به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کاظم ندافی گفت: مطالعات اخیر در اروپا نشان داده است منشاء بیماری ای کولای جوانه غلات است نه خیار، گوجه فرنگی و کاهو.
وی افزود: باکتری ای کولای در اروپا تاکنون 31 نفر را کشته و سه هزار نفر را مبتلا کرده است.
ندافی با اشاره به اینکه کمتر کسی فکر میکند جوانه غلات هم جزو سبزیجات است و باید قبل از مصرف گندزدایی و ضدعفونی شود، گفت: مردم و مصرفکنندگان همانطور که سبزیجات و صیفیجات را قبل از خوردن شستشو و ضدعفونی میکنند باید جوانه غلات را هم بشویید و ضدعفونی کنند.
وی به تمهیدات اندیشیده شده برای جلوگیری از ورود این باکتری به کشور توسط مسافران کشورهای اروپایی به ایران اشاره کرد و اظهار داشت: راهنمایی برای مسافران هواپیماهایی که از اروپا به سمت ایران میآیند تدوین و ارسال شده و در آن گوشزد شده اگر علایم بیماری در این افراد وجود داشت حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و اگر همراهشان سبزیجات و صیفیجات و جوانه غلات بود باید آنها را به پایگاههای بهداشت مرزی مستقر در فرودگاهها تحویل دهند.
علائم ابتلا به ای کولای
ندافی از درد ناحیه شکم، اسهال خونی، نارسایی کلیه و کم خونی به عنوان علائم ورود باکتری "ای کولای" به بدن نام برد و گفت: شستشوی دست با آب و صابون بعد از رفتن به توالت و قبل از خوردن غذا از سرایت این بیماری به بدن جلوگیری میکند.
وی افزود: افراد باید از سبزیجات گندزدایی شده استفاده کرده و از خوردن سبزیجاتی که در برخی اماکن به صورت آماده عرضه میشوند جلوگیری کنند.
ندافی با اشاره به ضرورت جداسازی غذاهای پخته از خام توسط خانمهایی که آشپزی میکنند، اظهار داشت: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر شیوع این باکتری در افراد کشور ثبت نشده است و موارد فوق برای آمادگی مقابله با شیوع احتمالی ذکر میشود.
نظر شما