به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدینژاد امروز یکشنبه در مراسم افتتاح همزمان 4006 پروژه کشاورزی در سراسر کشور با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران سرزمین کمآبی است و باید منابع و توان کشور در بخش صنعت سرمایهگذاری شود، تصریح کرد: برخلاف اینگونه اظهارنظرها کشاورزی از زمینه رشد و ایجاد اشتغال فراوانی در کشورمان برخوردار است.
رئیسجمهور بخش کشاورزی را مهمترین بخش اقتصاد عنوان کرد و افزود: اکنون 18 میلیون هکتار زمین زیر کشت کشاورزان قرار دارد که از این مقدار 8 میلیون هکتار آن آبی و 10 میلیون هکتار زیر کشت دیم است اما براساس بررسیهای صورت گرفته 18 میلیون هکتار زمین دیگر نیز قابل برداشت است که از این ٣٦ میلیون هکتار فقط 12 درصد زیر کشت آبی قرار دارد و بقیه یا به صورت کشت دیم بوده و یا از آن استفاده نمیشود پس ظرفیتهای فراوانی در کشور در بخش کشاورزی وجود دارد.
وی با بیان اینکه اگر کشاورزان از آب موجود به درستی استفاده کنند، شاهد افزایش تولید محصولات کشاورزی و همچنین زیر کشت قرار گرفتن زمینهای بسیار بیشتری در سراسر کشور خواهیم بود، گفت: در حال حاضر 100 میلیارد مترمکعب آب قابل استحصال در کشور وجود دارد که بیش از 90 درصد آن در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین اگر شیوه آبیاری در بخش کشاورزی اصلاح شود میتوان متناسب با آن تولیدات محصولات کشاورزی را افزایش داد.
دکتر احمدینژاد ادامه داد: وجود زمینهای مناسب برای کشاورزی، نیروی انسانی متخصص و مراکز پژوهشی فعال در کشور باعث شده که همه چیز برای ایجاد جهش عظیم در بخش کشاورزی مهیا باشد بنابراین باید با مدیریت صحیح و اقدام انقلابی در راستای پیشرفت صنعت کشاورزی در کشور تلاش کنیم.
رئیسجمهور لزوم تغییر نگاه در بخش کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر به دنبال تحول در بخش کشاورزی هستیم نباید انتظار داشته باشیم که کشاورزان این بار سنگین را به تنهایی به دوش بکشند. لذا باید مجموعه مدیریتی و برنامهریزان اقتصادی منابع را به سمت سرمایهگذاری در بخش کشاورزی هدایت کنند و در چنین صورتی شاهد جهش در این صنعت کشاورزی خواهیم بود.
وی با تاکید بر لزوم تغییر شیوه آبیاری و همچنین ایجاد یک بسیج همگانی در بخش کشاورزی برای این منظور اظهار داشت: دولت برای تغییر شیوه آبیاری در بخش کشاورزی 7 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی پیشبینی کرده است و امروز نیز این آمادگی وجود دارد تا از تمامی کشاورزانی که به دنبال تغییر شیوه آبیاری هستند حمایت و از سوی دیگر بودجه پیشبینی شده برای این هدف را افزایش دهد.
رئیس جمهور با اشاره به ایجاد یک ستاد قوی در وزارت جهادکشاورزی به منظور حمایت از کشاورزانی که به دنبال تغییر شیوه آبیاری هستند، گفت: این وزارتخانه باید از کشاورزانی که بتوانند در سال جاری 1.5 میلیون هکتاری را که قرار است شیوه آبیاریشان تغییر و اصلاح شود، افزایش دهند علاوه بر حمایت با اختصاص پاداش نیز تقدیر کند.
احمدینژاد در ادامه به موضوع آموزش در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: امروز فاصله دانش متخصصین کشاورزی با کسانی که بر روی زمین کار میکنند بسیار زیاد است لذا باید شرایطی فراهم شود تا متخصصین بتوانند تجربیات خود را در اختیار کشاورزان قرار دهند تا دانش متخصصان و تجربه کشاورزان با هم آمیخته شود و در این صورت است که انقلاب عظیمی در بخش کشاورزی ایجاد خواهد شد.
رئیسجمهور افزود: اگر میتوانستیم به جایی برسیم که کشاورزان با مهندسین کشاورزی ارتباط داشته باشند کار بزرگی صورت میگرفت زیرا امروز بیش از 100 هزار فارغالتحصیل کشاورزی در کشور وجود دارد که 40 هزار نفر از آنها آمادگی فعالیت و همکاری با کشاروزان را دارند.
احمدینژاد با اشاره به اهمیت تولید بذر مناسب و در اختیار کشاورزان قرار دادن آن گفت: در سالهای گذشته در بخش تولید بذر مناسب کارهای خوبی صورت گرفته است که اگر این اقدامات ادامه پیدا کند شاهد افزایش تولید محصولات کشاورزی خواهیم بود بنابراین باید تلاش شود تا این پژوهشها و اقدامات در متن کشاورزی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تولید نهال و درختکاری در کشور اشاره کرد و گفت: درختان باعث تغییر آب و هوا و همچنین جذب آب از آسمان میشوند و از سوی دیگر باعث خواهند شد تا جزء کشورهای صادرکننده چوب باشیم و وزارت جهادکشاورزی باید در این راستا برنامههای لازم را طراحی کند.
احمدینژاد با تاکید بر اهمیت و مزیتهای استفاده از مدل و ظرفیتهای بومی در بخش کشاورزی گفت: میتوان با استفاده از مدل و ظرفیتهای بومی در بخشهای مختلف کشاورزی از جمله لبنیات به یکی از صادرکنندگان اصلی این محصولات تبدیل شد زیرا در حال حاضر 23 میلیون نفر در روستاها زندگی میکنند که بیش از 5 میلیون خانوار را تشکیل میدهند و اکثر آنها نیز دامدار هستند و اگر بهطور مثال به هر خانواده روستایی دامدار یک گاو داده شود، نتایج خوبی هم برای کشاورزان و هم برای کشور حاصل خواهد شد.
رئیسجمهور همچنین به تصمیم مرغداران کشور برای صادرات مرغ اشاره کرد و گفت: این تصمیم بسیار مبارکی است زیرا با اجرای هدفمند شدن یارانهها بسیاری از مرغداران تصمیم گرفتند که شیوه کار خود را تغییر دهند و همین امر باعث شده است که این قشر زحمتکش تصمیم به این کار بزرگ بگیرد.
احمدینژاد گفت: امروز برخلاف گذشته به خصوص قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که کشاورزان مورد بیمهری و فراموشی قرار گرفته بودند صنعت کشاورزی و به خصوص کشاورزان به یکی از با اهمیتترین اقشار و صنایع کشور تبدیل شده است به طوری که از 60 هزار روستای موجود 36 هزار روستا این آمادگی را دارد تا به یک پایگاه جامع و انسانی تبدیل شود.
رئیسجمهور در پایان سخنان خود از اختصاص 3 هزار میلیارد تومان برای توسعه روستایی کشور خبر داد.
نظر شما