۱۸ خرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۴۸

گزارش خبری ؛

انتخابات پارلمانی ترکیه / رویای سکولارها، ثبات عدالت و توسعه

انتخابات پارلمانی ترکیه / رویای سکولارها، ثبات عدالت و توسعه

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : یکشنبه هفته آینده، ترکیه شاهد انتخابات پارلمانی خواهد بود، انتخاباتی که رقیبان اصلی آن دو حزب جمهوریخواه خلق و حزب حاکم عدالت و توسعه هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حزب جمهوریخواه خلق به رهبری "کمال قلیچداراوغلو" در رقابتهای انتخاباتی خود سعی کرده تا با تکیه بر روی مسائل مانند همراهی حزب عدالت و توسعه با آمریکا در زمان حمله به عراق و همچنین آزادی های مدنی در ترکیه و لزوم آزاد گذاشتن بیشتر روزنامه ها و روزنامه نگارها، حزب عدالت و توسعه را در نوعی تنگنای حقوق بشری قرار داده و کرسی های خود را در مجلس آتی ترکیه افزایش دهد.

حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان نیز در واکنش به این اتهامات، حزب جمهوریخواه خلق را به دوستی با رژیم صهیونیستی متهم می کند.

ثبات عدالت و توسعه

حزب عدالت و توسعه نیز در دوره اول اقتدار خویش، به خاطر مشکلات به وجود آمده در خصوص انتخاب رئیس جمهور، مجبور شد یک سال زودتر انتخابات سراسری را برگزار کند. حزب عدالت و توسعه در انتخابات سال 2002 ، 37 درصد و در انتخابات سال 2007 ، 47 درصد آرای مردم این کشور را کسب کرد.

اردوغان و قلیچدار اوغلو رقیبان اصلی انتخابات

حزب عدالت و توسعه با برنامه ریزی اقتصادی در جهت ایجاد ثبات و انضباط پولی و مالی و تسریع روند خصوصی سازی که حاصل دولت با ثبات تک حزبی در ترکیه بوده، موفقیتی بزرگ در عرصه اقتصادی به نام خود ثبت کرده است. این تحول به نوبه خود مهمترین عامل تداوم قدرت دولت فعلی در صحنه سیاسی ترکیه بوده است. در دوران اقتدار حزب عدالت و توسعه، ترکیه نه تنها از بیماری مزمن تورم فزاینده سال‌های طولانی رهایی یافت، بلکه با کنترل تورم و با رشد متوسط هفت درصدی، اقتصاد این کشور را با جهش قابل توجه، در رده‌های اول رشد اقتصادی جهان قرار داده است.

کسب جایگاه ششم در اقتصاد اروپا و شانزدهم در اقتصاد جهانی و تصدی عنوان بالاترین رشد اقتصادی در جهان پس از چین، تبلور موفقیت حزب عدالت و توسعه در این عرصه بوده است.

حزب عدالت و توسعه در دوره اول اقتدار خویش، اولویت اول را به توسعه اقتصادی داده و در دوره دوم به همراه توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی را پیگیری کرده است. همراهی ترکیه با نظام بین الملل در عرصه سیاسی وهمکاری با بانک جهانی و صندوق بین المللی در عرصه اقتصادی نیز در جهش و تحول اقتصادی این کشور از اهمیت ویژه برخودار بوده است. جایگاه و تعریف خاص از ترکیه در نظام بین الملل و مناسبات ویژه آن با نظام حاکم بر اقتصاد جهان، سبب شده این کشور در سالهای اخیر به مرکز ثقل سرمایه جهانی در منطقه تبدیل شود.

اردوغان به همراه "عبدالله گل" رئیس جمهور ترکیه در نشست حزب عدالت و توسعه

در ترکیه برای ورود به مجلس، احزاب این کشور طبق قانون انتخابات باید ده درصد کل آرا را در سطح کشور کسب کنند. علت گذاشتن این حد نصاب جلوگیری از ورود احزاب کوچک به درون مجلس برای جلوگیری از تشکیل دولتهای شکننده ائتلافی و  ورود احزاب کردی بوده است.

در انتخابات پیش رو، رقابت اصلی در صحنه سیاسی ترکیه میان حزب عدالت و توسعه، حزب جمهوری خواه خلق ، حزب حرکت ملی گرا و حزب کردی صلح و دموکراسی است.

البته این رقابت در حدی نیست که بتواند شرایط انتخابات در آینده را با تغییر اساسی روبرو کند. در حال حاضر حزب عدالت و توسعه دارای 336 کرسی ، حزب جمهوریخواه خلق 101 کرسی ، حزب حرکت ملی گرا 70 کرسی و حزب صلح و دموکراسی دارای 20 کرسی در مجلس هستند.

تکرار نتایج نزدیک به این آمار در انتخابات آینده و آغاز دوره سوم حکومت حزب عدالت و توسعه می‌تواند بسیاری از اقدامات این دولت را در ترکیه نهادینه و پایدار کند. پیش بینی ها حاکی از این است که این پیروزی با اخذ آرای بالای 45 درصد تحقق یافته و ترکیه همچنان در مسیر سیاستهای این حزب حرکت خواهد کرد.

کد خبر 1330283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha