۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۱۴:۴۹

مدیریت حلقه مفقوده تعاونیها / عضویت 85 درصد یزدیها در تعاونی

مدیریت حلقه مفقوده تعاونیها / عضویت 85 درصد یزدیها در تعاونی

یزد - خبرگزاری مهر: تعاون که بر اساس برنامه های اقتصادی قرار است 25 درصد اقتصاد کشور را به دوش بکشد در بسیاری از شهرها و استانها هنوز با مشکلات ریز و درشتی دست و پنجه نرم می کند که از جمله این مشکلات می توان به عدم مدیریت موثر در تعاونی ها اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نبود مدیریت قوی و موثر گاهی آنچنان بر نحوه فعالیت تعاونی ها تاثیرگذار است که بسیاری از آنها را به حالت غیرفعال در می آورد.

گرچه مدیریت در همه واحدهای تعاونی و غیرتعاونی، اقتصادی و غیراقتصادی و حتی در کوچکترین جوامع بشری یعنی همان خانواده نقشی موثر ایفا می کنند اما از آنجا که تعاونی ها زنجیره ای از اعضای به هم پیوسته هستند، نبود یک مدیریت واحد و کارآمد می تواند این زنجیره را از هم بپاشد بنابراین لزوم مدیریت قوی و توانمند در این مجموعه ضروری تر از سایر مجموعه ها به نظر می رسد.

تعاونی های استان یزد نیز از این قاعده مستثی نیست و اکنون تعداد قابل توجهی از تعاونی ها به دلیل عدم مدیریت صحیح و البته سایر مشکلات از جمله نقدینگی دچار مشکلات عدیده شده اند و به حالت غیرفعال درآمده اند.

1200 تعاونی از پنج هزار تعاونی موجود در یزد غیرفعالند

در حال حاضر از میان پنج هزار تعاونی که در استان یزد وجود دارد، هزار و 200 تعاونی غیرفعال هستند که عمده مشکلات و عوامل این نوع فعالیت آنها، ضعف مدیریتی، آموزشهای ناکارآمد، کمبود نقدینگی و ... به شمار می رود.

البته اداره تعاون تلاش خود را برای رفع مشکلات کمبود نقدینگی و آموزشهای مورد نیاز اعضا به کار گرفته اما به نظر می رسد مدیریت همچنان مورد غفلت واقع شده و از ضعف مدیریت می توان به عنوان حلقه مفقوده در بخش تعاون یاد کرد.

مدیرکل تعاون استان یزد در این زمینه در نشست خبری خود که به همت روابط عمومی استانداری یزد برگزار شد، اظهار داشت: بسیاری از اعضا با نحوه کار در تعاونی ها آشنا نیستند و آموزشهایی که در گذشته در دستور کار آنها بوده است، ناکارآمد بوده اند.

مشکل آموزشهای ناکارآمد با امضای تفاهمنامه با دانشگاه ها و مشکل کمبود نقدینگی با اختصاص تسهیلات از محلهای مختلف در حال رفع است
مدیرکل تعاون استان یزد

امرالله فلاح زاده افزود: هم اکنون با امضای تفاهم‌ نامه با دانشگاه‌ ها و آموزشگاه‌ های مختلف، این آموزشها کارآمد شده و بخشی از مشکلات تعاونی ‌های غیرفعال به زودی رفع می ‌شود.

وی همچنین با اشاره به مشکلات نقدینگی در تعاونی ‌های استان نیز اظهار داشت: استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و رفع مشکلات وثیقه ‌ای برای متقاضیان تسهیلات همچنین حمایت بانک توسعه تعاون توانسته بخشی از این مشکلات را برطرف کند.

فلاح زاده با اشاره به اینکه تعاونی ‌ها در سال گذشته 35 میلیارد تومان اعتبار از اداره کل تعاون استان یزد دریافت کردند، افزود: 10 میلیارد تومان از این میزان از منابع داخلی بانک توسعه تعاون، یک میلیارد تومان از محل صندوق مهر امام رضا‌ (ع)، 3.5 میلیارد تومان از محل کمک ‌های فنی و اعتباری، 388 میلیون تومان تسهیلات به تعاونی‌ های بانوان به صورت کمکهای بلاعوض و پنج میلیارد و 600 میلیون تومان نیز از سایر بانکها تامین شده است.

490 تعاونی با 12.7 میلیارد تومان سرمایه گذاری در یزد تشکیل شد

وی همچنین با اشاره به تعاونی های تشکیل شده در طول سال گذشته بیان داشت: سال گذشته 490 تعاونی در استان یزد تشکیل شد که در این تعاونی ها 9هزار و 909 نفر با سرمایه ‌ای بالغ بر 12 میلیارد و 700میلیون تومان سرمایه‌ گذاری کردند.

فلاح‌زاده افزود: این تعاونی ها همچنین سه هزار و 912 فرصت شغلی در استان یزد ایجاد کردند.

وی پیش‌بینی کرد: در سال جاری نیز 500 شرکت تعاونی با هفت هزار فرصت شغلی در استان یزد تشکیل شود.

هم اکنون پنج هزار تعاونی در استان یزد مشغول فعالیت هستند که با احتساب اعضای تعاونی های سهام عدالت، 850 هزار نفر عضو این تعاونی ها هستند که با توجه به جمعیت استان یزد می توان گفت 85 درصد مردم این استان عضو تعاونی ها هستند

در حال حاضر 364 هزار و 700 نفر در استان یزد عضو شرکتهای تعاونی هستند که این رقم با احتساب تعاونی های سهام عدالت به 850 هزار نفر خواهد رسید بر این اساس با توجه به جمعیت یک میلیون و 26 هزار نفری استان یزد می توان گفت که 85 درصد مردم استان یزد عضو تعاونی ها هستند.

اما اقبال مردم به تعاونی ها در برخی بخشها کمتر و در برخی بخشهای دیگر بیشتر است که به نظر می رسد باید توسعه متوازن تعاونی ها با توجه به ظرفیت های استان یزد صورت گیرد.

فلاح زاده در این رابطه نیز اظهار داشت: از میان پنج هزار تعاونی موجود در استان یزد هزار و 225 تعاونی خدماتی، هزار تعاونی صنعتی، 700 تعاونی کشاورزی، 40 تعاونی مسکن، 180 تعاونی عمرانی و 112 تعاونی حمل و نقل است.

از آنجا که به نظر می رسد استان یزد استانی صنعتی است لازم است بیشتر سیاستهای اداره تعاون در تشکیل تعاونی ها در بخش صنعت دنبال شود ضمن اینکه به نظر می رسد با توجه به کمبود صنایع تبدیلی در تقریبا تمامی شهرستانهای استان یزد، تعاونی ها بتوانند در این بخش نیز به موفقیتهای چشمگیری دست یابند.

کد خبر 1328810

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha