۱۸ خرداد ۱۳۹۰، ۸:۰۰

با هدفمند کردن یارانه‌ها/

ضایعات نان در قم ۷۰ درصد کاهش یافت/ دامداران نان خشک نمی خرند

ضایعات نان در قم ۷۰ درصد کاهش یافت/ دامداران نان خشک نمی خرند

قم - خبرگزاری مهر: یکی از خریداران عمده ضایعات نان در قم گفت: پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها میزان ضایعات نان در بین خانواده‌ها حدود 70 درصد کاهش پیدا کرده است.

محمد احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: میزان خرید نان ضایعاتی نسبت به گذشته، قبل از هدفمندی یارانه بیش از ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در گذشته روزانه ۶۰۰ کیلوگرم نان از متصدیان جمع آوری ضایعات نان از سطح شهر خریداری می‌کردیم اما بعد از هدفمندی یارانه‌ها و گران شدن قیمت نان این میزان به ۹۰ کیلوگرم در روز کاهش پیدا کرده است.

این خریدار عمده ضایعات نان افزود: قیمت خرید ضایعات نان قبل از هدفمندی یارانه کیلویی ۱۲۰ تومان بود ولی هم اکنون هر کیلو نان ضایعات را ۲۵۰ تومان خریداری می‌کنیم.

وی ابراز داشت: امروزه بیشتر خریداران نان ضایعات در قم گاوداری‌ها هستند که برخی ضایعات نان را برای گاو و برخی برای غذای سگ خریداری می‌کنند.

احمدی گفت: میزان کپک زدگی نان ضایعات در قبل و بعد از هدفمندی یارانه تفاوت و تغییری نکرده است.

وی اظهار داشت: انگیزه گاوداری‌ها برای خرید ضایعات نان کاهش پیدا کرده و بیشتر تمایل دارند از جو و آرد سبوس استفاده کنند که اختلاف قیمت هر کیلو جو با نان ضایعاتی زیاد نیست.

انگیزه گاوداری‌ها در استفاده از نان خشک کم شده است

مدیر کل دامپزشکی استان قم در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: انگیزه گاوداری‌های استان در استفاده از نان خشک خیلی کم شده است.

مهدی رفیعی محمدی با اشاره به اینکه آفلاتوکسین موجود در شیر گاو تولیدی در قم کمتر از میانگین استاندارد در اروپا است اظهار داشت: با توجه به اینکه در گذشته قیمت نان ارزان بود دامداری‌ها برای تغذیه گاو از نان خشک استفاده می‌کردند و همچنین از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه بود.

وی ادامه داد: با گران‌تر شدن قیمت نان به تناسب انگیزه دامداری‌های استان در استفاده از نان خشک نیز کاهش پیدا کرده است و کمتر از نان خشک استفاده می‌کنند و خرید آرد سبوس دار را به صرفه‌تر می‌دانند.

مدیر کل دامپزشکی قم افزود: در حال حاضر درصد استفاده دامداری‌های در استفاده از نان‌های کپک زده که حاوی آفلاتوکسین هستند کاهش یافته است.

وی در خصوص اینکه آیا دامداران از سیلو یا نان کپک زده برای افزایش حجم شیر گاو استفاده می‌کنند یا خیر اظهار داشت: هیچ دامداری صنعت دام خود را با علوفه یا نان کپک زده دچار مشکل نمی‌کند.

رفیعی گفت: آموزش و رعایت اصول بهداشتی برای دمداران استان بسیار مهم‌تر است و هیچ زمان دامدار علوفه نامناسب و کپک زده به دام و طیور خود نمی‌دهد.

در گذشته هنگامی که قمیت انواع نان ارزان بود گاوداری‌ها تعداد انبوهی نان تازه از نانوانی‌های سطح شهر خریداری می‌کردند و با خشک کردن آن برای غذای گاو استفاده می‌کردند ولی امروزه با توجه به افزایش قیمت نان گاوداری‌ها مجبورند از نان‌های بی‌کیفیت و کپک زده استفاده کنند.

کد خبر 1330125

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha