۲۳ خرداد ۱۳۹۰، ۱۳:۲۵

رجایی تأکید کرد:

پرهیز از فریبکاری و کج‌اندیشی در حوزه بیوتکنولوژی

پرهیز از فریبکاری و کج‌اندیشی در حوزه بیوتکنولوژی

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیتهای علمی کشور در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشور گفت: در حال حاضر این فعالیتها به گونه ای نیست که ما در میان 29 کشور تولید و صادر کننده محصولات کشاورزی جایگاه مناسب داشته باشیم لذا باید از فریبکاری و کج اندیشی در این حوزه پرهیز کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهندس عباس رجایی امروز دوشنبه در مراسم افتتاح سومین همایش ملی ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک امنیت غذایی را یکی از سرفصل های مهم در برنامه چشم انداز کشور دانست و افزود: از این رو در سیاست های کلان کشاورزی کشور و هم در برنامه سند توسعه ای راهبردی کشور بر ایجاد امنیت غذایی و فعالیت های علمی کشور تاکید شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه توسعه فناوری های نوین در عرصه کشاورزی یکی از اولویت های مجلس و دولت در این زمینه است، اظهار داشت: مسئله فناوری های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک و همچنین فناوری نانو در حوزه کشاورزی قبل از آنچه یک مسئله زیست محیطی باشد مسئله ای برای امنیت غذایی و تولیدات محصولات کشاورزی است.

وی با اشاره به سند توسعه کشاورزی یادآور شد: طبق این سند تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 300 میلیون تن مواد غذایی و فرآورده های کشاورزی تولید شود که با توجه به محدودیت های موجود در کشور استفاده از روش های زیستی می تواند کمک شایسته ای در این زمینه به ما کند.

رجایی همچنین با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید از اجرای برنامه های سطحی و روش های سنتی برای تولید محصول کشاورزی دست بردارد، افزود: در این راستا قوانین مختلفی در مجلس به تصویب رسیده است که اجرای کامل آن می توان به نتایج مطلوبی در این حوزه دست یابیم.

وی همچنین با اشاره به 3 قانون مصوب در مجلس در زمینه تولید محصولات کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر قانون ایمنی زیستی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است به صورت ترجمه در سایت وزارت امور خارجه درج شده است ولی تحریف هایی در این قانون صورت گرفته و نسبت به این تحریف ها بی توجهی شده است.

رجایی با اشاره به برخی از این تحریف ها ادامه داد: در برخی موارد که قانون دولت را مکلف به تولید کرده است در ترجمه آن اشاره ای به تولید نشده است همچنین در این قانون نقطه تماس بین المللی در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی را وزارت جهاد کشاورزی قرار دادیم اما وزارت خارجه نسبت به این امر مصامحه کرده است همچنین در خصوص مواردی در حوزه برچسب مواد غذایی نیز اشکالاتی وجود دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین از اقدامات کشور در زمینه تولید آزمایشگاهی محصولات تراریخته اشاره کرد و ادامه داد: در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است اما موانعی در زمینه تولید این محصولات و ایزوله کردن زمین های کشاورزی وجود دارد.

وی همچنین با بیان اینکه موانعی که در زمینه جایگزین کردن کودهای آلی وجود دارد، گفت: قانونی در زمینه جایگزین کردن کودهای آلی با کودهای فسفاته تصویب شده است اما موانعی در زمینه اجرایی شدن این قانون وجود دارد که به نظر می رسد این موانع بیشتر از سوی دلالان کودهای فسفات اعمال می شود.

کد خبر 1334218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha