به گزارش خبرگزاری مهر، نویسنده در این اثر به بررسی تبارشناسی تصویر از زمان یونان باستان تا عصر حاضر و آرای فیلسوفان معاصر میپردازد.
این سؤال مطرح است که نقاط کانونی و عطف در تبارشناسی تصویر در اندیشه غرب کجاها هستند؟ به عبارت دیگر چه نقاط عطفی در سیر اندیشه غرب در خصوص تصویر قابل شناسایی هستند.
توسعه و پیشرفت تکنولوژی، مفهوم جدیدی از تصویر را ارائه داده است. علاوه بر تصاویر ثابت در حال حاضر با تصاویر متحرک و سینمایی نیز سروکار داریم که بر کیفیت و ابعاد آن افزوده میشود.
نویسنده در بخش اول اثر حاضر به مطالعه آرای ارائه شده درباره تصویر از یونان باستان تا دوره بیزانس میپردازد. او سیر مطالعه خود را از دوران رنسانس تا عصر روشنگری پیگیری میکند و آنرا تا انقلاب صنعتی انگلستان مورد توجه قرار میدهد.
بخش دوم این کتاب به بررسی موضوع تصویر در دوران کنونی میپردازد. از اینرو تصاویر دیجیتالی و سینمایی و دیدگاه فیلسوفانی چون رولان بارتس، والتر بنیامین، ژیل دلوز، ژان پل سارتر و برنارد استیگلر درباره تصویر مورد بررسی قرار میگیرند.
والتر بنیامین فیلسوف، مترجم، نویسنده و زیباییشناس آلمانی و از اعضای مکتب فرانکفورت بود. وی یکی از منتقدین فرهنگی، دانشمندان ادبی، و روزنامهنگاران اجتماعی نیمه اول قرن بیستم آلمان به شمار میرود و با اندیشههای خود حتی تا به امروز نیز در عرصههای مختلف علوم انسانی واجد تأثیر بوده است.
نظر شما