۲۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۹:۲۸

آلودگی هوا به هفته دوم رسید/

لرستان در حسرت روزهای پاک/ نیمی از روزها غبارآلود بود

لرستان در حسرت روزهای پاک/ نیمی از روزها غبارآلود بود

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالیکه این روزها کمتر روزی پیدا می شود که آسمان استان لرستان را بتوان مانند گذشته شفاف و روشن دید به نظر می رسد دیگر به جای شمارش روزهای آلوده باید روزهای پاک آسمان لرستان را شمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، استان لرستان در دو هفته اخیر به طور مستمر با چالش آلودگی هوا مواجه بوده است و در آخرین روزهای خرداد ماه نیز لرستانیها با گذشت بیش از 80 روز از سال 90 شاهد 37 روز آلوده بوده اند.

مسئول مرکز پایش اداره کل محیط زیست استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: در حال حاضر میزان ذرات معلق در هوای استان لرستان 730 میکروگرم بر مترمکعب معادل حدود 5 برابر حد استاندارد است.

الهام برنا با اشاره به استمرار آلودگی هوا در طول دو هفته اخیر، یادآور شد: میزان آلودگی هوای مرکز لرستان طی هفته گذشته در اوج خود به سه هزار و 400 میکروگرم بر مترمکعب یعنی 22 برابر حد مجاز رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین میزان آلودگی هوا در شهرستانهای دورود، بروجرد و الیگودرز نیز در اوج خود طی هفته گذشته به یک هزار و 200 میکروگرم بر مترمکعب یعنی 8 برابر حد استاندارد رسید.

مسئول مرکز پایش اداره کل محیط زیست استان لرستان با بیان اینکه لرستان در سالجاری شاهد 37 روز آلوده بر اثر ورود ریزگردهای عربی بوده است، افزود: در طول دو هفته اخیر عمده شهرستانهای استان شاهد پدیده گرد و غبار بوده اند.

برنا با یادآوری اینکه در طول هفته گذشته آلودگی هوا در شهرستان پلدختر در بدترین شرایط به 40 برابر حد استاندارد نیز رسید، یادآور شد: استان لرستان در سال گذشته شاهد 90 روز غبارآلود بوده است.

وی از لرستانیها خواست که از ورزش کردن و فعالیتهای بدنی در هوای غبارآلود خودداری کنند و گفت: همچنین بیماران قلبی و تنفسی به ویژه سالخوردگان و خردسالان غیر از مواقع ضروری از منزل خارج نشوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز پیش از این در این رابطه با اشاره به مخاطرات ریزگردهای عربی برای سلامتی انسان، گفته بود که ایجاد بیماریهای دستگاه تنفسی، بروز عفونت گوش میانی، بروز بیماریهای انسداد دستگاه تنفسی و بروز سرطان ریه برخی از این مخاطرات است.

امید علی پاپی با اشاره به تاثیر ریزگردهای عربی بر روی سلامت مردم استان اظهار داشت: آلودگی هوا در چند سال اخیر که هر روز و هر هفته تکرار می شوند تاثیرات فراوانی بر روی سلامتی انسانها دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به گروههای آسیب پذیر در برابر ریزگردهای عربی عنوان کرد: نوزادان، کودکان، نوجوانان، سالمندان، افراد مبتلا به آسم، برونشیت، بیماران قلبی و مادران باردار از جمله گروه های آسیب پذیر در برابر رریزگرد های عربی و گرد و غبار هستند.

پاپی با بیان اینکه ورود گرد و غبار موجب بروز حساسیت ها و آلرژی های فراوان در بدن انسان می شود، یادآور شد: بر اساس مطالعات سازمان بهداشت جهانی افزایش 10 میکروگرم در مترمکعب در میانگین سالانه ذرات معلق در هوا یک درصد میزان مرگ و میر را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: این در حالیست که همچنین 3.4 درصد مرگ و میرهای ناشی از مشکلات تنفسی به خاطر مواجهه مستمر با آلاینده ها است.

بنابراین گزارش استان لرستان سال 88 را با 100 روز آلوده را پشت سر گذاشت و در سال 89 نیز شاهد چندین موج ضعیف و شدید ریزگردهای عربی بود تا حاصل آن 90 روز آلوده و پرغبار باشد.

کد خبر 1332749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha