به گزارش خبرگزاري "مهر" حسين دهلوي آهنگساز با اشاره به اين مطلب به ستاد خبري همايش هنر و جهاني شدن گفت: از جمله عوامل مهم ديگر جهاني نشدن موسيقي ما اين است كه اصولا اجراي فواصل موسيقي ايراني با سازهاي غربي امكان پذير نيست. به عبارت ديگر ، وجود ربع پرده درموسيقي ايراني از مشكلات بزرگ اجراي اين نوع موسيقي با اركسترغربي است.
وي با تاكيد بر اين كه هنر و بخصوص موسيقي بازتاب زندگي اجتماعي يك جامعه است افزود: هنگامي كه سيستم زندگي ما درهمه عرصه ها تغييرات زيادي كرده است چگونه مي توان انتظارداشت كه هنرها و بخصوص موسيقي با وجود همه تغييرات ساكن بماند؟ به نظرم نگرش عمده موسيقي دانهاي ما هنوز بسيار سنتي است و اين نگرش نتوانسته خود را با آهنگ تغييرات همساز كند هنوز بسياري از موسيقيدان هاي ما به موسيقي رديفي امثال آقاي حسينقلي و ميرزا عبدالله نظردارند.
دهلوي با اشاره به اينكه توجه به اين گونه موسيقي ها ، جز حذف ما از چرخه جهاني شدن حاصل ديگري ندارد تصريح كرد: امروزه موسيقي ما بايد متناسب با زندگي اجتماعي مان از از چنبره فردي و تك صدايي بودن بيرون بيايد و خصلتي جمعي و چند صدايي پيدا كند.
وي پيرامون سياست گذاريهاي دولت در امر موسيقي و ارتباط آن با جهاني شدن گفت: دولت بايد برخورد شفاف تري با موسيقي اتخاذ كند. اگر دولت مي خواهد به موسيقي بپردازد ، بايد حتما سياستهاي حمايتي را در پيش گيرد و گرنه تا زماني كه شاهد محدوديتهايي در اين عرصه هستيم ، نمي توان اميدي به جهاني شدن موسيقي ايران داشت.
نظر شما