به گزارش خبرنگار مهر، تخت سنگها و پایه ستونهای هخامنشی کشف شده از تنگه بلاغی زیر نور آفتاب و جلوی در نگهبانی محوطه تاریخی پاسارگاد در حالی به حال خود رها شده اند که قرار بود از این آثار در موزه ای که از دوران پهلوی در این محوطه در حال ساخت است و هنوز هم به اتمام نرسیده نگهداری شود.
اگر وارد محوطه تاریخی پاسارگاد در شیراز شوید همان جلوی درب نگهبانی، سمت چپ سنگها و پایه ستونهای تاریخی زیادی را خواهید دید که مشخص نیست متعلق به چه دوره تاریخی هستند. شاید آنها که بیشتر چشمشان با پایه ستونهای هخامنشی آشناست بگویند که این ستونها و تکه سنگها متعلق به دوره هخامنشیان است.
اعضای گروه نجات بخشی پاسارگاد بخشی از این سنگها را از مزرعه ها و اماکنی به دست آورده اند که قبلا از سنگ قبرها و کتیبه های آن به جای نیمکت و ... استفاده می شده است اما اکنون با اینکه دیگر چنین کاربری ندارند و آسیب بدتری نمی بینند اما هنوز هم در وضعیت نابه سامانی به سر می برند و محافظت مناسبی نیز از آنها نمی شود!
طرح "سفریار" کانون اتومبیلرانی شکست خورد
رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی با بیان اینکه طرح ارزان سازی سفر با عنوان "سفریار" کانون اتومبیلرانی با شکست مواجه شد گفت: در زمان اجرای این طرح، 60 درصد اتاقهای هتلهای طرف قرارداد خالی ماند.
رئیس اتحادیه هتلداران استان خراسان رضوی تصریح کرد: در این طرح هم هتلداران ضرر کردند و هم کانون اتومبیلرانی چون هتلدار می توانست در یک بازه زمانی پر مسافر، اتاقهایش را با میزان درصد اشغال بالا بفروشد اما به دلیل قراردادی که با کانون داشت اتاقها خالی ماندند در حالی که مسافری هم برای آن پیدا نشد و در نهایت هتلداران به صورت غیرمستقیم اجرای از اجرای این طرح متضرر شدند.
هتلداران بر سر دوراهی پذیرش مسافر یا افزایش نرخ اتاق
معاون سازمان میراث فرهنگی در حالی از افزایش 25 درصدی نرخ اتاق هتلها خبر داده که دبیر جامعه هتلداران می گوید هتلداران رغبتی برای افزایش نرخ ندارند زیر با وجود افزایش 4 تا 7 برابر خدمات هتلی اگر نرخ اتاق را بالا ببریم همین تعداد اندک مسافر را نیز از دست می دهیم.
چندی پیش معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از افزایش نرخ اقامت در هتلهای کشور تا سقف 25 درصد خبر داد و گفته بود: اگر افراد برای سفرهای خود از تورهای گروهی استفاده کنند هیچگونه افزایش نرخ اقامتی در هتلها را تجربه نخواهند کرد.
با این حال خسرو ایرانپور، دبیر اتحادیه هتلداران ایران به نمایندگی از هتلداران با بیان اینکه هیچ تمایلی برای افزایش قیمت اتاق هتلها در ایام پیک سفر نداریم گفت: اکنون اگر نرخ را بالا ببریم دیگر همان تعداد مسافرانی که در هتلها اقامت می کنند را نیز نخواهیم داشت.
در این رابطه، عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی به خبرنگار مهر گفت: اگر جامعه هتلداران تمایلی به افزایش نرخ ندارند پس این افزایش از کجا نشات گرفته است؟ اگر هتلداران واقعا مخالف افزایش نرخ هستند می توانند طی اطلاعیه ای مخالفت خود را اعلام کنند.
رفتینگ؛ ماجراجویانهترین رشته گردشگری در ایران
اگر چه گردشگران اروپایی نپال را با رودهای خروشان و قایق سوارانش می شناسند اما مدیرعامل انجمن رفتینگ ایران معتقد است که ایران نیز می تواند در این رشته تفریحی و گردشگری موفق شود.
کیانوش محرابی، مدیرعامل انجمن رفتینگ ایران قرار است در دوره های ارشد امداد و نجات سیل و رودخانه و داوری بینالمللی شرکت کند تا در آسیا نخستین فردی باشد که دوره مربیگری بینالمللی رفتینگ را گذرانده و عنوان سی و سومین کشور دارای مدرک مربی بین المللی را کسب کند. او معتقد است رفتینگ یا قایقرانی در رودخانههای خروشان جزو ماجراجویانه ترین رشته های وزشی، تفریحی و گردشگری در ایران است.
این کارشناس رفتینگ گفت: انجمن رفتینگ ایران توسط افراد متخصص در زمینه رفتینگ با هدف معرفی استانداردهای بین المللی ایمنی و اجرایی رفتینگ در ایران، آموزش جوامع محلی و برگزاری دوره های مختلف، توسعه توریسم رودخانه ای، توسعه توریسم ورزشی، توسعه امداد و نجات رودخانه و سیل، اشتغالزایی تشکیل شده است.
هتلداران برای ایام تابستان افزایش مجدد نرخ ندارند
رئیس اتحادیه هتل و هتل آپارتمانهای استان تهران گفت:با توجه به اینکه افزایش نرخ 25 درصدی هتلها برای همه ایام سال قابل اجراست بنابراین هتلداران برای ایام تابستان افزایش مجدد نرخ ندارند.
محمد علی فرخ مهر اظهار داشت: نرخ اعلام شده برای افزایش قیمت اتاق هتلهای کشور امسال فقط 25 درصد بوده است که البته این نرخ سقف افزایش قیمت اتاقهاست.
تصویب فوریت ادغام سازمان میراث فرهنگی در وزارت ارشاد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به تصویب رساندند.
فوریت این ادغام با 149 رای موافق، 43 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در مجلس تصویب شد.
طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی در وزارت ارشاد با دو فوریت با 83 امضا به صحن علنی مجلس تقدیم شده بود.
بزرگترین گلیم شیریکیپیچ و پته جهان در نمایشگاه صنایع دستی
بزرگترین "گلیم شیریکیپیچ" و "پته" جهان که توسط هنرمندان صنایع دستی استان کرمان تهیه شده در نمایشگاه بینالمللی صنایعدستی واقع در مصلی تهران به نمایش گذاشته شد.
بزرگترین پته جهان نیز که در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی به نمایش گذاشته شده، نوعی از رودوزیهای استان کرمان است. پارچه زمینه پته پارچهای ضخیم و پشمی است که عریض نامیده میشود.
بزرگترین گلیم شیرکیپیچ و پته جهان با ابعاد 6 متر و نیم در ۱۰ متر توسط هزار قالیباف کرمانی تهیه و به منظور نمایش در نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی از 19 تا 27 خردادماه در تهران به نمایش گذاشته شده است.
درد میراث فراموش شده
وقتی متولیان میراث فرهنگی سرگرم جریاناتی غیر از حفاطت از میراث فرهنگی کشور هستند و برای جلوگیری از خروج آثار تاریخی کاری از دستشان بر نمی آید شاید بهتر باشد میراث گذشتگان در خاک مدفون باشد!
محمد ادیبی، فعال میراث فرهنگی گفت: متولی میراث فرهنگی درگیر جریانات سیاسی، رفتن ها و آمدن ها، اسباب کشی ها، منازعات رسانه ای، جوابیه، اطلاعیه برای یک شخص یا گروهی خاص، عزل و نصبها، دورکار کردنهاست. مردم هم که به دنبال مشکلات، دغدغه ها و زندگی خود هستند و گهگاه شاید یادی از بازماندگان تاریخ کنند آن هم با نوشتن یادگاری، تخریب، فلش دوربین های گیرنده عکس یادگاری و ... . مظلومان؛ این بازماندگان تاریخ تک و تنهایند. مگر هزینه مرمت، نگهداری و نمایش مطلوب آثار تاریخی اعم از ابنیه ها، اشیاء، ارگ ها، کاخ های بی سقف و ستون، مقبره ها و سازه های آبی چقدر است؟ آیا این هزینه ها بر فرض مثال بیشتر از ساخت تونل توحید، اتوبان دوطبقه یا برج میلاد است؟ منظور ارتباط هزینه های شهری در تهران و سایر شهرها با میراث نیست.
نظر شما