۲۱ خرداد ۱۳۹۰، ۹:۵۴

کیفی سازی نان خراسان جنوبی نیازمند 12 میلیارد ریال اعتبار

کیفی سازی نان خراسان جنوبی نیازمند 12 میلیارد ریال اعتبار

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اجرای طرح جامع کیفی سازی نان در این استان نیازمند 12 میلیارد ریال اعتبار است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نوفرستی در نشست امور زراعت جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه این طرح، یک طرح ملی و مشترک بین وزارت بازرگانی، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی است، اظهار داشت: کلیات این طرح در کارگروه اقتصادی استان به تصویب رسیده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: طی سال جاری 800 هزار هکتار از مزارع گندم باید غنی سازی شود که این اعتبار بسیار اندک است.

نوفرستی یادآور شد: بر این اساس به جای آنکه بعد از تولید گندم، در کارخانجات عملیات غنی سازیی آرد صورت گیرد یا در مدارس بین دانش آموزان قرص آهن توزیع شود در همان مرحله کاشت، عملیات غنی سازی بذر صورت گرفته تا با اجرای این طرح، هزینه های غنی سازی آرد افزایش یابد.

3000 هکتار از اراضی زیرکشت سورگوم و ذرت است

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: طی پنج سال گذشته میزان سطح زیرکشت ذرت و سورگوم کمتر از 10 هکتار بوده است.

وی گفت: در سال های اولیه برای برداشت مشکلاتی وجود داشته، اما با برنامه ریزی های انجام شده سه هزار و 500 هکتار از اراضی استان سالانه زیر کشت سورگوم و ذرت قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: سورگوم از جمله علوفه های است که درصورت کاشت درست در خراسان جنوبی دارای پتانسیل خوبی بوده و می تواند کمبود علوفه در این استان را جبران کند.

نوفرستی به اقدامات جهاد کشاورزی در راستای خدمات رسانی به کشاورزان اشاره کرد و ادامه داد: با حمایت های جهاد کشاورزی و بخش خصوصی 10 دستگاه بذرکار، پنج دستگاه برای برداشت و اولیت دستگاه چاپر خودکششی کشور وارد استان شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از ورود دستگاه های بسته بندی علوفه به این استان نیز خبر داد.

نوفرستی خواستار توجه بییشتر به طرح کشاورزی حفاظتی شد و افزود: این طرح یکی از طرحهای بزرگ جهاد کشاورزی استان به منظور تولید پایدار و افزایش کیفی محصولات و نیز کاهش هزینه های تولید کشاورزان است.

وی با بیان اینکه مدیریت بقایا یکی از بخش های این طرح است، اظهار داشت: کشاورزی حفاظتی علاوه بر مدیریت بقایا، شامل مدیریت حاصلخیزی(توجه به کود سبز)، خاک ورزی حفاظتی و کشت مستقیم در بقایایی گیاهی است.

به گفته وی در این راستا برای اجرای این چهار محور، جهاد کشاورزی بابت زمین های پایلوت به ازای هر هکتار 550 هزار ریال و بابت زمینهای توسعه کشاورزی هر هکتار 340 هزار ریال پرداخت می کند.

نوفرستی با بیان اینکه هم اکنون یارانه در نظر گرفته شده این طرح دو میلیارد و 160 میلیون ریال است، بیان کرد: یارانه تسهیلات خرید ماشین آلات کشاورزی نیز دو میلیارد و 200 میلیون ریال است، که این رقم برای سال آینده افزایش خواهد یافت.

کد خبر 1332102

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha