به گزارش خبرگزاری مهر، شرکتهای بزرگ اینترنتی روز چهارشنبه سیستمهای عامل خود را بر روی آدرسهای جدید اینترنتی تنظیم کردند تا فضای کافی برای حضور 340 "آندسیلیون" آدرس اینترنتی دیگر به وجود بیاید. (آندسیلیون برابر است با عدد یک به همراه 36 صفر به توان دو).
طی یکی از بزرگترین و حساس ترین تغییرات مهندسی شبکه در تاریخ اینترنت، شرکتهای بزرگی مانند گوگل و یاهو سیستمهای عامل خود را ارتقا داده و بر روی سیستم آدرس دهی اینترنتی IPv6 تنظیم کردند. شرکتهای بزرگ دیگری از قبیل مایکروسافت و فیس بوک نیز قصد دارند به زودی با ارتقا دادن سیستمهای عامل خود از IPv4 به IPv6 فضای کافی برای ایجاد آدرسهای اینترنتی بیشتر را به وجود بیاورند. همچنین دیگر شرکتها و کاربران اینترنت نیز باید به زودی و طی چند سال این تغییر را در سیستمهای خود به وجود بیاورند.
پروتوکل نسخه 4 آدرسهای اینترنت تا کنون فضای کافی برای ایجاد 4.3 میلیارد آدرس اینترنتی را به وجود آورده اما اکنون این آدرسها به پایان رسیده اند و اینترنت برای ادامه دادن به فعالیت خود نیازمند فضای جدید است. این فضای جدید به واسطه پروتوکل نسخه 6 آدرسهای اینترنتی به وجود آمده است به این شکل فضایی چندین میلیون برابر فضایی پیشین برای ایجاد آدرسهای اینترنتی ارائه خواهد شد، به بیانی دیگر اکنون 340,282,366,920,938,000,000,000,000,000,000,000,000 آدرس اینترنتی دیگر می توانند به وجود بیایند.
از روز چهارشنبه 8 ژوئن 2011 که به روز جهانی IPv6 شهرت یافته است، بیش از 400 سازمان که بزرگترین شرکتهای رایانه ای و اینترنتی نیز در میان آنها حضور دارند، IPv6 را برای آزمایشی 24 ساعته در سیستم عاملهای خود فعال کردند.
به گفته "سباستین لاتینن" بنیانگذار شرکت Thinkbroadband بیشتر کاربران اینترنتی در روز چهارشنبه حتی متوجه ایجاد چنین تغییری نمی شوند اما شاید برخی از کاربران به دلیل فعال بودن همزمان IPv4 و IPv6 دچار مشکلاتی شوند، برای مثال با کندی غیر عادی وب سایتهای گوگل، فیس بوک، یاهو یا بینگ مواجه شوند.
انجام این تست در سیستمهای عامل بسیار حیاتی است زیرا می تواند نشاندهنده عملکرد دقیق و درست اینترنت در سالهای آینده و تحت پروتوکل جدید باشد. اینترنت از پایه بر اساس پروتوکل 4 ساخته شده است و هر نوع ابزار با قابلیت اتصال به اینترنت از قبیل رایانه ها یا تلفنهای همراه هوشمند و معمولی دارای آدرس IP مختص به خود است.
در پی رشد انفجاری تعداد کاربران اینترنت، نیاز به سیستم جدید آدرس دهی منجر به تولد IPv6 شد، سیستمی که در آن با استفاده از ارقام طولانی آدرسهای اینترنتی متفاوت و بی نهایتی برای استفاده کاربران ایجاد خواهد شد.
نتایج اولیه تستهای روز IPv6 که توسط جامعه جهانی اینترنتی هدایت شد نشان می دهند کاربران حین انجام این آزمایشها با مشکلات چندانی مواجه نشده اند. برای مثال در آلمان و نروژ تنها دو هزار کاربر دچار مشکلاتی سطحی شده اند که با توجه به هدف این آزمایشها که شناسایی مشکلات غیر منتظره و افزایش آگاهی درباره نیاز به تغییر پروتوکل اینترنتی است، رقم چندان بزرگی به نظر نمی آید.
حضور شرکتهای بزرگ اینترنتی در آزمایشهایی که در روز چهارشنبه انجام گرفت از مورد سرزنش قرار گرفتن شرکتهای مختلف به دلیل بروز مشکلاتی از قبیل کند شدن سرعت اتصال و یا قطع شدن اتصال به وب سایتهای مختلف جلوگیری خواهد کرد.
نظر شما