۲۲ خرداد ۱۳۹۰، ۸:۳۰

تقویت اساسنامه «بنیاد سعدی» ضامن اجرای بهتر امور در آینده است

تقویت اساسنامه «بنیاد سعدی» ضامن اجرای بهتر امور در آینده است

رئیس شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی وزارت ارشاد گفت: گرچه بهتر است سریع تر سرنوشت «بنیاد سعدی» مشخص شود، اما شتاب در تصویب اساسنامه این بنیاد هم جایز نیست؛ چرا که اساسنامه قدرتمند ضامن اجرای بهتر امور در آینده است.

عباسعلی وفایی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آخرین وضعیت تاسیس «بنیاد سعدی» گفت: همانطور که می‌دانید اساسنامه این بنیاد لازم است به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد ولی دوستان در شورا هنوز مشغول بررسی آن هستند و خبر جدیدی به ما نرسیده است.

وی ادامه داد: برخی ایرادها و ابهامات از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به اساسنامه بنیاد سعدی وارد شده بود که همین امر ضرورت بازبینی و تکمیل اساسنامه از سوی تدوین‌کنندگان را ایجاد کرد و در حال حاضر هم کارشناسان امر مشغول کار روی آن هستند.

رئیس شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی وزارت ارشاد با اشاره به اینکه این جریان روند منطقی خود را طی می‌کند، توضیح داد: نمی‌توان و نباید در چنین کارهایی تعجیل کرد چرا که هر قدر اساسنامه چنین بنیادی قدرتمندتر باشد، مشکلات کمتری در اجرا پیش خواهد آمد.

وفایی افزود: حتما ملاحظاتی لازم بوده که به بررسی و یا تغییر اساسنامه منجر شود و فکر نمی‌کنم شتاب پسندیده باشد.

به گفته این مقام مسئول بهتر است هرچه سریعتر تکلیف 3 مرکز مرتبط با گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور که قرار است «بنیاد سعدی» از ادغام آنها متولد شود، مشخص شود.

پیشنهاد تاسیس بنیاد سعدی با هدف ساماندهی امور مربوط به تدریس و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور بیش از 2 سال پیش از سوی غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مطرح شد و بر اساس آن مراکز سه‌گانه مرتبط با این امر که هم‌اکنون در وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم، تحقیقات و فناوری و نیز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فعال هستند، پس از انحلال در این بنیاد ادغام شوند.
 
این اساسنامه چندی پیش برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع شد ولی با ایراداتی مواجه شد و در نهایت هم به تصویب این شورا نرسید. ارجاع اساسنامه به تدوین‌کنندگان برای اعمال برخی تغییرات، گام بعدی در سرنوشت بنیاد است و هنوز اساسنامه جدید تنظیم نشده است. این اساسنامه در پایان راه لازم است پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای لازم الاجرا شدن به امضای رئیس جمهوری برسد.
 
گفته می‌شود نامشخص بودن وضعیت رایزنی‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور در صورت تاسیس بنیاد سعدی از جمله مهم‌ترین ابهامات اساسنامه پیشنهادی است و در واقع مخالفان اساسنامه اولیه معتقد بودند اصلی‌ترین کارکرد رایزنی‌های فرهنگی ایران، گسترش زبان فارسی در کشورهای دیگر است که در این اساسنامه دیده نشده بود.
کد خبر 1332932

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha