نویسنده کتاب "تئاتر درمانی کاربردی" در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این کتاب توسط انتشارات صاحبالزمان(عج) ورامین به چاپ رسیده و به شرح حال گروه تئاتر "داون" که نخستین گروه تئاتر بچههای معلول ذهنی است و در خیابانها به اجرای نمایش میپردازند، اشاره دارد.
رسول حق شناس افزود: این کتاب برپایه مشاهدات جامعه، به جنبه درمانی تئاتر به عنوان ابزاری برای مهار بیماریهای شایع به ویژه بیماریهای روحی و روانی پرداخته است.
حق شناس با اشاره به اینکه تئاتر در سراسر دنیا در حال حاضر جنبه کاربردی پیدا کرده و از نمایش صرف خارج شده است، بیان کرد: تئاتر درمانی یکی از این جنبههای کاربردی در زمینه نمایش است که باید تمام ابعاد آن مورد مطالعه و پژوهش قرار گیرد.
وی ادامه داد: از آنجا که باورهای دینی و اعتقادی بر پایه اصل توکل و توسل میتواند به ویژه در امیدواری بیماران به ادامه زندگی کمک شایانی کند، بیان تصویری و اجرایی آن در قالب تئاتر این امکان را می دهد تا از این طریق به تأثیرات علاجگر در آن اندیشه شود.
این نویسنده، اندیشه دینی و مذهبی را یکی از ارکان پرداختن به تئاتر درمانی دانست و اظهار داشت: تبیین عقاید دینی از طریق تئاتر و حتی اشارات جزئی به رگههای دینی در آن که خود نیز از دل مراسم آیینی سربرآورده است، یکی از شیوههای مرسوم است که باید به آن توجه خاصی شود تا هم تئاتری صرفاً دینی و شعارزده نداشته باشیم و هم بر جنبههای کسالت بار بعد درمانی آن اصرار نشود.
وی افزود: مطالب این کتاب در قالب شش نظریه به تأثیر تئاتر درمانی بر کودکان معلول ذهنی، نظریه تأثیر تئاتر درمانی کاربردی بر اضطراب، 30 نقش تا موفقیت و کامیابی در زندگی کودکان با تئاتر درمانی یا رفتار درمانی تنظیم شده است.
نظر شما