۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۱۹:۴۱

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان:

شرایط نامطلوب اقلیمی 12 هزار اصله درخت را خشکاند

شرایط نامطلوب اقلیمی 12 هزار اصله درخت را خشکاند

اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیرعامل پالایشگاه اصفهان گفت: بر اساس گزارش منتشره از سوی کمیته حقیقت‌یاب شرایط نامطلوب اقلیمی عامل خشکیده شدن 12 هزار اصله درخت منطقه بختیار دشت اصفهان عنوان شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، علیرضا امین ظهر دوشنبه در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران و اصحاب جراید استان اصفهان با اشاره به اجرای طرح بهبود فرآیند پالایشگاه اصفهان، اظهار داشت: این طرح که از مدت‌ها پیش اجرایی شدن آن در پالایشگاه اصفهان آغاز شده است در حال حاضر به دلیل برخی مشکلات مالی معوق مانده است.

وی ادامه داد: پالایشگاه اصفهان در پی مواجه شدن با این مشکلات در صدد آن است تا از دیگر راه‌های اقتصادی مانند فاینانس اعتبار مورد نیاز این طرح را تامین کند.

هزینه‌های پالایشگاه اصفهان باید از طریق فاینانس تامین شود

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان افزود: قوانین بین‌المللی در مورد فرآورده‌های بین‌المللی روز به روز سخت‌تر می‌شود که در همین راستا شرکت پالایش نفت اصفهان نیز باید فرآورده‌های تولیدی خودرا مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید کند.

وی با بیان اینکه هیچیک از پالایشگاه‌های کشور از حرکت در این مسیر مستثنی نیستند، گفت: این مسئله از سوی دولت و وزارت نفت پیگیری شده است اما پالایشگاه اصفهان با خصوصی‌سازی در این زمینه با وقفه در اجرا مواجه شده است.

امین بیان داشت: از برنامه‌های آتی شرکت پالایش نفت اصفهان در سال‌جاری تامین هزینه‌های مالی طرح بهینه‌سازی پالایشگاه از طریق فاینانس خواهد بود.

وی هدف از اجرای این طرح‌ها را اعدم افزایش خوراک پالایشگاه عنوان کرد و ادامه داد: در اجرای این طرح بهبود کیفیت تولیدات بر اساس استانداردهای URO5 تا سه سال آینده مد نظر قرار گرفته است.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه طرح‌های بهبود و فرآیند پالایشگاه اصفهان در سه بخش اجرایی می‌شود، تصریح کرد: پیشرفت کلی این پروژه‌ها 16 درصد ارزیابی شده است.

وی پیشرفت واحد بنزین‌سازی پالایشگاه را بیشتر از پیشرفت کلی طرح عنوان کرد و گفت: این واحد در اوایل سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و هدف آن توقف واردات بنزین سوپر به کشور است.

امین اظهار داشت: طرح بهینه‌سازی پالایشگاه اصفهان در زمانی آغاز شد که این شرکت هنوز به بخش خصوصی واگذار نشده بود اما اکنون با خصوصی‌سازی این شرکت، پالایشگاه با مشکلات عدم رضایت سهامداران برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های بهینه‌سازی مواجه است.

وی با تاکید بر اینکه در زمان دولتی بودن این شرکت پیشرفت این پروژه مطلوب بود، گفت: 16 درصد پیشرفتی که پیش از این عنوان شد در زمان تزریق بودجه‌های دولتی به پالایشگاه اصفهان بود.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان تصریح کرد: خصوصی‌سازی اجرای طرح ‌های پالایشگاه اصفهان را با چالش اساسی مواجه کرده است به گونه‌ای که حتی در صورت انتقال تمامی سود سهامداران به این طرح باز هم برای پیشبرد آن با مشکل روبه‌رو هستیم.

بزرگترین سهامدار پالایشگاه اصفهان همچنان دولت است

وی سهام عدالت با 30 درصد سهم را بزرگترین سهام‌دار پالایشگاه اصفهان دانست و ادامه داد: شرکت پالایش و پخش 23 درصد، سازمان تامین اجتماعی 11.5 درصد و تعاونی مسکن و وزارت بهداشت و درمان 15 درصد از سهام شرکت پالایش نفت اصفهان را در اختیار دارند.

امین با بیان اینکه برنامه‌های شرکت پالایش نفت اصفهان در راستای افزایش تولیدات و بهینه‌سازی محصولات با هماهنگی وزارت نفت تدوین و اجرا می‌شود، افزود: با اجرای طرح‌هایی که برای پالایشگاه اصفهان در نظر گرفته شده است تا پنج سال آینده پالایشگاه به سودآورترین شرکت پالایشی کشور تبدیل خواهد شد.

مصوبه‌ای برای کمک پالایشگاه به طرح بهشت‌آباد وجود ندارد

وی با رد ادعای شورای اسلامی شهر اصفهان مبنی بر مصوبه استانی برای سرمایه‌گذاری 500 پالایشگاه در پروِژه آب‌رسانی بهشت‌آباد، تصریح کرد: پالایشگاه اصفهان اگر قدرت مالی مناسبی داشت چرا باید طرح‌های خود را متوقف کند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: آیا پول هنگفتی که برخی از رسانه‌ها و روزنامه‌ها به آن پرداخته و از آن به عنوان الزام پالایشگاه برای سرمایه‌گذاری در این طرح یاد می‌کنند، پالایشگاه اصفهان توانایی پرداخت آن را دارد.

وی همچنین در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به پرسش‌های مکرر خبرنگاران در مورد علت و میزان دخالت پالایشگاه اصفهان در مساله خشک شدن 12 هزار اصله درخت در منطقه بختیار دشت در روزهای اخیر، اظهار داشت: ظی گزارشی که از سوی کمیته حقیقت‌یاب استانداری اصفهان به منظور بررسی این مساله منتشر شده است، پالایشگاه اصفهان از تقصیر در ایجاد چنین وضعیتی مبرا شناخته شده است.

امین ادامه داد: در اطراف این منطقه حدود هشت شرکت بزرگ دیگر نیز فعالیت می‌کنند اما چرا تمامی نگاه‌ها به سوی پالایشگاه اصفهان بوده است نمی‌تواند دلیل منطقی خاصی داشته باشد.

وی تصریح کرد: درختان در مسیر جاده تهران ـ اصفهان نیز در حال خشک شدن هستند اما مرتب نام پالایشگاه در رسانه‌ها به عنوان مقصر این مساله عنوان می‌شد برای ما موضوع سنگینی بود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان چرا باید حقیقتی بزرگ که ادعاهای طرح شده در مورد آن صحت ندارد به سمتی که سبب تشویش افکار عمومی است سوق داده شود.

وی با بیان اینکه کمیته حقیقت‌یاب متشکل از اداره محیط ‌زیست، استانداری و اداره کشاورزی بوده است، افزود: بر اساس آخرین جلسه این کمیته در چهارشنبه هفته گذشته مشخص شد که خشک شدن درختان منطقه بختیاردشت ناشی از نشت مواد نفتی نبوده و علت آن شرایط اقلیمی منطقه شناخته شده است.

پالایشگاه مقصر خشکیده شدن 12 هزار اصله درخت شناخته نشد

امین با تاکید بر اینکه مهمترین علت خشک شدن 12 هزار اصله درخت، کم‌آبی عنوان شده است، گفت: جای این پرسش مطرح است که آیا واقعا تعداد این درختان 12 هزار اصله بوده است.

وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر آلودگی چاه‌های آب اطراف منطقه پالایشگاه اصفهان، گفت: چاه‌هایی که در این منطقه وجود دارد پنج سال پیش دچار آلودگی شدند اما با ورود گروهی از محققان از ژاپن 60 مورد از این چاه‌ها مورد گمانه‌زنی قرار گرفت و در حال حاضر با نمونه‌برداری و مانیتورینگی که از آنها به عمل آمده است، چهار سال است که آب این چاه‌ها سالم و در حد استفاده به منظور شرب است.

مدیرعامل پالایشکاه اصفهان در توضیح خود مبنی بر عدم تقصیر پالایشگاه اصفهان در خشک شدن 12 هزار اصله درخت در منطقه بختیار دشت، گفت: پالایشگاه اصفهان پنج کیلومتر با درختان مذکور فاصله داشته است و مواد نفتی چگونه می‌تواند با وجود این فاصله به ریشه درختان سرازیر شده باشد.

وی تصریح کرد: آلودگی چاه‌های آب منطقه نیز ربطی به پالایشگاه اصفهان نداشته است و عبور خط لوله از مسیر این چاه‌ها احتمالا می‌تواند دلیل این مساله باشد.

امین در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر آلودگی چاه‌های منطقه محمودآباد به بنزین، افزود: در مورد نشت بنزین به این چاه‌ها تاکنون حرفی نشنیده‌ام.

آلودگی چاه‌های محمودآباد شوخی و جوک است

در ادامه پاسخ به این پرسش، حسین صالحی مسئول محیط زیست پالایشگاه اصفهان، افزود: آلودگی چاه‌های آب در منطقه بختیار دشت بیشتر به یک شوخی شبیه است تا واقعیت.

در ادامه این جلسه مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان اظهار داشت: بر اساس استانداردهای بین‌المللی شرکت پالایش نفت اصفهان آلاینده شناخته نشده است و عوارض خود به شهرداری شاهین‌شهر را نیز در موعد مقرر پرداخت کرده است.

وی اضافه کرد: شرکت پالایش نفت اصفهان با دارا بودن 120 هکتار جنگل در نظر دارد در طرح جدید خود ایجاد 32 هکتار دیگر را نیز اجرایی کند.

کد خبر 1329116

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha