به گزارش خبرگزاری مهر، این اندام مصنوعی عصبی می تواند روزی در روند شکل گیری حافظه و کمک به بیماران برای به یاد آوردن خاطرات گذشته خود تحولی بزرگ به وجود آورد.
این ابزار می تواند سیگنالهای عصبی مغز را شبیه سازی کند، از این رو می تواند جایگزین بخشی از مغز شود که با شکل گیری خاطرات در ارتباط است. در صورتی که فعالیت عصبی کافی برای ردگیری وجود داشته باشد این تراشه می تواند پس از از دست رفتن خاطرات، آنها را دوباره احیا کند و در صورت به کار گرفته شدن این تراشه در یک هیپوکامپ سالم و عادی، تراشه منجر به بهبود و تقویت حافظه نیز خواهد شد.
محققان دانشگاه "ویک فارست" و کالیفرنیای جنوبی به موشها آموزش دادند تا برای دریافت آب اهرمی را فشار دهند. در مجموعه ای از آزمایشها موشها تعدادی از اهرمها را که برخی از آنها دچار ایراد بودند را فشار می دادند، از این رو باید می آموختند که کدام یک از اهرمها دچار اختلال است.
محققان با اتصال دادن الکترودهایی به مغز موشها به دو منطقه از هیپوکامپ به نامهای CA1 و CA2 ارتباط برقرار کردند. مطالعات پیشین نشان داده بودند هیپوکامپ حافظه کوتاه مدت را به بلند مدت تبدیل می کند. محققان طی اجرای آزمایش بر روی موشها سیگنالهای مغزی میان این دو منطقه را ثبت کردند و سپس هیپوکامپ موشها را از کار انداختند به طوریکه موشها ترتیب فشردن اهرم ها را فراموش کردند.
سپس محققان هیپوکامپ مصنوعی به وجود آوردند که می توانست سیگنالهای عصبی معمولی میان دو منطقه CA1 و CA3 را دوبرابر کند. محققان این تراشه را روشن کرده و سیگنالهای ضبط شده از CA1 را بر روی آن پخش کردند، نتایج نشان داد موشها با کمک این سیگنالها توانستند روند پیشین آزمایش را به یاد بیاورند. همچنین خاموش کردن تراشه منجر به از دست رفتن دوباره حافظه می شد.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، با وجود اینکه تا فراهم آمدن زمینه مناسب برای آزمایش این تراشه ها بر روی انسان راه زیادی باقی مانده است، دانشمندان در این آزمایش نشان دادند در صورتی که اطلاعات کافی از سیگنالهای عصبی حافظه در اختیار باشد، می توان این سیگنالها را ضبط و تقویت کرد و به این شکل آن را بر روی تراشه قابل کاشت عصبی احیا کرد.
نظر شما