علی کفاشیان در گفتگو با خبرنگار مهر، درخصوص دستاوردهای سفر یک هفته ای خود به زوریخ سوئیس و شرکت در کنگره فیفا، اظهار داشت: این سفر با دو هدف جداگانه صورت گرفت؛ ابتدا شرکت در کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی فیفا که بنده عضو این کمیته هستم و طی آن گزارش فدراسیون فوتبال تایلند در مورد آمادگی و اقدامات این کشور برای برگزاری مسابقات جام جهانی فوتسال ارائه شد و همچنین کمیته فوتبال ساحلی گزارشی در مورد میزبانی شهر ریبری ایتالیا برای جام جهانی فوتبال ساحلی و همچنین توسعه این رشته در سطح دنیا ارائه داد.
پیشنهادم به بعد موکول شد!
کفاشیان اضافه کرد: در این نشست بنده با توجه به اینکه هیچ رویداد بین المللی در فوتسال بانوان برگزار نمی شود ، پیشنهاد برگزاری جام جهانی فوتسال در بخش زنان درکنار مسابقات جام جهانی تایلند را ارائه کردم که با وجود آنکه این پیشنهاد مورد استقبال اعضا قرار گرفت اما به دلیل عدم تامین منابع مالی لازم و نداشتن ضوابط مشخص برای انتخاب تیم ها برگزاری این دوره از مسابقات، برگزاری این مسابقات به دوره های بعد موکول شد.
اجازه نشست آسیایی ها را ندادند
رئیس فدراسیون فوتبال گفت: پس از وقفه چند روزه در کنگره فیفا شرکت کردیم و قرار بود کشورهای آسیایی که در یک هتل اقامت دارند پیش از شرکت در کنگره در نشستی پیرامون انتخابات فیفا به تبادل نظر بپردازند که با محروم شدن بن همام از شرکت در انتخابات ریاست فیفا اجازه برگزاری این نشست داده نشد!
دموکرات ترین انتخابات فیفا را شاهد بودیم
وی در ادامه اظهار داشت: کنگره فیفا از بعد از ظهر روز چهارشنبه آغاز شد و به مدت 9 ساعت به طول انجامید که به اعتقاد من این دموکرات ترین انتخابات فیفا بود و اعضا با آزادی عمل و اختیار تام در آن شرکت کردند و نظرات خود را ارائه دادند.
همه به برگزاری انتخابات رای دادند
کفاشیان یادآور شد: کشور انگلستان به دلیل شبهاتی که برای انتخابات ریاست فیفا وجود داشت خواستار تعویق انتخابات شد ولی نمایندگان برخی کشورهای آفریقایی در مخالفت با این تصمیم خواستار برگزاری انتخابات شدند و اینکه دلیلی برای تعویق انتخابات وجود ندارد که در نهایت طی رای گیری که در مجمع عمومی صورت گرفت 95 درصد اعضا که شامل 208 عضو فیفا بودند به برگزاری انتخابات رای موافق دادند.
رئیس فدراسیون فوتبال در خصوص تصمیمات اخیر کنگره فیفا اظهار داشت: در این نشست صورت جلسه کنگره قبلی در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی مورد تصویب قرار گرفت و علاوه بر آن کمیته های پزشکی، فنی، قوانین و مقررات گزارش های کاملی را به فیفا ارائه کردند که برخی از آنها مورد تایید و برخی نیز با عدم رای اعتماد اعضای فیفا روبرو شد.
اتفاقات قابل توجه انتخابات فیفا
وی با بیان اینکه در انتخابات فیفا ازجمله اتفاقات قابل توجه انتخاب چانگ کره ای به عنوان نایب رئیس فیفا و ادامه حضور فرانس بکن بائر به عنوان مشاور سپ بلاتر بود، اظهار داشت: با وجود اینکه چانگ در انتخابات AFC رای نیاورد و جای خود را به یک اردنی داد، ولی سپ بلاتر او را به عنوان نایب رئیس خود منصوب کرد. ضمن اینکه بکن بائر نیز با وجود اینکه در هیئت رئیسه یوفا انتخاب نشد اما با تصمیم بلاتر وی همچنان به عنوان مشاور ریاست فیفا به همکاری خود با فدراسیون جهانی ادامه خواهد داد.
پیشنهاد بلاتر مورد استقبال قرار گرفت
کفاشیان یادآور شد: در کنگره بلاتر پیشنهاد تشکیل کمیته حل اختلاف فیفا را مطرح کرد تا به اختلافات فدراسیون ها و مسائلی نظیر آنچه که در مورد بن همام پیش آمد رسیدگی کند که این پیشنهاد مورد استقبال اعضای مجمع عمومی قرار گرفت.
اولین بار انتخابات الکترونیکی نبود
رئیس فدراسیون فوتبال ادامه داد: پس از ارائه گزارش کمیته های مختلف نوبت به برگزاری انتخابات رسید که تک تک روسای فدراسیون ها در محل تعیین شده حضور می یافتند و به صورت مکتوب رای خود را به صندوق می انداختند که این برای اولین بار بود انتخابات فیفا الکترونیکی برگزار نمی شد و اعضا بصورت مکتوب رای خود را تحویل می دادند و در نهایت از 206 عضوی که حق رای داشتند (دو کشور برونئی و بنگلادش به دلیل تعلیق فدراسیون هایشان از حق رای محروم بودند)، 184کشور به سپ بلاتر رای موافق دادند تا او تنها با 20 رای مخالف برای چهارمین دوره به ریاست فدراسیون جهانی فوتبال انتخاب شد.
رای ایران هم بلاتر بود
وی در خصوص اینکه آیا ایران نیز جزو موافقان سپ بلاتر بود یا نه گفت: به هر حال با توجه به تک کاندیدا بودن انتخابات، رای ما نیز بلاتر بود و به نظر من عملکرد او به گونه ای بوده که برای چهارمین بار سکاندار پست ریاست فیفا شود.
کفاشیان همچنین اضافه کرد: در گزارش مالی که فیفا پیش از انتخابات ارائه داد بیشترین درآمد زایی در طول 4 سال گذشته در دوره سپ بلاتر صورت گرفته و او توانسته از این نظر عملکرد قابل توجهی داشته باشد و همین مسئله نقطه قوتی برای انتخاب مجدد او به ریاست فیفا بود.
جو انتخابات سنگین بود
رئیس فدراسیون فوتبال در مورد مطرح شدن پرداخت رشوه از سوی بن همام رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا باعث خدشه دار شدن اعتبار فوتبال آسیا در سطح بین المللی نشد، گفت: به هرحال جو سنگینی در این انتخابات حکمفرما بود هر چند بلاتر تلاش می کرد که بگوید این بحران داخلی است ولی توجه اکثر رسانه ها و پوشش گسترده آنها بر روی انتخابات و مسائلی که پیش آمده بود جو سنگینی را در فیفا بوجود آورد.
رسانه های دیگر هم بزرگ نمایی می کنند
وی اضافه کرد: زمانی که چنین جوی را در فیفا دیدم به این باور رسیدم که این تنها رسانه های داخلی ما نیستند که مسائل و جزئیات فوتبال را با جدیت و حساسیت خاصی تعقیب می کنند و رسانه های خارجی در این زمینه بسیار فعالیت گسترده تری دارند و جزئی ترین مسائل فیفا را بزرگ نمایی می کنند.
نباید پیش داوری کرد
کفاشیان در خصوص اینکه خدشه دار شدن میزبانی قطر برای جام جهانی 2022 افزود: قطر و فیفا در انتخاب میزبان جام جهانی ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشتند و از جزئیات کار یکدیگر باخبرند با این همه من اعتقاد دارم نباید در این زمینه پیش داوری کرد و باید منتظر ماند تا کمیته تحقیق در این زمینه اظهار نظر کند و ببیند آیا بن همام گناه کار است یا نه؟
خدشه ای به میزبانی قطر وارد نمی شود
کفاشیان در خصوص اینکه آیا اتهامات بن همام باعث پس گرفتن میزبانی جام جهانی از قطر نخواهد شد، گفت: تصور نمی کنم این مسئله خدشه ای در میزبانی قطر ایجاد کند و کمیته تحقیق و اخلاق فیفا تنها به اتهامات بن همام رسیدگی خواهند کرد.
نان کارمان را می خوریم!
رئیس فدراسیون فوتبال در مورد اینکه نحوه ارتباط فدراسیون فوتبال ایران با رئیس موقت AFC چگونه است، گفت: ما با ارتباطات کاری نداریم و سعی می کنیم نان کارمان را بخوریم نه ارتباطمان را. ایشان فعلا بصورت موقتی به امور AFC رسیدگی می کنند و باید منتظر بمانیم و ببینیم بن همام چه سرنوشتی خواهد یافت.
بهترین جا برای انتخاب میزبان کنگره است
وی در مورد مصوبه کنگره فیفا در خصوص اینکه از این پس میزبانان جام جهانی توسط مجمع عمومی انتخاب خواهند شد گفت: این یکی از بهترین تصمیمات فیفا بود تا دیگر از این پس شائبه برخی ارتباطات در تعیین میزبان جام جهانی از بین برود. به اعتقاد من بهترین جا برای انتخاب میزبان جام جهانی اعضای مجمع عمومی هستند و اعضای کنگره بیش از هر کمیته دیگری صلاحیت این نوع انتخاب را دارند.
مشکل بن همام دیر با زود حل می شود
کفاشیان در خصوص اینکه پیش بینی می کنید بن همام در نهایت چه سرنوشتی خواهد یافت گفت: من تصور می کنم این مشکل دیر یا زود حل شود. به هرحال بن همام برای توسعه فوتبال آسیا زحمات زیادی متحمل شده و آدم توانمندی است. من فکر نمی کنم فیفا به راحتی از چنین فردی بگذرد و او را به راحتی کنار بگذارد. بهتر است ما در این خصوص سریع اظهار نظر نکنیم و منتظر بمانیم و ببینیم عکس العمل فیفا چه خواهد بود.
وی افزود: بن همام پس از بررسی اتهاماتی که به او وارد شده بهترین تصمیم را که به نفع فوتبال خواهد بود می گیرد و پیش بینی می کنم او به فوتبال باز خواهد گشت.
کاندیداتوری AFC به صلاح فوتبال ایران نیست
رئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سئوال که آیا احتمال دارد پس از برکناری بن همام از ریاست AFC ایران کاندیدای ریاست این کنفدراسیون شود، گفت: به اعتقاد من فوتبال ما هنوز ظرفیت چنین مسئولیتی را ندارد و بهتر است ما برای تصاحب کرسی هایی تلاش کنیم که در آن زمینه کاری بیشتری داریم. ما هنوزجایگاهی در هیئت رئیسه AFC نداریم و با این شرایط کاندیداتوری برای ریاست به صلاح نیست. تا زمانی که نتوانیم به ثبات و شناخت لازم در این تشکیلات دست پیدا کنیم نمی توانیم برای پست های بالا نامزد شویم.
بن همام از کارهای درست ایران حمایت می کرد
وی در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار مهر، پیرامون اینکه با برکناری بن همام که یکی از حامیان ایران در کسب 4 سهمیه لیگ قهرمانان آسیا بود، آیا تکرار 4 سهمیه ایران در آسیا با مشکل روبرو نخواهد شد، گفت: بن همام همواره ازکارهای درست ما حمایت کرده که قطعا حمایت او به دلیل زمینه هایی بوده که لیگ فوتبال ایران داشته است. در حال حاضر سوزوکی و هیئت ناظران AFC از پیشرفت لیگ برتر ایران بازدید کردند و تصور نمی کنم اگر امتیازات لازم را بگیریم کسی بتواند سهمیه ایران را کم کند.
90 درصد چهار سهمیه را می گیریم
وی یادآور شد: ظرف دو هفته آینده نشست کمیته مسابقات AFC در مالزی برگزار می شود و من فکر می کنم 80 تا 90 درصد بتوانیم 4 سهمیه خود را در آسیا تکرار کنیم. البته استادیوم های ما هنوز شرایط لازم را ندارند و از این نظر تا حدودی امتیازات ما کم شده اما در سایر بخش ها امتیاز خوبی داشته ایم و می توانیم امتیازات لازم برای 4 سهمیه را کسب کنیم.
تکلیف حسین شمس چه می شود؟
علی کفاشیان در بخش پایانی گفتگوی خود با خبرنگار مهر، در مورد وضعیت حسین شمس برای بازگشت به تیم ملی فوتسال، گفت: ایشان صحبت هایی را مطرح کردند که از نظر ما درست نیست. ایشان یک مربی حرفه ای هستند و باید حرفه ای فکر کنند و در چارچوب هایی که فدراسیون برای ایشان تعیین می کنند رفتار کنند و اظهار نظر نمایند.
رئیس فدراسیون فوتبال اضافه کرد: زحمات و تلاش اعضای تیم ملی فوتسال برهیچ کس پوشیده نیست ولی اینکه مدام موضوع پاداش و اینگونه مسائل مطرح شود در شان مربی تیم ملی نبوده و نیست. ایشان معمولا مصاحبه های تندی را مطرح می کنند که مورد پسند ما نیست. متاسفانه آقای شمس صبر و حوصله ندارند و بعضا با عصبانیت صحبت های خود را با رسانه ها در میان می گذارد.
تصمیمی به نفع فوتسال می گیریم
وی ادامه داد: فدراسیون در نظر دارد شرایط را بررسی کند و تصمیمی که به نفع فوتسال است بگیرد. ما تحت هرشرایطی حاضر نیستیم شمس در تیم ملی فوتسال بماند اما او نیز باید در چارچوب هایی که ما تعیین می کنیم ، عمل کند.
در صورت نیاز مربی خارجی می آوریم
کفاشیان در مورد احتمال استخدام مربی خارجی برای تیم ملی فوتسال گفت: به هر حال درحال حاضر تیم ملی با هدایت صانعی برنامه های خود را پیش می برد و در حال بررسی هستیم تا در صورت نیاز یک مربی خارجی برای تیم ملی فوتسال استخدام کنیم.
کی روش بیش از حد حساس است
وی در مورد انتقادات کارلوس کی روش در مورد کافی نبودن برخی امکانات و تجهیزات برای تیم ملی اظهار داشت: در جریان این انتقادات هستم و تمام سعی و تلاشمان را می کنیم تا این تسهیلات را برای تیم ملی فراهم کنیم. به هرحال ایشان روی برخی از مسائل بیش از حد حساس هستند و از ما شرایط بهتری را می خواهند که ما نیز در حد توان خود تلاش می کنیم تا تجهیزات و امکانات بهتری در اختیار تیم ملی قرار بگیرد ولی ایشان هم باید بیشتر صبر و حوصله کنند تا فدراسیون بتواند این امکانات را در اختیارش قرار دهد.
فدراسیون مشکل مالی دارد
وی در پایان در خصوص وضعیت مالی فدراسیون فوتبال اظهار داشت: به هر حال فدراسیون با مشکلات مالی روبروست و کمک های سازمان به تنهایی جوابگوی نیازهای فدراسیون نیست و امیدواریم بتوانیم با تمهیداتی که در نظر می گیریم بخش عمده ای از هزینه های گزاف فدراسیون و تیم های ملی را تامین کنیم.
تصمیمی برای حضور در انتخابات نگرفته ام
وی در مورد احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات پایان سال فدراسیون فوتبال گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته ام و اعتقاد دارم هر چیزی که به صلاح فوتبال باشد باید آن را انجام داد. اگر صلاح در رفتن من باشد از فوتبال می روم. من بارها گفته ام که ما روی فوتبال پایه برنامه ریزی کرده ایم و این سرمایه گذاری قطعا زودبازده نخواهد بود و ثمره آن در سالهای بعد مشخص می شود. ما زحمت خودمان را در حد توان و بضاعت فدراسیون کشیدیم و کم کاری نکردیم و اعتقاد دارم حاصل کار ما در سالهای آینده معاوم می شود.
از کاندیداتوری ساکت استقبال میکنم
کفاشیان در پایان در مورد مطرح شدن کاندیداتوری محمدرضا ساکت مدیرعامل سپاهان برای ریاست فدراسیون فوتبال گفت: به هر حال هر کسی که احساس می کند توانایی این مسئولیت را دارد باید در انتخابات شرکت کند و من هم از این قضیه استقبال می کنم. به هرحال این اعضای مجمع عمومی هستند که رئیس آینده فدراسیون فوتبال را در انتخاباتی آزاد و دموکراتیک انتخاب می کنند و امیدوارم هر کسی که صلاحیت و شایستگی لازم را دارد بر کرسی ریاست فدراسیون فوتبال بنشیند.
نظر شما