به گزارش خبرنگار مهر، رضا حسینی عصر چهارشنبه در دومین روز همایش بررسی سلامت و بهداشت بزرگسالان که در سالن آمفی تئاتر بیمارستان آیت الله روحانی بابل برگزارشد بیان داشت: بر اساس آمار پیش بینی میشود تا سال 2005 تعداد جمعیت سالمند 60 سال و بالاتر به 3.7 درصد، در سال 2025 به 26.11 درصد و تا سال 2050 به بالای 30 درصد می رسد.
وی افزود: این طرح هر پنج سال تکرار شده و به وضعیت سلامت سالمندان رسیدگی میشود و هر سال نیزاز طریق تماس با بیمار پرسش نامه جدیدی را برای افرادی که در این طرح شرکت کردند تهیه شده تا وضعیت فعلی آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
حسینی بیان داشت: در این طرح آزمایشهایی از بیماریهای شایع دوران سالمندی از جمله بیوشیمیایی و هورمونی، آزمایشهای هورمونی دیگر، آزمایشات ژنتیک، اسکن استخوان، اندازه گیری قد و وزن، فشار خون، وضعیت تعادل و قدرت عضلات، معاینه دهان و دندان توسط دندانپزشک مرکز، پرسشنامه اندازه گیری افسردگی گرفته میشود.
رئیس مرکز تحقیقات جمعیتی امیرکلا، هدف از اجرای چنین طرحی را تشخیص به موقع بیماریهای شایع در سالمندان برشمرد و افزود: امروز پوکی استخوان از بیماریهای شایع در بین سالمندان بوده که سبب مرگ سالمندان و ایجاد مشکلاتی در سالمندان میشود.
وی بیان داشت: طی دعوتی که از پرفسور روبرت کامینگ رئیس برنامههای بینالملل دانشگاه سیدنی استرالیا انجام شد سعی کردیم تا از راهنمایی وی بهره مند شویم.
حسینی تصریح کرد: این در حالی است که پرفسور روبرت کامینگ طی بازدید دو روزه از مراکز تحقیقاتی و همچنین از مراکز بهداشتی و دانشگاه علوم پزشکی بابل ابراز رضایت کرده و افزود؛ وضعیت مراکز ما بسیار عالی است و اظهار تمایل کردند که تعاملات بین دانشگاهی بین دانشگاه علوم پزشکی بابل و دانشگاه سیدنی انجام شود.
وی اظهارداشت: جمعیت سالمندان ایران به دلیل رعایت نکات بهداشتی و کاهش میزان موالید در حال افزایش است.
حسینی، با اشاره به اجرا ی طرح تحقیقاتی سالمندان تصریح کرد: دو هزار و400 نفر آن در سنین بالای 60سال قرار دارند که که حدود 70 درصد سالمندان امیرکلا در این طرح شرکت میکنند.
وی تصریح کرد: این طرح با همکاری بیش از 30 عضو هیئت علمی علوم پایه و بالینی در حال اجرا است.
رئیس مرکز تحقیقات جمعیتی امیرکلا بیان داشت : این طرحها کمک زیادی به پیشگیری از این بیماری و جلوگیری از افزایش آن کرده ه و با تغذیه مناسب به مهار بیماری میپردازیم.
نظر شما