۲۹ خرداد ۱۳۹۰، ۱۳:۲۵

پیشکسوت تئاتر فارس:

تئاتر به دنبال رسیدن به معنویت جهانی است

تئاتر به دنبال رسیدن به معنویت جهانی است

شیراز - خبرگزاری مهر: علی نقی رزاقی استاد پیشکسوت تئاتر فارس گفت: تئاتر به دنبال رسیدن به معنویت جهانی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نقی رزاقی متولد 1323 شیراز است که 52 سال نویسندگی، سه کتاب چاپ شده ( با سه نمایش همراه) 18 نمایشنامه آماده چاپ و 30 سال تحقیق بر روی آثاری بزرگانی چون عطار، مولانا، سعدی، حافظ ،نظامی و اهلی شیرازی را در کارنامه خود دارد.

این هنرمند که 36سال کارگردانی را پشت سر گذاشته عقیده دارد: تئاتر به دنبال رسیدن به معنویت جهانی است و با نقل قولی از شکسپیر که تئاتر را عالی ترین وجه انسانی برای رسیدن معنویت می داند، گفت: تئاتر این خصوصیت را دارد و این به دلیل تاثیر فوق العاده اش بر روی تماشاچی و همزاد پنداری بسیار فعالش است که خود می تواند تحولات بزرگی در جوامع بوجود آورد .

رزاقی اضافه کرد: همه انسانها به دنبال روح سرگشته خود هستند و به نوعی کنکاش در این بشر سرگردان است که علاقه دارد راه های معنویت را برای خودش پیدا کند.

وی افزود: تئاتر می تواند به عنوان یک پاک کننده روحدر جهت ترویج ادیان الهی که همیشه هدفشان یاری انسان برای بازگشت به خود است کمک کند.

این استاد و نویسنده پیشکسوت تئاتر در پاسخ به سوالی در ارتباط با سابقه حضور تئاتر در ایران تصریح کرد: تئاتر را می شود در گذشته مردم این سرزمین جستجو کرد به گونه ای که بسیاری از آیینهای نمایشی شیراز گواه این مطلب است.

وی گفت: می توان از تعزیه به عنوان معتبر ترین گونه تئاتر که از گذشته در ایران وجود داشته نام برد اما باید در نظر داشت ایران یک کشور وسیع به لحاظ جغرافیایی بوده است و امکان وجود هر نوع آیین نمایشی در دورانهای گذشته در آن وجود دارد.

این استاد 67 ساله تئاتر که تا بحال شش کار نمایش کودک در کارنامه خود به ثبت رسانده معتقد است که تئاتر کودک امروز به این دلیل به نتیجه نمیرسد که عده ای فکر کرده اند کودک نوع کار را متوجه نمی شود و این درحالیست که کار کودک پر مسئولیت ترین کار است و باید دانست کودک تفاوتهای کار را متوجه میشود.

وی اضافه کرد: همیشه تلاش کرده ام بهترین بازیگرانم کار کودک انجام دهند تا با روح کودک آشنا شودند و امکان ارتباط را بر قرار کنند.

وی معتقد است: در نویسندگی کار کودک، طبیعتا ساده نویسی اصل است اما گره سازی و گره گشایی در این کار باید خیلی حساب شده و دقیق باشد که البته این جدای بحث مفاهیم آموزش است که باید در کار برای کودکان در نظر گرفته شود.

رزاقی گفت: تا زمانی که طرح سالیانه برای برگزاری منظم تئاتر کودک تنظیم نشود نمی توان مدعی شد برای کودکان به اندازه کافی کار انجام شده است.

وی در این باره افزود: همین کودکان امروز، تماشاچیان فردای تئاتر هستند که در صورت جذب آنها به هنر تئاتر نیازها به فرهنگسازی برای حضور در سالنهای تئاتر بزرگسالان، در دوره های بعد از بین میرود.

رزاقی که سالهاست کار پژوهش دراشعار و ادبیات کهن ایران را انجام می دهد در مورد ارتباط شعر وتئاتر میگوید: ادبیات ما باید از حصار دانشگاه خارج شود و به میان مردم بازگردد که این کار از طریق پژوهش در میان آثار ادبی کهن ما و تبدیل آن به هنرهایی چون تئاتر امکان پذیر است.

وی در این باره اظهار داشت: باید در نظر داشت آثار حرفه ای از این طریق بهتر به یاد می ماند ضمن اینکه باید بپذیریم این تئاترها برای اقشار متوسط و بالای جامعه است و در حقیقت افرادی که از دیدن تئاترهای کوچک و معمولی و عامه پسند شروع کرده اند به دنبال تماشای این نوع نمایشها هستند.

وی همچنین از کار جدیدی به نام "گوته ، زلیخا ، حافظ" خبر داد و گفت: این اثر همراه با سعدی مسافر شهر عشق که قبلا به صورت یک تئاتر کار شده و بر اساس پژوهش مجدد از سعدی دوباره بازنگاری شده از جمله آخرین کارهاست.

کد خبر 1338773

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha