۲۸ خرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۵۳

جدیدترین اطلاعات از 2فضاپیما/

احتمال خروج از سامانه خورشیدی/ "ویه جر 1" در حال ورود به جهانی دیگر

احتمال خروج از سامانه خورشیدی/ "ویه جر 1" در حال ورود به جهانی دیگر

اطلاعات جدیدی که از فضاپیمای ویه جر 1 و کاسینی به زمین ارسال شده است نشان می دهد این احتمال وجود دارد که این فضاپیما سریعتر از آنچه دانشمندان تخمین زده بودند، از سامانه خورشیدی خارج شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان بر اساس این اطلاعات جدید اعلام کرده اند این رویداد بزرگ، خارج شدن اولین دست ساز بشر از قلمرو تاثیر خورشید، می تواند در هر روزی اتفاق بیافتد.

ویه جر 1 با سرعت 183 هزار و 714 کیلومتر بر ساعت در حال دور شدن از خورشید است، به بیانی دیگر در هر 0.03 ثانیه 1.6 کیلومتر مسافت را طی می کند. در چنین سرعت خیره کننده ای این فضاپیما می تواند طی سه سال میلیاردها کیلومتر مسافت را طی کند، در حال حاضر ویه جر 1 در منطقه هلیوسفیر قرار دارد، منطقه ای که مرز خارجی حباب مملو از ذرات باردار خورشیدی به شمار می رود.

دانشمندان از ضخامت دقیق این لایه اطمینان نداشتند از این رو نمی توانستند دقیقا تعیین کنند که فضاپیما چه زمانی از این مرز عبور خواهد کرد اما اطلاعات جدید نشان می دهند ضخامت این لایه 16 تا 22 میلیارد کیلومتر است، در حالیکه اکنون فاصله ویه جر 17.3 میلیارد کیلومتری است، از این رو می توان گفت هر روز احتمال خروج این فضاپیما از سامانه خورشیدی وجود دارد.

ویه جر1 سال گذشته بادهای خورشیدی را ردیابی کردند که اکنون سرعت آنها از 241 هزار کیلومتر بر ساعت کاهش پیدا کرده و تقریبا متوقف شده اند. همچنین تجهیزات ویه جر نشان می دهند سرعت برخورد ذرات باردار با سطح ویه جر، برابر است با سرعت خود فضاپیما. دانشمندان ابتدا از مشاهده این رویداد تعجب کردند اما در نهایت پیشنهاد دادند این بادها در برابر فشار ناشی از میدان مغناطیسی بین ستاره ای موجود در مناطق میان ستاره ها، دچار کاهش سرعت شده است. این رویداد نشاندهنده منطقه گذار فراخورشیدی است که وجود آن قبل از این پیش بینی نشده بود.

این دومین دستاورد بزرگ این فضاپیمای 34 ساله طی هفته گذشته است، هفته گذشته این فضاپیما اطلاعاتی را درباره حبابی مغناطیسی به زمین ارسال کرد که در اثر عبور متقاطع خطوط میدانهای مغناطیسی در حاشیه سامانه خورشیدی به وجود آمده بود. 

ویه جر 2 در فاصله 14 میلیارد کیلومتری از خورشید قرار دارد و پس از ویه جر 1 از سامانه خورشیدی خارج خواهد شد. این دو فضاپیما در سال 1977 سفر چند دهه ای خود را آغاز کردند و طی این سفر تصاویر نقشه های زیادی را از جهان هستی به ثبت رساندند.

بر اساس گزارش اسپیس، دانشمندان می توانند زمان دقیق خروج ویه جر را از سامانه خورشیدی تعیین کنند، زیرا به احتمال زیاد تراکم ذرات داغ موجود در هلیوسفیر کاهش ناگهانی پیدا کرده و تراکم ذرات سرد موجود در پلاسمای میان ستاره ای افزایش می یابد.

کد خبر 1336898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha