به گزارش خبرگزاري "مهر" معاون پژوهشي ميراث فرهنگي استان خراسان اظهار كرد: همزمان با كاوش فصل پنجم شادياخ هيات مشترك ايران و فرانسه درمنطقه تاريخي و فرهنگي نيشابور شروع به كار مطالعاتي كردند .
لباف خانيكي افزود: اين روش تا حدود زيادي ما را به اهداف و فرضيات نزديك كرد كه در اين فصل به كشف بخش ديگري از مجموعه معماري اشرافي بسيار مهم شاد ياخ پرداخته شده و با كاوش هاي فصل پنجم به بخش هاي اندروني و زندگي خانوادگي آن كاخ دسترسي پيدا كرده ايم .
وي در ادامه گفت: در اين كاوش با پيدا شدن گچ بري ها و به خصوص كتيبه گچ بري كه در روي آن كلمه " الملك " نوشته شده مشخص شد كه بنا متعلق به پادشان بوده است . وي در رابطه تاريخي اين بنا افزود: با كشف زرينفام سفالي كه در روي آن تاريخ 604 هجري نوشته شده بود مي توان گفت كه اين مهارت شاهانه كه بعد از حمله مغول ويران شده بازسازي نشده است ، بنابراين اين مجموعه معماري از بناهاي دوران سلجوقي و خوارزمشاهي مي باشد.
وي تصريح كرد: همزمان با اين كاوش ، اقدام به تهيه نقشه ژئوفيزيك منطقه شده به اين معني كه طرف قرار داد در 4 هكتار از زمينهاي شادياخ اقدام به نقشه برداري كرد كه با اتكا به اين نقشه در آينده خواهيم توانست فضاهاي گزينش شده را مورد كاوش قرار دهيم. خانيكي در ادامه اظهاركرد: نقشه هاي ژئوفيزيك آماده بهره برداري است و كليه داده هاي باستاني شناسي اين منطقه مورد حفاظت قرار گرفته است.
وي خاطرنشان كرد: يكي از برنامه هاي مهم ديگر پايگاه ميراث فرهنگي منطقه تاريخي ، فرهنگي نيشابور كار مطالعاتي هيات مشترك ايران و فرانسه است.
وي در پايان گفت: اين هيات در محدوده شهر قديم نيشابور كه به فاصله 5 كيلومتري شرق شادياخ است با حضور 4 نفر پژوهشگر فرانسوي از تاريخ 15/7/83 شروع به كاوش كرد و در طول مدت يك ماه و نيم به پايان رسيد.
نظر شما