به گزارش خبرنگار مهر، امیررضا رجبی امروز در مراسم آغاز به کار جشن خروج یک میلیون دستگاه خودروی فرسوده از ناوگان حمل نقل کشور با تاکید بر اینکه این طرح ملی از سال 85 با ایجاد ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت در سطح کشور آغاز شد، گفت: کاهش مصرف سوخت، کاهش واردات و قطعات یدکی، افزایش اشتغال ناشی از ایجاد اسقاط و بازیافت و کاهش آلودگیهای زیست محیطی و افزایش ضریب ایمنی سفر از مهمترین دستاوردهای این طرح است.
سرپرست معاونت نوسازی ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت با اعلام اینکه براساس مطالعات انجام شده یک خودروی فرسوده 22 برابر یک خودروی جدید با استاندارد یورو 3 آلودگی تولید میکند، تاکید کرد: دولت برنامههای جدیدی برای اسقاط یک میلیون دستگاه خودروی جدید در کشور تدوین کرده است.
این مقام مسئول همچنین از اجرای طرح اسقاط خودرو در برابر ارزش لاشه برای آن دسته از خودروهایی که مشمول تسهیلات دولتی نمیشوند، خبر داد و افزود: همزمان با اجرای این طرح توسعه صنعت اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده به صورت تجاری در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه مطالعات نشان میدهد که در یک خودروی فرسوده بیش از 2 هزار و 85 قطعه قابل استحصال و بازگشت مجدد به چرخه تولید است، تاکید کرد: هم اکنون با مشارکت دستگاههای مختلف استانداردسازی صنعت بازیافت و اسقاط خودروهای فرسوده در حال انجام است.
به گفته رجبی از سال 85 تا کنون 600 هزار دستگاه سواری و وانت اسقاط شده است، ضمن آنکه 314 هزار سواری وانت بدون ورود خودروی جایگزین از چرخه حمل و نقل کشور خارج شدهاند.
وی تعداد کل خودروهای اسقاطی بدون جایگزین را 30 درصد از مجموع یک میلیون اسقاط شده عنوان کرد و افزود: در این مدت 82 هزار دستگاه خودروی عمومی اسقاط و جایگزین، 12 هزار خودروی دولتی بدون جایگزین اسقاط و تعدادی خودروی سنگین نیز از رده خارج شدهاند.
معاون مدیر ستاد حمل و نقل سوخت با بیان اینکه تا پیش از آغاز برنامه چهارم توسعه تنها 50 هار خودرو از چرخه حمل نقل خارج شده بوند خاطرنشان کرد: سال گذشته با اسقاط 259 هزار دستگاه خودروی فرسوده یک رکورد جدید حاصل شد که پی بینی میشود امسال هم رکوردهای جدیدی در این بخش به ثبت برسد.
نظر شما