به گزارش خبرنگار مهر، اسلام دین تعادل است و تعادل در این دین به معنای برخورداری از شادی و اندوه به میزانی است که نه به بی بند و باری و نه به دلزدگی و نومیدی بینجامد. چه بسا همین ویژگی است که مایه ورود بسیاری از غیرمسلمانان و حق جویان به سوی این آیین را فراهم کرده و گروندگان به اسلام همواره بر عدل و حرمتی که این دین برای انسان و رنج و فرح او قائل است تاکید کرده و بر آن صحه می گذارند.
از این رو شادمانی در لباس مادی و معنوی پیوسته مورد توجه پیامبر (ص) و امامان(ع) بوده است. در این میان ازدواج به دلیل مزایای بی شمار از جهات گوناگون اجتماعی و فردی، واقعه ای مبارک در آیین اسلام به شمار می آید.
خجستگی این پیوند تا به آنجاست که طبق سفارش و رسم به جا مانده از زمان پیامبر(ص)، اقوام و نزدیکان را ولیمه می دهند و به شادمانی می پردازند.
مساجد، در بدو اسلام به عنوان مکانی برای جاری شدن خطبه عقد به شمار می رفته و بهترین خاطره زنان و مردان مسلمان از یافتن شریک زندگی و تشکیل خانواده در این مکان مقدس و معنوی شکل می گرفته اما به مرور زمان و با تغییر رفتارها و هنجارها اینک مساجد به اموری معدود محدود شده اند که به دلیل نبود جذابیت ها و امکانات، عدم استقبال بخشی از نسل جوان را نیز به دنبال داشته است.
هم اکنون اماکن متبرکه نظیر امامزادگان از اقبال بیشتری برای مراجعه اقشار مختلف مردم برخوردار است و بسیاری از مردان و زنان در مواردی از لحظات تنهایی و گرفتاری به این اماکن مقدس پناه می آورند.
این نکته فرصت مناسبی را برای تحکیم و ارائه صحیح بسیاری از اصول و الگوهای دینی، اجتماعی و خدماتی برای مسئولان فراهم می کند که این مهم از توصیه های اکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل امامزادگان به قطب های فرهنگی کشور نیز به شمار می رود.
استان البرز از جمله استان هایی بود که توانست با اقدامی ابتکاری در سال گذشته و ایجاد اتاق عقدی در امامزاده حسن(ع) کرج شیوه نوینی از مراسم ازدواج را پایه گذاری کند.
در این شیوه، زوجین ملزم به رعایت قواعدی خاص همچون قرار دادن مهریه کم و برگزاری ساده مراسم هستند تا از این طریق ازدواج اسلامی ترویج و تبلیغ شود.
برگزاری صد مراسم عقد طی چهار ماه گذشته از زمان افتتاح این اتاق، گویای موفقیت این طرح است که به گفته مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه البرز برای به روز بودن امکانات آن، سفره عقد اتاق، هر سه ماه یکبار بازسازی شده و به روز می شود.
حجت الاسلام بنی احمدی معتقد است: جاری شدن خطبه عقد در امامزاده و سپس زیارت حرم موجب جاری شدن معنویت در زندگی زوجین می شود چنانچه بسیاری از آنها برای تجدید خاطرات و بیعت با امامزاده این مکان را بعنوان قرارگاه خود در فاصله عقد تا عروسی قرار می دهند که حرکت بسیار گوارایی است.
زوجینی نیز که در این امامزاده به عقد هم در آمده اند برگزاری مراسم ازدواجشان در کنار امامزاده را بسیار مطبوع معرفی می کنند چنانکه به گفته مسئولان امامزاده تعداد زیادی از مراجعه کنندگان برای استفاده از این امکان معنوی و نیز به منظور برخورداری از هدیه امامزاده که شامل یک سفر هوایی مشهد به زوجین با مهریه کمتر از 14 سکه بهار آزادی است، مهر خود را به این میزان کاهش داده اند که این یکی از بهترین شیوه های ترویج ازدواج اسلامی به شمار می رود.
بنی احمدی اهدای مجموعه ای شامل قرآن کریم، کتاب و لوح فشرده مختص آموزش های دینی و احکام و آیین همسرداری را از دیگر اقداماتی ذکر کرد که توسط امامزاده برای زوجین صورت می گیرد.
بنا بر این گزارش، در حالیکه طی سال های گذشته طرح هایی چون ازدواج دانشجویی به تبلیغ ازدواج های کم هزینه و با معیارهای اسلامی پرداخته است لیکن محدودیت پرداخت آن به طیفی خاص موجب محرومیت بخش کثیری از افراد جامعه می شود.
بر این اساس ایجاد چنین فرصت ها و امکاناتی برای همه اقشار جامعه نکته ای حائز اهمیت است که می تواند موجبات حضور حداکثری مردم در امامزادگان را بعنوان قطب های فرهنگی کشور به همراه داشته باشد.
به گفته مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان البرز، "امامزادگان را باید همچون خورشید دید و تابش آن را متعلق به همه دانست."
بر این اساس درخشندگی خورشیدی چون امامزاده و استفاده از آن بعنوان مامنی برای ایجاد یکی از بهترین خاطرات زندگی هر انسان می تواند به نتایج پرباری منتج شود که تمسک به آیین اسلام و دین یکی از بهترین ثمرات آن خواهد بود.
.............................................
عادله سادات ارشادی مقدم
نظر شما