به گزارش خبرگزاری مهر، علی نقی گویا با اشاره به 27 خرداد روز بیابانزدایی گفت: بمنظور جلوگیری از تخریب مراتع و به تبع آن تبدیل به اراضی بیابانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم تاکنون 145 فقره طرح مرتعداری را که 83 درصد مراتع استان قم را شامل میشود تهیه کرده است.
وی افزود: از این تعداد طرح 45 درصد آن به صورت سند رسمی اجرای طرح مرتعداری به مجریان طرحها واگذار شده و در مجموع برای 2947 خانوار پروانه مرتعداری صادر شده است.
رئیس اداره مرتع و بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با اشاره به نقش پوشش گیاهی مناسب مراتع در جلوگیری از بیابانزایی، گفت: افزایش تراکم و درصد پوشش گیاهی مراتع علاوه بر تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش بادی زمینه را برای بالا بردن ظرفیت مجاز دامی مراتع و به دنبال آن افزایش بهره وری مراتع مهیا میسازد.
گویا بیان کرد: تاکنون 2597 هکتار از اراضی مرتعی در سطح استان بوتهکاری شدهاند که غالب گونه کشت شده در این مراتع آتریپلکس است، همچنین سطحی معادل 4097 هکتار بذر پاشی و کپه کاری با گونههای بومی صورت گرفته که با احتساب 10 هزار و 822 هکتار ذخیره نزولات آسمانی کمک فراوانی به پیشبرد احیا و بازسازی مراتع ضعیف و متوسط در سطح استان قم می کند.
وی اضافه کرد: طی سالهای گذشته 48 مورد پروژه تامین آب شرب دام بمنظور استفاده صحیح از منابع آب موجود در مراتع و پراکنش صحیح دام به انجام رسیده است که از جمله این پروژهها مرمت چشمهها، احداث آبشخور، آب انبار و نصب تلمبه بادی میباشد.
طرح مرتعداری، برنامه مدونی است که بمنظور اعمال مدیریت با هدف حفظ احیا، توسعه و بهره برداری صحیح از مراتع جهت تثبیت استمرار تولید، حفظ منابع پایه (آب و خاک) تدوین و پس از تصویب و انعقاد قرارداد با مجری قانونی آن به مرحله اجرا در میآید.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس اداره مرتع و بیابانزدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: 83 درصد مراتع استان قم در جهت بهره برداری صحیح و کنترل پدیده بیابانزایی دارای طرح مرتعداری شدند.
کد خبر 1337254
نظر شما