حجت الاسلام اسكندري رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان فارس در گفت و گو با خبرنگار گروه دين وانديشه خبرگزاري "مهر"، اظهار داشت : در مقطعي از تاريخي يعني دوران انقلاب ، اوايل پيروزي آن و 8 سال دفاع مقدس ، مساجد سراسر كشور از رونق بسيار خوبي برخوردار بودند ، به گونه اي كه انقلاب ما از مساجد آغاز ، نيروي ها در مساجد اين پايگاه ها ساخته و رزمندگان در مساجد شكل گرفتند .
وي با اشاره به اين كه مسجد مركز انسان سازي ، عرفان ومعنويت است گفت : انسان هاي بلند همتي كه انقلاب اسلامي را در اوايل حركت از خطرهاي زيادي در امان داشتند ، درون مساجد شكل گرفته ، از درون آن به پاخواسته و فعال شدند .
حجت الاسلام اسكندري افزود : بعد از اين دوره پرفروغ ، به دليل تهاجم هاي فرهنگي گسترده اي كه از سوي دشمنان وتوسط وسايل ارتباط جمعي نظير ماهواره و اينترنت صورت گرفت ، از فروغ مساجد كاسته شد كه البته درصدي از اين تغيير ، بدنبال جنگ طولاني ايران و خسارت هاي مادي و معنوي بي شمار آن ، طبيعي است .
وي با تأكيد بر اين كه عدم برنامه ريزي مناسب براي فعاليت مناسب و تأثير گذار مساجد در اين دوران ، مزيد بر علت شده ، گفت : مي بايست بعد از دوران دفاع مقدس با جديت ، به بازسازي فيزيكي و معنوي مساجد پرداخته مي شد كه مورد غفلت قرار گرفت .
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان فارس كم توجهي به نسل دوم انقلاب را يادآورشد و گفت : لازم بود با توجه به شرايط روز و تغييرات ايجاد شده ، با رويكرد جديدي ، جوانان را به مساجد جذب مي كرديم .
حجت الاسلام اسكندري با اشاره به اين كه فضاي فيزيكي مساجد ، آمادگي جوانان را نداشته است گفت : مراسم هايي چون اعتكاف و شب هاي قدر ، به خوبي نشان داده كه جوانان اين مرز و بوم از چه فطرت پاكي برخوردار بوده و گرايش به معنويات نيز در آنها فراوان است ، اما آنچه اين قشر از آن بي بهره بوده اند ، برنامه فرهنگي مدون و سازماندهي شده بوده است .
وي برنامه ريزي با فراغ بال ، ذهن باز ، آينده نگري و بينش مسئولان و دست اندركاران را مورد تأكيد قرار داد و گفت : در قدم اول ، نخستين اقدامي كه مي تواند مورد توجه قرار گيرد توجه به بافت مساجد است ، اين مكان هاي فرهنگي و معنوي بايد از حالت تخريب و كهنگي خارج شده و همواره با ظاهري زيبا و تميز پذيراي مردم باشند .
رئيس سازمان تبليغات اسلامي براي ائمه جماعات نيز شرايط خاصي را تعريف كرد و گفت : با توجه به فرمايش رهبر معظم انقلاب كه ائمه جماعات مدير طبيعي مساجد هستند ، اين مديران مي بايست دين را با بيان امروز طرح كرده ، زمان - مكان و مخاطب را به خوبي شناخته و با توجه به همه اين موارد ، اصول و مباني را به گونه اي جذاب مطرح كنند .
حجت الاسلام اسكندري پرهيز از ارائه برنامه هاي طولاني ، خسته كننده و ملال آور را نيز از مواردي اعلام كرد كه مي بايست مورد توجه ائمه جماعات باشد ، نكته اي كه بايد بر آن تأكيد كرد اين است كه ائمه جماعات بايد عالم به چندين علم باشند چرا كه وظيف و رسالت آنها تنهاخواندن آيات و روايات و ارائه توضيح براي آنها نيست ، بلكه اين افراد مي بايست با به كارگيري بهترين روش ها ، اقشار مختلف مردم و به ويژه جوانان را به درستي ، جذب مساجد كنند .
وي تصريح كرد : چنانچه علم ائمه جماعات به خوبي پاسخگوي نيازهاي همگان باشد ، افراد و به ويژه جوانان به جاي گرايش به سوي ديگر منابع ، جذب امام جماعت خوشرو ، با اخلاق ، باسواد و آشنا به كار مي شوند ، البته در اين ميان ديگر اصحاب مساجد مثل خادمين نيز مسئول بوده و بايد در جذب جوانان ، از طريق ابتكار عمل ، فعالانه عمل كنند .
حجت الاسلام اسكندري با اشاره به فعاليت هايي كه از سوي سازمان تبليغات اسلامي استان فارس در همين راستا انجام شده است گفت : در اين استان به فضاي فيزيكي مساجد توجه ويژه اي مي شود ، در زمينه آموزش و همچنين ارتقاء آگاهي ائمه جماعات نيز فعاليت هايي داشته ايم و همچنان در تلاش براي رساندن مساجد كشور به جايگاهي هستيم كه بي هيچ واسطه اي ، به شايستگي جاذب جوانان كشور باشند .
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان فارس تأكيد كرد : شايسته است كه برنامه ريزي كلان و وحدت رويه در زمينه فعاليت مساجد و بهينه سازي وضعيت آنها ايجاد شود، در اين صورت روزبروز به ايده آل ها نزديك تر خواهيم شد .
نظر شما