به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی ثمرههاشمی در حاشیه بازدید استاندار تهران و خبرنگاران از تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران گفت: جمعآوری و تصفیه فاضلاب به عنوان بزرگترین طرح زیستمحیطی در کشور مطرح است که بر این اساس هم، یکی از وظایف جدی آبفای کشور، جمعآوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب است. در این میان تهران نیز به عنوان پایتخت کشور از اهمیت ویژه ای در ارتباط با اجرای طرح فاضلاب برخوردار است.
مشاور وزیر نیرو در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر افزود: تا به حال برای این طرح 145 میلیون دلار وام بانک جهانی استفاده شده است که در مجموع بخشی که قرار است افتتاح شود، 970 میلیارد تومان بوده که کار آن انجام شده است، البته برای ادامه کار و تکمیل فاضلاب تهران بخشی از وام بانک توسعه اسلامی که 200 میلیون یورو نیز از منابع داخلی به صورت پیشفروش انشعاب فاضلاب و فروش اوراق مشارکت، پیشفروش اموال و دارایی مازاد پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: همچنین در کنار بهره برداری از واحدهای 2 و 3 و 4 تصفیه خانه جنوب تهران، 4 واحد نیروگاهی با بهرهگیری از گاز حاصله این واحدها با ظرفیت 4.8 مگاوات و با سرمایهگذاری معادل 1700 میلیارد ریال به بهره برداری میرسد که با بهرهبرداری از این سه واحد، جمعیت تحت پوشش تهران به 37 درصد میرسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: 3 واحد این تصفیهخانه 1.5 میلیون نفر را تحت پوشش خود قرار میدهد.
همچنین مرتضی تمدن، استاندار تهران نیز گفت: هم اکنون 38 درصد جمعیت تهران تحت پوشش شبکه جمعآوری فاضلاب هستند که با بهره برداری از این 3 فاز، حدود 50 درصد جمعیت تهران تا پایان امسال تحت پوشش قرار میگیرند.
وی افزود: در حال حاضر دفع فاضلاب از سوی چاههای جذبی سبب شده که سفرههای زیرزمینی در معرض تهدید قرار گیرند؛ چراکه عدم دفع صحیح و جمعآوری فاضلاب، سبب آلودهشدن آبهای زیرزمینی شده و فاضلاب تهران را به اندازه مترو، پراهمیت کرده است.
به گفته تمدن، پروژه فاضلاب تنها به تهران محدود نمیشود و در ده شهر دیگر استان نیز در حال اجرا است؛ به نحوی که در پرند، پاکدشت، رباط کریم، شهر بهارستان رسیده است.
نظر شما