان مسئول توزیع خون و فرآورده های خونی در سطح شبکه استانی است.

مدیر کل سازمان انتقال خون استان اصفهان با اشاره به غنی بودن فرهنگ اهدای خون اضافه کرد: به لحاظ بالا بودن فرهنگ اهدای خون در بعضی استانها مثل استان اصفهان و فارس بنابر نیاز به بعضی از شهرستانها صادرات خون انجام می شود.

وی به نیاز شهرستانهای جنوبی به گروههای خونی منفی بیشتر اشاره کرد و گفت: گرمای هوا یکی از دلایل کمبود اهداکنندگان خونی در استانهای گرمسیر است.

حریری با بیان اینکه برای نگهداری فرآورده های خونی شرایط خاصی لازم است، افزود: هر واحد خونی که از اهدا کنندگان خون دریافت می شود شامل بخشهای سلولی و پلاسمایی متفاوت است که برای نگهداری هرکدام از این فرآورده های خونی شرایط خاصی وجود دارد.

وی ادامه داد: نگهداری گلبولهای قرمز در شرایط دمایی دو تا شش درجه سانتی گراد وبه مدت 30 تا35 روز قابل استفاده است. گلبولهای سفید به دلیل انواع مختلف، طول عمر کوتاهی به مدت چند ساعت دارند و پلاکت ها در دمای 20 تا24 درجه سانتی گراد به مدت سه روز قابل استفاده است.

مدیر کل سازمان انتقال خون استان اصفهان با اشاره به طولانی بودن مدت زمان نگهداری پلاسمای خون تصریح کرد: نگهداری پلاسمای خون در دمای پایین تر از 25 درجه سانتی گراد زیر صفر به مدت زمان دو سال قابل نگهداری است و هرچه دمای آن کمتر باشدمدت زمان نگهداری آن بیشتر است و در سردخانه ها در دمای 30 تا 34 درجه سانتی گراد زیر صفر نگهداری می شوند.

وی با اشاره به صنعت رو به رشد تبدیل فرآورده های خونی به دارو اضافه کرد: در دنیا صنعت تبدیل پلاسمای خون به دارو در جهت پیشرفت بوده و از آن داروهایی جهت درمان بیماران سرطانی و فاکتورهای انعقادی برای بیماران هموفیلی ساخته می شود.

حریری در خصوص ارسال خون به خارج از کشور بیان داشت: به رغم اینکه در ایران صنعت و پالایشگاهی جهت تبدیل فرآورده های خونی به دارو وجود ندارد به همین جهت از ظرفیت و توانایی کشورهای اروپایی استفاده می شود.

وی ادامه داد: بخشی از پلاسمای خون مراکز انتقال خون استانها توسط سازمان انتقال خون ایران به اروپا جهت تولید دارو ارسال شده و پس از تولید دارو برای بیماران داخل کشور به ایران بازگشت داده می شود.

کد خبر 1326855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha