۲۵ خرداد ۱۳۹۰، ۸:۴۶

مهر گزارش می دهد؛

جزئیات جدیدی از خروج لبنان از بحران/ اثبات توانمندی حامیان مقاومت

جزئیات جدیدی از خروج لبنان از بحران/ اثبات توانمندی حامیان مقاومت

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: تشکیل دولت لبنان در نهایت پس از 4 ماه مذاکره و گفتگوهای فشرده در شرایط فعلی منطقه تحولی مهم محسوب می شود که علاوه بر تاثیر بر شرایط داخلی، اثراتی منطقه ای هم در برخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، در ماههای اخیر با توجه به تحولات جهان عرب به ویژه سوریه مسئله تشکیل دولت لبنان علاوه بر اختلافات درونی جریانهای سیاسی، در سطحی بالاتر نیز با تحولات سوریه گره خورده بود.

 خروج از بحران تشکیل دولت لبنان با تدبیر "نبیه بری" رئیس پارلمان محقق شد.
 
برخی در اینجا پایان ناآرامی ها در سوریه را به عنوان یکی از عوامل موثر در تشکیل دولت لبنان می دانستند. تحلیلگران سیاسی نیز مخالفت واشنگتن با تشکیل دولت همسو با مقاومت را اصلی ترین عامل در بحران لبنان می دانستند.
 
اما با تشکیل دولت لبنان که در نهایت روز گذشته انجام شد، به نظر می رسد این تحولات به نفع حامیان مقاومت در منطقه تمام شده و تاثیرات خود را بر دیگر کشورها نیز بر جای بگذارد. البته دولت فعلی لبنان با توجه به مخالفت های جریان 14 مارس راهی پر فراز و نشیب در پیش رو دارد که البته باید با درایت و تدبیر گروههای سیاسی توام باشد.
 
نخستین واکنش آمریکا به تشکیل دولت لبنان
"مارک تونر" سخنگوی کاخ سفید در نخستین واکنش به تشکیل دولت لبنان که اکثریت حاضر در آن حامیان مقاومت هستند، اظهار داشت: ما با دولت جدید بر مبنای عملکردش رفتار خواهیم کرد.
 
وی تاکید کرد: مسئله مهم برای آمریکا این است که دولت جدید لبنان بر مبنای قانون اساسی عمل کند، از خشونت بپرهیزد و در صدد انتقامجویی از دیگر مقامات دولتی نباشد.
 
تونر افزود: دولت لبنان همچنین باید به قطعنامه های شورای امنیت و تعهداتش در  مسئله دادگاه بین المللی (ترور رفیق حریری) پایبند باشد.
 
البته به نظر می رسد واکنش آمریکا به این مسئله در صورتی که دولت لبنان از سوی جریانی غیر از حامیان مقاومت تشکیل می شد، مسئله ای کاملا متفاوت بود. سردرگمی واشنگتن در قبال آینده سیاسی لبنان در این واکنش نیز قابل مشاهده است.
 
کابوس میقاتی برطرف شد/ تشریح جزئیات خروج از بحران
روزنامه الاخبار لبنان نیز امروز به نقل از "نجیب میقاتی" نوشت: فکر می کنم کابوسی مهم از دوشم برداشته شده است. وی با اشاره به تصمیم "طلال ارسلان" وزیر مشاور در امور دولت از وی تقاضا کرد به کابینه بازگردد.
 
وی با اشاره به سفر امروز خود به عربستان نیز اظهار داشت: تنها برای ادای حج عمره به عربستان سفر می کنم. البته میقاتی درباره مسائل دیگر از جمله دادگاه بین المللی و سلاح مقاومت اظهارنظر نکرد.
 
میقاتی همچنین در گفتگو با السفیر اظهارداشت: از تشکیل دولت و  ترکیب آن رضایت دارم. ما از مرحله گذشته عبور کردیم و وارد دوره ای جدید شده ایم.
 
نخست وزیر لبنان درباره نحوه خروج از بحران تشکیل دولت اظهار داشت: این مسئله با تدبیر "نبیه بری" رئیس پارلمان محقق شد. وی با وزارت "فیصل کرامی" از سهم خود در کابینه موافقت کرد و این مسئله وزرای شیعه دولت را از 6 وزیر به 5 وزیر رساند.
 
وی افزود: البته من با این مسئله در ابتدا مخالفت کردم که با توجه به اصرارهای بری پذیرفتم و در نهایت مشکل تشکیل دولت رفع شد.
 
میقاتی همچنین امروز در گفتگو با فرانس پرس اظهار داشت: تشکیل دولت از سوی حزب الله و حامیانش به این معنا نیست که لبنان در مواجهه با جامعه بین الملل قرار گیرد.
 
جنبلاط: توانایی خود را به 14 مارس اثبات کردیم/ زودتر از حریری دولت را تشکیل دادیم
"ولید جنبلاط" رئیس جریان سوسیالیست ترقیخواه لبنان در گفتگو با الجزیره اظهار داشت: اکثریت جدید در لبنان این مسئله را به اثبات رساند که می تواند دولت را تشکیل دهد و این بازی دموکراسی است.
 
وی افزود: توانستیم از پس امتحان رویارویی با مشکلات اقتصادی و اجتماعی پیشروی لبنان بر آییم که آرامش و ثبات را برای شهروندان تامین می کند.
 
جنبلاط تاکید کرد: "سعد حریری" در نهایت توانست دولت را در 5 ماه تشکیل دهد که ما آن را در 4 ماه تشکیل دادیم. این مسئله در پی یک توافق لبنانی - لبنانی محقق شد و همگی در این مسئله کوتاه آمدند. البته امروز شیعیان از یک وزیر خود کاستند و در نهایت دولت تشکیل شد.
 
وی با اشاره به اینکه تبادل قدرت مسئله ای دموکراتیک است، افزود: به 14 مارس ثابت کردیم که می توانیم کشور را اداره کنیم و آنان باید به این مسئله اذعان کنند. آنان در اداره امور کشور شکست خوردند.
کد خبر 1335948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha