به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین ویژگیهایی که یک شهر را از سایر شهرها متمایز میکند و تاثیر زیادی بر منظر شهری دارد، آسفالت یکدست و مناسب معابر است و از مهمترین اقدامات و وعدههای شهرداری، موضوع آسفالت خیابانها و معابر شهری است.
ماموران زحمتکش شهرداری را می بینیم که با ابزارآلات راهسازی، مشغول پرکردن چاله های شهر هستند، اما هنوز قیرهای کف خیابان خشک نشده که آسفالت تازه تعمیر شده توسط شرکت دیگری گودبرداری و تخریب میشود و اگر هم چنین نشود، کیفیت کار انجام شده بسیار پایین است.
رانندگان تاکسی که مانند دیگر شهروندان دلی پردرد از وضعیت آسفالت شهر دارند، در گفتگو با خبرنگار مهر معتقدند: بدترین چیز برای رانندگان همین چاله ها و آسفالت های وصله شده کوچه ها و خیابان هاست که به لطف و هماهنگی مسئولان آنها را به وفور و فراوانی می توان دید.
آنها با بیان اینکه وضعیت نامناسب آسفالت خیابانها باعث شده است که خسارات زیادی به جلوبندی خودروها وارد کند، عنوان کردند: تنها اقدام قابل توجه نصب سرعت گیرها و دست اندازهای کوتاه و بلند از جنس پلاستیک و آسفالت بدون علائم هشدار دهنده توسط مسئولان شهری است که این دست اندازهای پلاستیکی هم بعد از مدتی خراب و لابه لای آنها را با آسفالت پر می کنند.
یکی از کسبه بلوار سید جمال الدین در خصوص روسازی و مرمت آسفالت این مسیر به خبرنگار مهر گفت: چندی پیش اقدام به روسازی آسفالت در این بلوار شدند اما طولی نکشید که حفاری ها شروع شد و آسفالت این مسیر را به وضع نامناسبی رساند.
وی بیان داشت: وصله کاری های انجام شده چهره آسفالت شهر را زشت و پر چاله می کند که باعث خرابی بیشتر اتومبیلها و دل پر درد رانندگان شده است.
این وضعیت ناهماهنگی ارگانها شدت بیشتری گرفته است، ظاهرا که کار تخریب و بازسازی بین شرکت آب و فاضلاب، مخابرات و سایر شرکتهای متولی خدمات امور شهری به مسابقه پایان ناپذیر تبدیل شده همچنین نصب انواع شبرنگها در گوشه و کنار شهر توسط شهرداری، آسفالتهای وصله شده را بیشتر به رخ می کشد که با شکسته شدن و کنده شدن آنها علاوه بر خراب کردن آسفالت، موجب خسارت و ضرر و زیان مالی میشود.
به گفته کارشناسان در حال حاضر عمر مفید آسفالت در ایران کمتر از یک سوم استاندارد های جهانی است، عمر متوسط راههای برون شهری در ایران سه تا چهار سال است، این در حالیست که متوسط عمر آسفالت در سایر کشورها بین 10تا 15 سال است که از این طریق سالانه بالغ بر 1500 میلیارد تومان هزینه بر کشور تحمیل می شود.
استاندارد نبودن بعضی از کارخانجات آسفالت سازی کشور و نبود تکنولوژی مناسب و آزمایشگاه های پیشرفته آسفالت، اجرای نادرست و غیر استاندارد و عدم نظارت کافی باعث کوتاهی عمر آسفالت و خرابی زود هنگام آن میشود، اما آنچه که مورد نظر است روسازی آسفالت معابر شهری است که کیفیت چندانی ندارد.
عمر آسفالت در بندرعباس بیش از 15 سال
بر اساس قانون اصول مهندسی، عمر مفید آسفالت خیابانها چهار سال است در حالیکه در بندرعباس عمر آسفالت خیابانها و محله ها از مرز 10 تا 15 سال گذشته و این امر مشکلاتی را در خصوص رفت و آمد و حمل و نقل برای مردم و شهر به وجود آورده است.
علاوه بر اینکه عمر آسفالت برخی خیابانها پنج برابر حد استاندارد است، بسیاری از کوچه ها و نقاط حاشیه ای شهر هنوز خاکی هستند.
اجرای طرح نهضت آسفالت در بندرعباس
معاون فنی و عمرانی شهرداری بندرعباس اظهار کرد: نهضت آسفالت از اسفندماه پارسال از محل درآمدهای شهرداری با عملیات اجرایی 15 طرح زیرسازی و آسفالت معابر و کوچه های محلات آغاز شد و خرداد ماه امسال به پایان می رسد.
عباس شیر خانلو گفت: برای اجرای این 15 طرح که تاکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته افزون بر 30 میلیارد ریال از محل درآمدهای شهرداری بندرعباس هزینه شده است.
وی با بیان اینکه گرمای هوا و کمبود قیر، علت اصلی تأخیر در اجرای طرح نهضت آسفالت بوده است، افزود: تاکنون 480 هزار متر مربع معادل 50 هزار تن آسفالت برای زیر سازی و آسفالت طرحها به کار رفته است.
به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری بندرعباس، طرحهای امسال زیر سازی و آسفالت معابر و کوچه ها، زودتر از سالهای پیش، برنامه ریزی و تدوین شده و به زودی روکش آسفالت معابر اصلی و فرعی شهر بندرعباس آغاز می شود.
شیر خانلو تصریح کرد: طرحهای امسال نهضت آسفالت به دو بخش زیرسازی و آسفالت محلات و روکش آسفالت معابر اصلی و فرعی شهر تقسیم می شود و در همین راستا تاکنون طرحهای زیر سازی و آسفالت معابر محلات آغاز شده و عمده طرح های روکش آسفالت معابراصلی شهر از مهرماه امسال آغاز می شود.
شیرخانلو در ادامه عنوان کرد: در نشستهای هماهنگی با سازمانها و شرکت های حفار، مقرر شد هرگونه گود برداری و حفاری تا پایان شهریور ماه امسال به پایان برسد و شهرداری نیز پس از آن، روکش آسفالت معابر را آغاز کند.
وی گفت: با این روش تا چندین سال هیچگونه گود برداری در معابر انجام نمی شود و عمر آسفالت نیز افزایش می یابد.
شیر خانلو با اشاره به اینکه امسال افزون بر 50 میلیارد ریال اعتبار برای روکش معابر در نظر گرفته شده است، گفت: با این اعتبار، سطحی معادل 560 هزار متر مربع از معابر اصلی شهر بندرعباس، آسفالت می شود و در آن 75 تن آسفالت به کار خواهد رفت.
وی ادامه داد: برای زیر سازی و آسفالت محلات شهر نیز افزون بر 35 میلیارد ریال از محل درآمدهای شهرداری پیش بینی شده و طی آن 450 هزار متر مربع از سطح خاکی محلات آسفالت می شود و 47 هزار تن آسفالت نیز بکار می رود.
معاون فنی و عمرانی شهرداری بندرعباس خاطرنشان کرد: برای انجام این طرح ها، اولویت بندی شده و در تلاشیم با ادامه دادن نهضت آسفالت، شهر بندرعباس را به شرایط مطلوب و قابل قبولی در این بخش برسانیم.
وی به افزایش نرخ قیر اشاره کرد و گفت: شناور شدن نرخ این فرآورده و هم نرخ شدن با بازار جهانی، سبب شده این شهرداری برای تهیه قیر با جهش سه برابری مواجه شود.
شیر خانلو با تأکید بر اینکه اعتبارات سالانه شهرداری بر پایه نیازهای اساسی مناطق از جمله آسفالت پیش بینی می شود، افزود: اولویت کاری این شهرداری در بخش آسفالت، توجه به مناطق و محلات کمتر توسعه یافته و حاشیه ای است.
همچنین در این مورد یک عضو شورای شهر بندرعباس کمبود قیر را علت اصلی مشکل آسفالت خیابانهای شهر بندرعباس عنوان کرد.
عبدالرضا بنی نعیم در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: یکی از عمده مشکلاتی که باعث عدم همسطح شدن آسفالت خیابانهای بندرعباس در پروژه های جدید شده کمبود قیر است.
وی عنوان کرد: تهیه این قیر باید زدوتر انجام می شد اما متاسفانه به دلیل برخی از بی نظمی ها مشکل ناهمگون بودن آسفالت خیابانهای شهر بندرعباس را به وجود آورده است.
این عضو شورای شهر گفت: با گفتگوهای انجام شده به زودی بسیاری از خیابانهای سطح شهر بندرعباس به استاندارد مطلوب آسفالت می رسد.
بنی نعیم تاکید کرد: عملیات اصلی روکش آسفالت در برخی از خیابانها مانند خیابان روبروی امامزاده سیدمظفر و میدان صادقیه که باعث گله مندی بسیاری از شهروندان شده به زودی با اتمام پروژه وضعیت آسفالت این خیابان مطلوب می شود.
وی اظهارداشت: روکش آسفالت خیابان شهید حقانی، میدان امام خمینی(ره) تا خیابان مطهری شهید مطهری نیز به زودی به اتمام می رسد.
با گذشت سالهای سال از ورود نخستین خودرو در ایران هنوز آرزوی خیابان صاف برای رانندگان به خصوص تاکسیها آن هم در شهری که به عنوان یک شهر صنعتی و تجاری دارای ثروتهای هنگفتی است یک آرزوی دست نیافتنی شده است.
نظر شما