به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز یکشنبه 22 خرداد نشست خبری محسن مومنی رئیس حوزه هنری که یک سال است این مسئولیت را برعهده گرفته است با حضور نمایندگان رسانهها برگزار شد.
مومنی در این نشست، چشمانداز حوزه هنری در دهه چهارم فعالیت را اینگونه ترسیم کرد: ما نیاز به بازمهندسی حوزه هنری داریم تا متناسب با دهه چهارم انقلاب پیش برویم. در دهه چهارم باید هرچه بیشتر به صدور آرمانهای انقلاب با زبان هنر بیندیشیم. ما برای چنین چشماندازی 4 مشخصه و یا 4 باید در نظر گرفتهایم.
وی افزود: نخستین تلاشی که باید بدان اهتمام ورزیم، تولید فکر و اثر، تربیت و پرورش نیروهای متعهد و توزیع آثار تولیدی در سطح گسترده است. در دومین گام باید به نقطهای برسیم که در حوزه هنر و ادبیات مبتنی بر گفتمان انقلاب جریانساز باشیم و برای رسیدن به این جایگاه باید حرف مناسب برای گفتن داشته باشیم.
رئیس حوزه هنری، رسیدن به جایگاهی که شان مرجعیت هنر متعهد داشته باشد را سومین مشخصه حوزه هنری در دهه چهارم فعالیتش دانسته و گفت: مشخصه چهارمی که تصویر کردهایم دستیابی به نقش تاثیرگذار در منطقه و جهان است. ما به عنوان نماینده هنر و ادبیات ایران باید بتوانیم پیام انقلاب را به جهان صادر کنیم. در منطقه آسیای میانه، شمال آفریقا، آمریکای لاتین و ... فرهنگ ما خواهان دارد و باید شرایط حضور در این کشورها را بیش از پیش فراهم کنیم.
مومنی اضافه کرد: در فاصلهای که مدیریت این مجموعه را برعهده گرفتهام بر مساله اصلاح ساختار حوزه هنری تاکید شده است و اولویت خود را بر تولید آثار فرهنگی ـ انقلابی و پرورش هنرمندان متعهد قرار دادهایم و دیگر کارها ذیل این هدف صورت میگیرد.
این نویسنده درباره غلبه نیروهای اجرایی بر هنرمندان اینگونه توضیح داد: این نقد تا اندازهای وارد بود. به همین دلیل سال گذشته 153 نفر از همکاران را بازخرید کردیم و این روند در سال جاری هم ادامه دارد. همچنین تعدادی از بازنشستگان هم به جمع آنها اضافه خواهند شد.
وی دیگر اقدامات انجام شده را اینگونه برشمرد: ادغام واحد پژوهش و آموزش و تبدیل آن به معاونت پژوهش و آموزش، گامی برای کیفیسازی است که میتواند در تقویت تالیفات مبتنی بر پژوهش موثر باشد. در حال حاضر بخش مهمی از منابع آموزشی و پژوهشی ما از آثار ترجمهای است که اگر میخواهیم نیروهای متعهد تربیت کنیم، لازم است کتابهای آموزشی مناسب هم داشته باشیم و معاونت آموزش و پژوهش یکی از وظایف خود را توجه به امر تالیف کتابهای آموزشی میداند.
مومنی تاسیس مرکز آموزش هنر اسلامی را دیگر اقدام جدید حوزه دانسته و گفت: این مرکز در ترم تحصیلی گذشته در رشته سینما، انیمیشن و تاریخ سینما هنرجو جذب کرد که این جریان تقویت خواهد شد و به تربیت نیروهای متعهد بیشتر منجر میشود.
رئیس حوزه هنری ادامه داد: تشکیل انجمنهای تخصصی سینما، بازیهای رایانهای، هنرهای تجسمی، انیمیشن و راهاندازی مجدد دفتر مطالعات دینی که پیش از این شهید آوینی و زندهیاد مددپور مسئول آن بودند، برپایی نشستهای فرهنگی به طور منظم و همچنین تشکیل کرسیهای آزاداندیشی هنر که به زودی محقق میشود، راهاندازی معاونت هنری با اولویت تولید که از مدتها در چارت سازمانی بود، ولی به دلایلی محقق نمیشد، تشکیل شورای تولید برای تدوین برنامههای 5 ساله دفاتر مختلف، راهاندازی مجدد سازمان توسعه سینمایی سوره و تشکیل کانون تفکر که کاملاً از حوزه اجرا مستقل هستند از دیگر فعالیتهای انجام شده و یا در دست اجراست.
وی تشکیل خانه آرمان شهر را برای صیانت از معماری ایرانی و اسلامی دانست و تأکید کرد: ما در مواجهه با غرب در حوزه معماری لطمه بیشتری خوردهایم و در حوزه هنری هم کمتر به این زمینه توجه شده است که امیدواریم با تشکیل این مرکز معماری متناسب با انقلاب اسلامی ترویج شود.
مومنی اضافه کرد: تشکیل دفتر مجامع و امور جشنوارهها برای ساماندهی و هماهنگی تمام جشنوارههایی که در حوزه برگزار میشود و تشکیل قریبالوقوع مرکز آفرینشهای ادبی کودک و نوجوان از دیگر اقدامات جدید است.
رئیس حوزه هنری با اشاره به فعالیتهای مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری عنوان کرد: انتشار کتابهای متنوع در زمینه داستان، شعر و پژوهش، برپایی جشنواره داستان انقلاب و انتشار آثار برتر در قالب کتاب، راهاندازی نشریات تخصصی شعر و ادبیات، برپایی کارگاه قصه و رمان برای تولید آثار بهتر از فعالیتهای این دفتر است.
وی درباره مرکز مطالعات فرهنگ و ادب پایداری توضیح داد: سال گذشته این دفتر 49 کتاب دفاع مقدسی غیر از آنچه در زمینه ادبیات داستانی در مرکز آفرینشهای ادبی منتشر شده، تولید کرد که این آثار به ویژه در حوزه تاریخ شفاهی شاخص هستند. توجه به خاطرات خلبانها کار مهمی است که از سوی این مرکز صورت گرفته است.
مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری واحد دیگری بود که مومنی درباره آن گفت: اجرای نمایشهای سنتی به ویژه تعزیه، توجه به تئاتر کودک، تاسیس مرکز مطالعات پژوهشی و دفتر تئاتر کودک در زیرمجموعه این مرکز و شناسایی گروههای جوان مستعد در سراسر کشور از دیگر کارهای مهم مرکز هنرهای نمایشی است.
رئیس حوزه هنری افزود: مرکز هنرهای تجسمی با فعالیتهای مشترک با شهرداریها تلاش کرده در زمینه نقاشیهای دیواری فعال باشد، ساخت سردیس شهدا، تدارک نمادی مناسب برای میدان انقلاب، ساخت مجسمه خیام و نصب آن در اسپانیا از دیگر کارهای این مرکز است.
وی درباره مرکز موسیقی حوزه هنری تشریح کرد: سال گذشته 68 ساعت اثر موسیقایی ساخته شد و همچنین در اجرای صحنهای نیز آمار قابل قبولی داریم و در بخش تالیف آثار پژوهشی موسیقی نیز مرکز تلاشهای خوبی داشته و سعی بر این است که برای قهرمانهای هر استان سرود ویژهای بسازیم.
تولیدات انیمیشن و اثر شاخص «شکرستان» در ادامه صحبتهای مومنی مورد اشاره قرار گرفت. دفتر طنز حوزه هنری و همکاریاش با بخش سینمایی، برپایی نمایشگاههای عکس در داخل و خارج توسط خانه عکاسان، فعالتر شدن مراکز استانی حوزه هنری نیز توسط وی تشریح شد.
ادامه دارد...
نظر شما