۲۶ خرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۳۸

فرهنگ و ادب در هفته گذشته /

بازگشت روزنامه اعتماد به جامعه رسانه‌ای/ تکذیب تغییر 2 مدیر حوزه کتاب

بازگشت روزنامه اعتماد به جامعه رسانه‌ای/ تکذیب تغییر 2 مدیر حوزه کتاب

در هفته‌ای که گذشت بحث تغییر برخی مدیران حوزه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مطرح شد که از جمله آنها مدیر اداره کتاب بود که وزیر ارشاد در واکنشی نه چندان قاطع به این شایعه، اعلام کرد: اگر بحثی مطرح باشد، رسماً اعلام می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، خبری در هفته گذشته توجه اهالی مطبوعات را به خود جلب کرد، به صدور مجوز انتشار مجدد روزنامه «اعتماد» مربوط می‌شود.

این خبر را الیاس حضرتی مدیر مسئول این روزنامه داده و گفته است: «اعتماد» از شنبه یا یکشنبه هفته آینده که مصادف با روزهای پایانی خرداد است، بار دیگر با سردبیری بهروز بهزادی و با حضور اکثر اعضای تحریریه سابق منتشر خواهد شد.

به گفته وی در این دوره از انتشار «اعتماد» رویکرد تحلیلی به اخبار حاکم خواهد بود.
 
این روزنامه دهم اسفند 1388 به دستور هیئت نظارت بر مطبوعات به صورت موقت توقیف شد که علت آن «تخلف از حدود مطبوعات» و تکرار و اصرار بر تخلفات قانونی اعلام شده بود.
 
ادامه کار ناتمام محمد حقوقی
 
چهار کتاب دیگر از مجموعه «شعر زمان ما» که عنوان عام کتاب‌هایی بود که انتشارات نگاه به همت محمد حقوقی منتشر می‌کرد، آماده چاپ شد.
 
فیض شریفی، شاعر و پژوهشگر حوزه شعر با پی گرفتن کار ناتمام زنده‌یاد محمد حقوقی در مجموعه «شعر زمان ما» 4 کتاب دیگر از آن را برای چاپ تحویل انتشارات نگاه داد.
 
به گفته شریفی این کتاب‌ها شامل اثر مربوط به سیمین بهبهانی در 285 صفحه، کتاب نصرت رحمانی در 220 صفحه، کتاب نادر نادرپور در 450 صفحه و کتاب منوچهر آتشی در 783 صفحه است که در آنها، زندگی شاعر، زمینه سیاسی - اجتماعی  شعرهای او، سبک و نحوه استفاده او از واژگان، بافت و ساخت شعرها، تاثیرپذیری او از شاعران قبل و اثرگذاری‌اش بر شعر شاعران بعد از خود، وزن شعر، آرایه‌های شعری و همچنین اظهار نظرهای اهل فن را به عنوان سرفصل مد نظر بوده است.
 
پیشتر محمد حقوقی این کار را درباره نیما یوشیج، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری و مهدی اخوان ثالث انجام داده بود.
 
شریفی همچنین از تداوم مجموعه «شعر زمان ما» خبر داد و گفت: مقدمات مربوط به کار درباره شعرهای سیاوش کسرایی فراهم شده است. این مجموعه فعلاً و با کار درباره شعرهای سیدعلی صالحی تمام می‌شود.
 
تغییر مدیر اداره کتاب «فعلاً» و بازگشت جهرمی «قطعاً» منتفی است
 
در هفته‌ای که گذشت شایعه تغییر برخی مدیران حوزه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مطرح شد که از جمله آنها محمد اللهیاری مدیر اداره کتاب بود.
 
سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد حسینی همچنین در این باره گفت: این بحث فعلاً مطرح نیست و اگر موردی باشد، رسماً اعلام می‌شود.
 
شایعه دیگر مربوط به بازگشت سید مهدی جهرمی مدیرعامل سابق خانه کتاب به این موسسه بود که جهرمی قویاً آن را رد گرد و گفت: چنین چیزی محال است و من هم خبری در این باره نشنیده‌ام.

وی که در حال حاضر به عنوان مشاور موسسه پژوهشی میراث مکتوب فعالیت می‌کند، در عین حال از عملکرد خود در دوره مسئولیتش در «خانه کتاب» دفاع کرد و افزود: تا قبل از آنکه من به این موسسه بروم، از آنجا به عنوان حیاط خلوت استفاده می‌شد ولی حضور من معادلات را به هم زد.

به گفته جهرمی «خانه کتاب» تا پیش از مسئولیت او و علیرغم انتشار نشریاتی مانند کلیات و کتاب هفته، حتی تابلو هم نداشت و «برای مقاصد و اهداف ویژه‌ای ایجاد شده بود».
 
چندی پیش هم علی‌اکبر اشعری رئیس هیئت امنای خانه کتاب از تغییرات قریب‌الوقوع در این هیئت خبر داده بود که در این صورت، تغییر مدیرعامل این موسسه نیز محتمل است.
 
خانه کتاب موسسه‌ای غیرانتفاعی و وابسته به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که هیئت موسس آن زیر نظر وزیر ارشاد و معاون فرهنگی وی فعالیت می‌کنند.
 
انتقاد یک نویسنده دفاع مقدس از «اخراجی‌ها»
 
در این هفته محمدرضا سنگری استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران و از نویسندگان حوزه دفاع مقدس، انتقادات شدیدی به سه‌گانه «اخراجی‌ها» ساخته مسعود ده‌نمکی وارد کرد و گفت: این فیلمساز در سه گانه‌اش طوری عمل کرد که گویی جو جبهه‌ها به کل در دست انسان‌های ناباب و با تیپ‌های خاص بوده است؛ این کار نوعی خیانت است.
 
سنگری که در جلسه نقد کتاب «سوران سرد» نوشته جواد افهمی سخن می‌گفت، تاکید کرد: در شرایط فعلی این توقع از داستان‌نویسان نیست که مرتب از تقدس و موضوعات مقدس بنویسند و افهمی هم رچند آن بُعد مقدس را در کارش پیاده نکرده است، به ناچار با شخصیت «سینا» این موضوع در کتابش مطرح شده است.
 
بازار آشفته کاغذ
 
در این هفته هم مانند دیگر هفته‌های سپری شده از سال جدید، بازار کاغذ باز هم دچار نوسان شد.

رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران وضعیت بازار این محصول را آشفته توصیف کرد. به گفته منصور حاجی‌آخوندیان کاغذ و مقوا هم در عرضه و تقاضا و هم در قیمت کالاها دچار نوعی آشفتگی بوده و آن را ناشی از سیاست قیمت‌گذاری کالاها از سوی دولت و پایبند نبودن به نظام عرضه و تقاضا ارزیابی کرد.
 
رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران تعطیلی برخی کارخانجات را ناشی از همین نوع سیاستگذاری در بازار دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از فروشندگان کاغذ دچار مشکلات اساسی شده‌اند و یکی یکی در حال ورشکستگی هستند. نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم او کالایی را که 10 تومان خریده، 9 تومان بفروشد!
 
«دانش‌گستر» در آستانه چاپ دوم
 
اما بشنوید از تازه‌ترین خبرها درباره دانشنامه «دانش‌گستر» که در آستانه چاپ دوم قرار گرفته است. سرپرست دانشنامه از فروش بسیاری از نسخه‌های چاپ اول این دانشنامه 18 جلدی خبر داد و گفت: چاپ اول دانشنامه پارسال در 3500 نسخه درآمد که تقریباً همه‌اش فروش رفته و ما در تدارک برای چاپ دوم آن هستیم.
 
محمدعلی سادات درباره ویرایش این اثر برای تجدید چاپ افزود: ورود برخی اغلاط چاپی و غیرچاپی در کاری با این حد از وسعت، ناگزیر است و با این وجود معتقدم به نسبت گستردگی کار، تعداد این اشتباه‌ها بسیار کم است ولی به گفته وی در چاپ دوم ضمن تصحیح این اغلاط، مطالب جدید مربوط به دو سال اخیر که در چاپ نخست نبود، خواهد آمد و دانشنامه حتی در حد مسائلی مانند رفتن حُسنی مبارک از قدرت به روز خواهد شد.
 
دانشنامه «دانش‌گستر» که حاصل حدود 10 سال همکاری نزدیک به 300 مولف و مترجم است، 7 ماه پیش در 18 جلد و با بهای 300 هزار تومان منتشر شد. این مجموعه 18 جلدی مجموعاً شامل 59 هزار مقاله است که 40 درصد آن (23 هزار مقاله) مربوط به ایران و جهان اسلام و 60 درصد دیگر (36 هزار مقاله) مربوط به مناطق و فرهنگ‌های دیگرِ جهان است. کامران فانی و محمدعلی سادات سرویراستاران اصلی این دانشنامه هستند.
کد خبر 1336755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha