۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۱۴:۳۷

نیویورک تایمز گزارش داد:

رویای خروج آمریکا از افغانستان تحقق می یابد/ 2 عامل مهم برای عقب نشینی

رویای خروج آمریکا از افغانستان تحقق می یابد/ 2 عامل مهم برای عقب نشینی

یک روزنامه غربی در گزارشی با اشاره به مرگ رهبر القاعده در منطقه ابوت آباد پاکستان نوشت: طرح خروج نظامیان بیشتر از افغانستان بر روی میز تیم امنیت ملی "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: تیم امنیت ملی "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا کاهش شمار نظامیان را در افغانستان در نظر دارد و به نظر می رسد که این کاهش بسیار بیشتر از آن چیزی باشد که هفته های اخیر مطرح شده است.

برخی از مقامات ارشد آمریکایی بر این باورند که افزایش هزینه های جنگ افغانستان و مرگ "اسامه بن لادن" رهبر القاعده توجیهی برای این تغییر باشد و از آن به عنوان "ملاحظات استراتژیک" جدید آمریکا یاد کردند که این بررسی های جدید شامل واگذاری مسئولیت برقراری امنیت به نیروهای افغانی است.

مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کردند: "رابرت گیتس" وزیر دفاع آمریکا و چند تن از فرمانده های ارشد نظامی این کشور درصدد کاهش تدریجی شمار نیروهای آمریکایی و ایفای نقش بیشتر در عملیات های گسترده تر در سال آینده هستند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه این گزارش هزینه های جنگ و واگذاری مسئولیت برقراری امنیت به نیروهای "حامد کرزای" را از موضوعات دشوار از زمان روی کار آمدن "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا خواند و نوشت: مقامات دولتی و نظامی آمریکا بر این باورند اوباما در یک سخنرانی از تصمیم خود برای کاهش شدید شمار نظامیان در افغانستان خبر می دهد.

گیتس در ولایت قندهار افغانستان

مقامات آمریکایی پیش از بررسی های جدید، کاهش اولیه سه تا پنج هزار نظامی از افغانستان را در دستور کار خود قرار دارند و بر اساس یک جدول زمانبندی جداگانه و طبق توافق ناتو و دولت افغانستان 70 هزار نظامی تا سال 2014 از این کشور خارج می شوند.

ژنرال "دیوید پتریوس" فرمانده نیروهای ائتلاف در افغانستان نیز روز گذشته در گفتگویی اظهار داشت: با وجود تلاش طالبان برای آغاز حملات سال گذشته خود، همیشه گفتیم که آنها مجبور به خروج از افغانستان هستند.

"رابرت گیتس" وزیر دفاع آمریکا نیز اخیرا در کنفرانس امنیتی سنگاپور از مذاکره کشورش با طالبان افغانستان تا پیش از پایان سال جاری میلادی خبر داده است.

البته هر چند آمریکا از سالها قبل در حال مذاکره با طالبان بوده، اما این مذاکرات به طور محرمانه برگزار می شد و این برای اولین بار است که یک مقام ارشد آمریکایی از مذاکره مستقیم با طالبان سخن می گوید.

کد خبر 1328715

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha