به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان ظهر شنبه در جلسه شورای سلامت استان در سخنانی با اشاره به وضعیت بهداشت محیط در روستاهای لرستان اظهار داشت: باید با توجه به مشکلات بهداشتی موجود در روستاها ارتقا شاخصهای بهداشتی در دستور کار قرار گیرد.
12 هزار خانوار روستایی لرستان همچنان از سوخت جامد استفاده می کنند
ارشیر شیخ آزادی به وضعیت مصرف سوخت جامد در روستاهای استان اشاره کرد و بیان داشت: مطابق گزارش سازمان بهداشت جهانی سالانه سه میلیون نفر بر اثر بیماری های ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.
وی با اشاره به آلودگی های ناشی از استفاده از سوخت جامد در روستاها عنوان کرد: بخشی از افرادی که با مشکلات ناشی از آلودگی هوا دست در گریبان هستند روستائیان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با تاکید بر مقابله با عوارض ناشی از مصرف سوخت جامد در محیط های سربسته عنوان کرد: در حال حاضر از جمعیت 155 هزار خانواری روستایی در لرستان 12 هزار و 33 خانوار همچنان از سوخت جامد استفاده می کنند.
شیخ آزادی تصریح کرد: عمده این خانواده ها در روستاهای الیگودرز، کوهدشت، خرم آباد، پلدختر و سپید دشت ساکن هستند.
فاصله لرستان با میانگین کشوری در زمینه دفع بهداشتی فضولات دامی در روستاها
وی همچنین به شاخص دسترسی روستائیان به توالت بهداشتی اشاره کرد و بیان داشت: این شاخص در حال حاضر66.1 درصد است که در طول چهار سال اخیر ارتقا قابل توجه ای داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان افزود: در حال حاضر شاخص کشوری دسترسی خانواده های روستایی به توالت بهداشتی 71 درصد است که با این اوصاف همچنان لرستان با شاخص کشوری فاصله دارد.
شیخ آزادی ادامه داد: این در حالیست که شهرستانهای کوهدشت و الیگودرز در این زمینه با محرومیت بیشتری مواجه هستند.
وی به وضعیت دفع بهداشتی فضولات دامی در روستاههای استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در کشور 68.4 درصد خانواده های روستایی فضولات دامی خود را به صورت بهداشتی دفع می کنند در حالیکه این شاخص در لرستان 44 درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با اشاره به فاصله زیاد لرستان در این زمینه با شاخص کشوری عنوان کرد: بیشترین محرومیت در این زمینه در شهرستانهای بروجرد، الیگودرز، دورود، دلفان، پلدختر و سلسله وجود دارد.
47 درصد روستاهای لرستان مشکل دفع بهداشتی زباله دارند
شیخ آزادی به وضعیت دفع بهداشتی زباله در مناطق روستایی استان اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر در 52.7 درصد روستاهای استان زباله به صورت بهداشتی دفع می شود در حالیکه در کشور این شاخص 72.5 درصد است.
وی بیان کرد: با این اوصاف هم اکنون شهرستان الیگودرز با 21.5 درصد و شهرستان دلفان با 17.8 درصد کمترین میزان دفع زباله به صورت بهداشتی را در سطح روستاهای خود را دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان خواستار تزریق اعتبار ویژه ای برای حل مشکلات بهداشتی روستاها شد و بیان داشت: یکی از راهکارهای مهم برای رفع مشکلات بهداشتی روستاها درگیر کردن دهیاری ها با این موضوع است.
شیخ آزادی خواستار مشارکت دهیاری ها در حمل زباله از سطح روستاها شد و بیان داشت: باید برای روستاهای فاقد خودرو حمل زباله کمک هایی به منظور خریداری خودرو صورت گیرد.
چراغیان: در زمینه بهداشت روستایی هنوز با سطح مطلوب فاصله داریم
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان نیز در این جلسه در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر در زمینه بهداشت روستایی ما هنوز با سطح مطلوب فاصله داریم.
علی چراغیان با تاکید بر اینکه رفع مشکلات موجود نیازمند یک اهتمام ویژه است بیان داشت: رفع مشکلات بهداشتی روستاها نیازمند یک بسیج عمومی در میان دستگاههای متولی امر با محوریت دانشگاه علوم پزشکی است.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری لرستان نیز با اشاره به مشکلات بهداشتی روستاها به ویژه مشکل زباله عنوان کرد: در حال حاضر در برخی از روستاهای مقصد گردشگری ما شاهد حجم انبوه زباله هستیم.
وفایی با تاکید بر آموزش دهیاران در این رابطه عنوان کرد: متاسفانه در برخی موارد دیده می شود که خود دهیاریها آشغالها را در مسیر رفت و آمد و تردد گردشگران می ریزند.
مشارکت استانداری لرستان برای رفع مشکلات بهداشتی روستاها
استاندار لرستان نیز در این جلسه در سخنانی با تاکید بر توجه ویژه به بهداشت روستاهها عنوان کرد: استانداری لرستان نیز برای مشارکت در این امر ورود پیدا خواهد کرد.
حبیب الله دهمرده با تاکید بر اینکه بایاد سایر دستگاهها نیز در این زمینه وارد عمل شوند یادآور شد: دستگاههای مختلف باید با مشکلات موجود در این زمینه به صورت علمی برخورد کنند.
وی با تاکید بر اینکه بحث ریختن زباله در شهرها و روستاها مشکلی است که باید همه برای رفع آن پیگیری کنند، عنوان کرد: اینکه برخی زمینهای خالی موجود در سطح شهر تبدیل به زباله دانی شود اصلا صورت خوشی ندارد.
استاندار لرستان با تاکید بر ورود شهرداری ها به مشکل زباله ها در سطح شهر عنوان کرد: در این راستا اگر املاک بدون صاحبی در سطح شهر رها و تبدیل به زباله دانی شده است شهرداری باید این املاک را در اختیار بگیرد و نسبت به پاکسازی آنها اقدام کند.
نظر شما