دکتر آلن وود عضو آکادمی هنر و علوم امریکا و استاد فلسفه دانشگاه استنفورد در مورد قدرت انتقال تفکر عمیق نظری توسط رسانهها به مخاطبان خود به خبرنگار مهر گفت: بهترین شیوه و روش برای انتقال تفکر عمیق و رفع سطحی نگری و ارتقای افکار نادرست تأثیر گذاشتن بر طیف وسیعتری از مردم است.
وی افزود: این امر از رهگذر آموزش میسر میشود. هر چه مردم بیشتری آموزش ببینند در این صورت توان انتقال مفایهم عمیق نظری به آنها بیشتر میشود.
مؤلف "اندیشه اخلاقی هگل" در ادامه تأکید کرد: مردمی که آموزش دیدهاند به راحتی در مقابل تبلیغات وسیع و کاذب مقاومت میکنند و از داشتن پیش فرضهای پست و فرومایه و کینه و دشمنی پرهیز میکنند.
وی تصریح کرد: اما باید توجه داشت که آموزش فرایندی زمانبر است و مستلزم صبر و حوصله است. در برخی جوامع با آموزش و فراگیر کردن آن مقابله میشود. علت این امر این است که آن حکومتها میدانند که افراد آموزش دیده کمتر در مقابل قوانین ظالمانه تسلیم میشوند.
مؤلف "الهیات عقلانی کانت" در ادامه تأکید کرد: ناآگاهی عمومی و جهل عمومی مهمترین عامل ایستا و مقاومت کننده در مقابل حکومت مردمی و دموکراسی است. یکی از نواقص دموکراسی در دنیای کنونی این است که مردم به کسانی حق حکمرانی میدهند که برآمده از متن مردم و دارای دغدغههای اجتماع خود نیستند.
وی افزود: حتی در دموکراسیها نیز اگر جهل جنبه عمومی داشته باشد حکومت به سمت وضع قوانین جائرانه و ظالمانه پیش میرود.
مؤلف کتاب "اندیشه اخلاقی کانت" در پایان یادآور شد: راه ساده و آسانی برای گریز از این وضعیت وجود ندارد. اما همه ما باید زندگی خود را صرف آموزش و یادگیری کنیم و امیدوار باشیم که این اقدام ما بی اثر و پوچ نباشد.
نظر شما